Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
Tour de Geri

Tour de Geri

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kompromisszum helyett felelőtlen káosz! Nem hallgattak a jó szóra.

A kerékpározás, akár a szerelem, csupa izgalom meg egészség, legalábbis az első pofára esésig. Na, az viszont nagyon tud fájni!

Székesfővárosunk fő nyeregmestere most akkorát esett, hogy a Dohány utcától egészen a Petőfi hídig meg sem állott. Miután pedig szégyenszemre feltápászkodott, és 41 tagú tanácsadó testületének kíséretében – köztük az okos Kálmán Olgával és a még okosabb Vágó Istvánnal – a rezidenciájára kullogott, jobbnak látta sürgősen bejelenteni: az autósok visszakapják a Dohány utca és a Petőfi híd között a kétszer két sávot, azaz máris befellegzett az ideiglenes ]]>kerékpárkorzónak.]]> (A Nyugatiig még erőltetik az egy sávot, de így ott sem fog menni.)

Karácsony Gergely és udvartartása ezzel a borítékolható kapitulációval kénytelen elismerni azt is, hogy drótparipás ígéreteik (hamis zöld álmaik) beteljesedéséhez kevés egy pemzli meg sok sárga festék. Egyszerűen azért, mert ott nincs helye, ahová erőszakosan felfestették az új és liberális budapesti célirányt. De azért is kénytelenek belátni, mert még a rájuk, az ellenzéki bacchanáliára szavazó fővárosiak 68 százaléka sem kér az ideiglenes biciklisávból. Ez az igazi pofára esés!

Még akkor is, ha Karácsony úgy szeretné beállítani saját kudarcát, mint egy olyan kompromisszumos megoldást, amely a Nyugati térig viszont továbbra is biztosítja a bringautat. De meddig és hogyan? Kerékpáron mégsem fog a vidék fél disznót meg krumplit „feltekerni” a Nagykörútra, csak Pest éhen ne haljon. Aztán meg az a félezer autótulajdonos sem nézi majd jó szemmel, aki ott lakik, ha megszüntetik a házuk előtti parkolókat.

Arról már nem is beszélve, hogy Karácsony így éppen a Nagykörút közepébe „csinál” az egysávos szűkítéssel olyan óriási dugót, ami úgy durran majd ki, mint a túltöltött májas hurka.

Kompromisszum helyett felelőtlen káosz! Nem hallgattak a jó szóra. Utoljára Fürjes Balázs illetékes államtitkár kérte, szüntessék be végre az autósüldözést, Karácsony mégis hűbelebalázs módjára hárított. Eddig. Leesett a biciklilánc. Egyetlen megoldás adódna: ha a kerékpárosok felhajthatnának az ott közlekedő villamosok tetejére, ahol sok kihasználatlan hely adódna, meg a sárga festék is jól mutatna. (A kerékpárosoknak legfeljebb nem kellene jegyet váltaniuk.)

Mert félretéve a viccet, mi is a jelenlegi helyzet? Most várhatóan még rosszabb lesz, mint eddig volt, az eddigi meg annál is rosszabb volt, mint az azt megelőző békeidőben, azaz akkor, amikor még nem Karácsony Gergelynek hívták a főpolgármestert.

Egyébként a Tour de Hongrie magyar kerékpáros-körverseny Budapesten kívül zavartalanul folyik.

Franka Tibor - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Gazdaság (665) Sport (729) Mondom a magamét (6147) Történelem (15) Jobbegyenes (2341) Mozi világ (440) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Kultúra (6) Egészség (50) Tereb (141) Belföld (7) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (513) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Politika (1581) Autómánia (61) Heti lámpás (259) Nagyvilág (1465) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>