Ma 2022 augusztus 14. Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.
Új „mesterterv”

Új „mesterterv”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
K und K projekt kerül előtérbe, a Klára és Katka duett.
Ajtón koppanó, földön hasaló hölgyek nem jöhetnek szóba, nekik a „nyelvhejességet” illett volna abszolválniuk, mielőtt népboldogításra adták a fejüket.

„Úgy tűnik, hogy a »nem Fidesz« nőkkel akarja saját személyzeti gondjait megoldani. Ha ugyanis az ellenzék nem eléggé vonzó, s főleg a Fidesz hibáiból él, vonzóbbá kell tenni. Lejárt szavatosságú, tesze-tosza férfiak erre nem alkalmasak, új »mesterterv« szükségeltetik. Nők kellenek ide a macsó Orbán ellen, nem mindegy persze, milyen nők.

Ajtón koppanó, földön hasaló hölgyek nem jöhetnek szóba, nekik a »nyelvhejességet« illett volna abszolválniuk, mielőtt népboldogításra adták a fejüket. Az MSZP tehát kilőve, de Szél Bernadett se tűnik már nyerőnek, őt egyébként is másra találták ki annak idején. Most majd a K und K projekt kerül előtérbe, a Klára és »Katka« duett.

Most Dobrev Klárával és Cseh Katalinnal számolnak a spin doktorok. Egyelőre ugyan mindketten Brüsszelben munkálkodnak még, de pillanatnyilag ez inkább előny. Brüsszelben tovább mélyíthetik a föderalista főáramhoz illeszkedő szocialista, illetve liberális hálózati kapcsolataikat, s ha a Fidesz nem marad az Európai Néppárt tagja, akkor még hangsúlyosabban ők lesznek majd a jó »Európa«, Orbán pedig a rossz »Európa« megtestesítője. Mérget vehetünk rá, hogy a következő két esztendőben folyamatos brüsszeli üzenetként sulykolódhat majd ez a stigma.   

Ami a belpolitikát illeti, Dobrev Klárának az ódzkodó ellenzéki partnerek előtt azt kellene bizonyítania, hogy a Demokratikus Koalíció immár nem Gyurcsány pártja. Férjének az a fő feladata, hogy az MSZP-árvákat elnyelje, a szavazókat elsősorban, mert a szoci politikusokat a DK-ban vajmi kevésre becsülik. Gyurcsánynak ugyan ez szokatlanul másodhegedűs szerep lenne, még sincs kizárva, hogy végül eljátszatják vele, lévén – ellentétben a média-sugallatokkal – családi klánjában nem ő a legokosabb. (Még csak nem is a második.)

Ugyanakkor mégse valószínű, hogy 2020-ra Dobrev Klára lenne az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje. E tekintetben ő is mértéktartásra lesz kárhoztatva, családi háttere, nómenklatúra-burzsoá volta, és kemény kontúrú, sokakat rettentő habitusa miatt. Vajon belesimul-e ebbe a visszafogott szerepbe, korlátok közé szorítja-e szerénynek nem igazán minősíthető ambícióit?

Cseh Katalin több szempontból is sokkal jobb jelölt, mint Dobrev Klára. Csinoska, fiatal nő, nincs kikezdhető familiáris háttere, különösebb magyarázatra szoruló múltja. Ahogy azt a minap az ellenzéki sajtóban olvashattuk, Orbán ellen egy »Parsifal-szerű figura kellene, női változatban, aki naiv, tiszta szívű, becsületes…, aki majd jobban játszik a lelkek húrjain«, aki »mélybe lökhetné Orbán rendszerét«, megbüntetve ezzel az »akárkik világát«, új lapot nyithatna, stb.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (513) Egészség (50) Gazdaság (667) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Tereb (141) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Sport (729) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1464) Életmód (1) Mozi világ (440) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (260) Kultúra (6) Mondom a magamét (6243) Történelem (15) Jobbegyenes (2384)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>