Ma 2022 június 25. Vilmos napja van. Holnap János, Pál napja lesz.
A győzelem titka

A győzelem titka

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Mindenkinek jobb lenne, ha ez a baloldal, a sokadik vereség után, végleg távol tartaná magát a politikától.

A politika nem tanulható tudomány, hanem művészet, és aki nem ismeri, az jobb, ha távol marad tőle. Ezt Otto von Bismarck, a vaskancellár, az 1871-ben létrejött német egység megteremtésének kulcsfigurája mondta egykor. A kiváló politikai stratéga megállapítása ma is érvényes, és lényegében választ ad a magyarországi ellenzék újabb csődjének alapvető okára. A művészet abból is áll, hogy egy politikusnak ismernie kell a saját népét, annak lelkületét, életszemléletét. Természetesen nem vagyunk egyformák, mint ahogy minden nemzet tagjai sokféleképpen értelmezik az életet, a világot, a társadalmi együttlétet, mindent, ami fontos számukra. De mégis létezik mindenhol nemzeti karakter, olyan jellemvonások és szemléletbeli sajátosságok, amelyek az adott nép többségére érvényesek.

 

A jelenlegi baloldal gyakorlatilag egyet jelent azzal a szellemiséggel, amit az egyszerűség kedvéért nevezhetünk örök baloldalnak vagy, árnyaltabban fogalmazva, annak a több mint száz éve velünk élő nagyvárosi, elsősorban budapesti indíttatású eszmeirányzatnak és attitűdnek, amelytől teljesen idegen a nemzeti gondolat és a kereszténység – utóbbit mint világképet, morált és kultúrát is elutasítják. Ez az internacionalista, ma már posztnacionalista, globalista, materialista világnézeti alapon álló politikai iskola szenvedett ismét megsemmisítő vereséget április 3-án. Ők azok, akik elődeikhez hasonlóan nem értik és nem is akarják megérteni a magyar nemzeti karaktert, magát az aktuális magyar társadalmat sem, mert az alapállásukból eredően egy letűnt kor avítt szerveződéseként tekintenek rá, szemben saját, haladónak gondolt ideájukkal, ami viszont nem más, mint a természet rendjét, törvényeit tagadó, de minimum semmibe vevő illúzió, egy hosszú távon életképtelen együttélési modell. Ennek gyakorlati formája lenne az úgynevezett multikulturális társadalom, a nemzetállamok háttérbe szorítása, helyettük apróra szabdalt, városállami szintű önkormányzatiság létrehozása egy nagy birodalmon belül, amit egy erőközpontból irányítanak. Pontosan ezt jelenti Európában a már régóta deklarált célkitűzés, a föderalizmus, vagyis az Európai Egyesült Államok létrehozása.

A magyarországi baloldal prominensei ennek a nagy nemzetközi tervnek a hazai ügynökei és kiszemelt helytartói. Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, a háttérben ügyködő Bajnai Gordon és csapata, valamint a neomarxista-globalista páholy ifjabb generációjának képviselői, a Momentum külföldön kiképzett politikusai, Cseh Katalin és férje, Berg Dániel, Fekete-Győr András és a többiek. Ezeknek az embereknek egészen más a tudatuk és a lelkük, mint a magyarok nagy többségének. Feladatot teljesítenek, amivel a nemzetközi globalista elit bízta meg őket, ezért nem is tekintik lényegesnek, hogy mit szeretnének a magyar választók, feleslegesnek gondolják, ezért nem is bíbelődnek azzal, hogy megismerjék a népet, az országot, a társadalmat. Azt hitték, hiszik most is, hogy mindenki másnak is természetes az igazodás szükségessége és üdvözítő volta a globális központokhoz, hogy elegendő annyit mondaniuk: mi vagyunk a Nyugat, a szabadság, a jólét, míg a másik oldal a keleti barbárság, a mucsai bő gatya meg a fütyülős barack. Ez a mérhetetlen pökhendiség, a felsőbbrendűségi tudat, amivel lenézik a magyar embereket, kizárólag ide vezethetett: minden idők legnagyobb jobboldali, nemzeti-keresztény győzelméhez.

Óriási tévhit, amikor azt mondják, hogy a magyarok többsége buta, tájékozatlan, mert persze a kormánypárti média elvakítja őket. Egyrészt a médiában ugyanakkor súllyal vannak jelen a globalistákat kiszolgáló orgánumok a ma már meghatározó online térben, a közösségi médiában pedig még erőteljesebben is. Mindenkihez eljut bármilyen információ, valóságértelmezés, politikai üzenet. Ahogy minden országban, itt is vannak a közélet iránt kevésbé érdeklődő, tájékozatlanabb emberek is. De valójában bárki a mindennapi élettapasztalataiból és a józan eszét használva – akár médiafogyasztás nélkül is – képes lehet megalapozott véleményt formálni az ország helyzetéről, a kormányzásról, a politikáról. Ha már agymosást emlegetnek, az éppen a nagyvárosi létformát leginkább követő, liberális szemellenzővel élő, kizárólag a belpesti értelmiségnek nevezett véleményformálói körből tájékozódó embereket érinti a legsúlyosabban.

 

Orbán Viktor az utóbbi napokban is többször elmondta a győzelem titkát, amiben nincs igazán semmilyen kunszt: soha nem a politikusok véleménye a fontos, hanem az embereké. Ahogy a XIX. századi nagy porosz kancellár is megfogalmazta, a politika nem megtanulható tudomány, hanem művészet. Érteni és érezni kell tudni azt a nagy közösséget, a nemzetet, amelyet szolgálni akar a politikus. Aki ideológiákkal, marketinges trükkökkel próbálkozik, és közben globális eliteket, pénzügyi hatalmakat, idegen érdekeket képvisel a hazájában, az bukásra van ítélve.

Ezért mindenkinek jobb lenne, ha ez a baloldal, a sokadik vereség után, végleg távol tartaná magát a politikától.

Borítókép: „Győztünk” tábla a Fidesz–KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kis Ferenc - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Tereb (141) Életmód (1) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Belföld (6) Nagyvilág (1465) Flag gondolja (33) Heti lámpás (259) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (665) Történelem (15) Mozi világ (440) Autómánia (61) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2338) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6141) Politika (1581) Irodalmi kávéház (513)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>