Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
Tüttő Kata hatalmas buktája

Tüttő Kata hatalmas buktája

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Hoppá! Hibás vagyonnyilatkozat került elő...

Nem sikerült megfelelően kitöltenie a vagyonnyilatkozatát Tüttő Kata főpolgármester-helyettes jogi tanácsadójának. Enyedi Krisztián eltitkolta keresetének egy részét, például a Budapesti Nagybani Piac felügyelőbizottsági tagságát is – derítette ki az Adatradar.hu.

Korrupcióellenes vizsgálóbiztos, felügyelőbizottsági tag, egyéni ügyvédként pedig a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes jogi tanácsadója – a jelek szerint mégsem sikerült pontosan kitöltenie a 2020. évi vagyonnyilatkozatát a szocialista Enyedi Krisztiánnak. Az elszámolásából több millió forint hiányzik – ]]>vette észre az Adatradar.hu]]>.

Tüttő Kata bizalmasa igazi szürke eminenciás, alig lelhető fel róla életrajzi adat, és nyilvános fotója is mindössze egy van, az Újbtk.hu oldalon, amely 2017. augusztus 29-én közölte a Bárándy Gergellyel „négykezesben” megírt Leplezett eszközök és titkos információgyűjtés, avagy ]]>az új büntetőeljárási törvény margójára című értekezését]]> – járt utána az Adatradar.hu.

Enyedi avatott ismerője lehet a témának, hiszen az MSZP országgyűlési frakciója 2008-ban őt delegálta szakértőként az UD Zrt. nevével összeforrott lehallgatási botrány körülményeit feltárni hivatott parlamenti vizsgálóbizottságba. Ez a testület – Gyurcsány Ferenc szakszolgálatokat irányító minisztere, Szilvásy György által eredetileg nyolcvan évre titkosított, de a kormányváltás után nyilvánosságra hozott – ]]>egyik jegyzőkönyvéből derült ki.]]>

Az Adatradar.hu rámutat: más jegyzőkönyvek tanúsága szerint Enyedi Krisztián 2018-ig ugyanígy MSZP-s szakértőként jelent meg az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti, valamint Nemzetbiztonsági Bizottsága egyes ülésein, például olyan témák tárgyalásakor, mint ]]>az afganisztáni NATO-misszió helyzete]]>, ]]>az UD Zrt.-ügy utóélete]]>, ]]>az Iszlám Állam elleni fellépés]]> vagy ]]>a déli határszakasz védelme]]>.

A 2018-as országgyűlési választás után azonban a neve eltűnik a bizottsági iratokból. Enyedi ekkor a XV. kerületben tűnik fel, ahol szűk két éven át jogtanácsosként dolgozik a jegyzői irodán.

Pártban viselt tisztségeiről nincs adat. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy Lukács Zoltán MSZP-s politikus egy azóta már eltávolított Facebook-posztjában Nyakó István, Harangozó Tamás, Kunhalmi Ágnes, Litresits András és Czeglédy Csaba mellett

kifejezetten neki is köszönetet mond azért, hogy a szocialistáknak sikerült keresztülvinni]]> a vasárnapi boltzár elleni népszavazási kezdeményezésüket.]]>

A főpolgármesteri hivatal 2020. április 16-án kötött ügyvédi megbízási szerződést Enyedi Krisztiánnal, amely rögzíti, hogy ténylegesen március 1-je óta segíti a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, az MSZP-s Tüttő Kata munkáját „bármely kérdésben személyesen (szóban), írásban vagy elektronikus úton” előterjesztett jogi tanácsaival.

A felek kikötötték azt is, hogy Enyedi igény szerint a különféle egyeztetéseken, valamint a közgyűlés, „illetve annak bizottságainak ülésén szakértőként részt vegyen”.

Valószínűleg így került be tavaly augusztusban az alakulása óta csupán egyetlen ülést tartó korrupciós bizottságba, amelynek ez év végéig kellene feltárnia az elmúlt évtizedek ]]>nagy fővárosi visszaéléseinek a hátterét.]]>

A szerződés értelmében mindezekért havi nettó 650 ezer forint megbízási díjra jogosult 2021. február 28-ig, illetve egy módosítás értelmében 2021. december 31-ig – derítette ki az Adatradar.hu.

Enyedi a vagyonnyilatkozatában ehhez képest az ügyvédi foglalkozásából származó havi adóköteles (bruttó) jövedelmeként

csak 600 ezer forintot tüntetett fel. Ez nemcsak hogy nincs összhangban a fővárossal kötött szerződésével, de arra is utal, hogy jogászként, hasonlóan a Keresztapa című film consiglieréjéhez, „csak egyetlen ügyfél érdekeit képviseli”.

Más bevételi forrásaként a Budapest Közút Zrt.-nél betöltött felügyelőbizottsági tagságát jelölte meg. A szabályok szerint ezért a minimálbér másfélszerese, havi 241 500 forint illeti meg.

Igen ám, de a Budapesti Nagybani Piac Zrt. 2020. február 10-én megjelent hírlevele, a Piaci Hírek szerint Enyedit 2019. december 13-tól 2024. december 13-ig beválasztották a piacfelügyelet felügyelőbizottságába is, amit a társaság hivatalos közzététel formájában megerősített a ]]>honlapján.]]>

Ez a tisztsége még csak utalás szintjén sem szerepel a vagyonnyilatkozatában, pedig további havi 241 500, a 2020-as évre vetítve tehát közel hárommillió forintos el nem számolt bevételt jelent.

Az Adatradar.hu felhívja a figyelmet, hogy a tanácsos egyébként felerészben tulajdonosa egy 65 négyzetméteres, kőbányai lakásnak, és 2020 februárjában ajándékba kapott egy Opel Meriva B típusú személygépkocsit, amelynek az ára használtan kettő és négy millió forint között változik évjárattól és felszereltségtől függően.

Adatradar.hu - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1581) Autómánia (61) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2341) Történelem (15) Vetítő (30) Nagyvilág (1465) Heti lámpás (259) Sport (729) Mondom a magamét (6147) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Életmód (1) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (7) Gazdaság (665) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Egészség (50) Irodalmi kávéház (513) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Tereb (141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>