Ma 2021 február 27. Ákos, Bátor napja van. Holnap Elemér napja lesz.
Tragédia! Schillingék emigrálnak

Tragédia! Schillingék emigrálnak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A lőtéri kutya nem kíváncsi a „művészetükre”.

A Kedves Olvasó valószínűleg már a címtől zaklatott állapotba került. Hát nem volt elég nekünk Mohács, ilyen-olyan megszállás, most még ez is?! Schilling Árpád és neje, a #metoo-mártír Sárosdi Lilla bejelentette, hogy Franciaországba „emigrál”. Ugyanis félnek Orbán bosszújától. No, meg a „színházi szcéna” hátat fordított nekik. Ez egy igen liberális megfogalmazása annak, hogy a lőtéri kutya nem kíváncsi a „művészetükre”.

Őszintén mondom: engem mindig lenyűgöztek az értelmiséget játszó liberális mártírok. Komolyan, ekkora átéléssel társadalmi problémának minősíteni a saját gondjait valakinek – ahhoz kell egyfajta „világnézet”.

Fáj a poci, mert túl sok csülkös pacalt ettünk? Dögöljön a magyar egészségügy! Másnapos a buksi a whiskytől? Legalizálni kell a könnyű drogokat! Buszjegyet kell venni a buszra? Zárják be a BKK-t! Meg dögöljön Tarlós és Orbán!

Nagyjából ebbe a sorba illik Schilling Árpád „demokrata harcos” és rendező bejelentése: ő bizony Franciaországba költözik az orbáni terror elől. Ezt a német Arte tévécsatornának nyilatkozta, mert a művelt világnak jó előre érdemes felkészülnie a magyar mártírok fogadására.

„Idén Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy választási győzelme esetén ütni fog a bosszú órája. A miniszterelnök a saját országának állampolgárait fenyegeti. Ez őrület itt, az Európai Unió szívében” – mondta, majd hozzátette: úgy gondolja, a „hazai színházi szcéna hátat fordított neki”, egyedül érzi magát, pont egy olyan időszakban, amikor „szolidaritásra és támogatásra lenne szüksége”.

Na, most két dolog. Orbán semmi ilyesmit nem mondott. Március 15-ei beszédében arra figyelmeztetett, hogy sokaknak a körmére nézhetnek a választások után. Ez azonban legalább annyira vonatkozott a saját tábor egyes tagjaira, mint másokra. Bosszúról azonban szó sem volt.

Meg egyébként is, ez komoly? Orbán foglalkozna Schilling rendezővel? Még jó, hogy nem azt írta, hogy ezt a magyar miniszterelnök személyesen Vlagyimir Putyin utasítására teszi. Ja, és Donald Trump is erről tárgyalt legutóbb a kínai elnökkel…

Persze még ennél is édesebb, ahogy saját kollégáit ekézi. A „hazai színházi szcéna” úgymond elárulta őt. Mert nem rendezhet úton-útfélen, meg nem kap annyi pénzt, ami „járna” neki. Ugyanis neki „szolidaritásra és támogatásra lenne szüksége”. A visszautasított tarháló liberálisan művészinek szánt fohásza.

Így most nem marad más számára, mint az „emigráció”. Én, ha európai demokrata lennék, egész biztosan sejteném, hogy az Unióban szabad a költözés és utazás, javarészt a munkavállalás is. Itt nem kell emigrálni.

Schilling rendező úr és a saját szájízének megfelelő #metoo-álszentséget Magyarországra uszító, majd az asszonyverő Juhászt védő Sárosdi Lilla művésznő nem azért nem keres annyit, amennyit szeretne, mert Orbán csúnyán gondol rájuk. Meggyőződésem, sehogy sem gondol rájuk, egy pogácsa kiszáradásainak okain esetleg eltöpreng, de a demokrata művész-házaspár nem az ő ingerküszöbe. A gond az, hogy idehaza már senki sem kíváncsi rájuk.

A színház is üzlet valahol. Ha a nép tódulna az előadásaikra, lenne bevétel. Ha hiányozna bárkinek tevékenységük, nyilván akadna támogató. De tényleg, már Sorost sem tudják lelejmolni? 

Avagy most mindennél jobban fizető meló Franciaországban „meghurcolt magyar liberális értelmiségnek” lenni, akik életüket mentik a diktatúra elől? Aztán fő pénzkereseti tevékenységük a „Pestre nyilatkozás” lesz?

Amúgy nem szeretnének mást is magukkal vinni, vagy egyelőre ennyi a kvóta?

Ráadásul csak csendesen: hős, demokrata, forradalmár rendezőnek és színésznek nem idehaza kellene megvédenie az „Ügyet”?

Jó, ezt én sem gondoltam komolyan. A liberális elkötelezettség pénztárcától pénztárcáig tart.

fotó: szinhaz.hu

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (171) Életmód (1) Gazdaság (657) Mozaik (83) Belföld (5) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Tereb (140) Szépségápolás (15) Egészség (50) Mondom a magamét (5130) Politika (1574) Jobbegyenes (1967) Tv fotel (65) Autómánia (61) Nagyvilág (1454) Történelem (14) Mozi világ (440) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (505) Flag gondolja (33) Heti lámpás (252) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>