Ma 2023 szeptember 27. Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.
678947cc437876e16f933f75732ab811.jpg

Tóth Gy. László: Népvándoroltatás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A helyzet sokkoló, mert az Európai Uniót felkészületlenül érte ez az előre látható népvándoroltatás.

Nem könnyű jelen idejű történelmi események okait feltárni, ezért a jövőre vonatkozó következtetések rögzítése a sötétben való tapogatózáshoz hasonlatos. Különösen érvényes ez napjainkra, amikor óriási küzdelem folyik a világ újrafelosztásáért, a még megszerezhető erőforrásokért, egy új világrend kialakításáért. Ez persze a baloldali és liberális váteszeket és megmondóembereket nem zavarja, ők világszerte újra és újra megfogalmazzák a frankfurti iskola szellemiségét tükröző – határozott és támadhatatlan – tudományos álláspontjukat.

Nem zavarja őket, hogy az általuk képviselt eszmeiség – ami lényegében a marxizmus, a vulgárpszichológia és a liberalizmus keveréke – mára tökéletesen elavult és nemcsak társadalomszervező ereje veszett el, de már a folyamatok leírására sem alkalmas. Ettől még léteznek a középszerű, liberális Francis Fukuyamák és társaik, akik továbbra is ragaszkodnak a biztos egzisztenciát nyújtó katedráikhoz és az azokat finanszírozó pénzügyi-gazdasági struktúrákhoz, melyeknek nagy szüksége van a tudatipar hatékonyságának fenntartására. Végül is ez biztosítja a globalista-atlantista érdekcsoportok céljainak megvalósítását.

Az új világrend kialakításáért folytatott harc legaktívabb tagja természetesen az Egyesült Államok, hiszen e történelmi átrendeződés lényege és valódi célja az USA politikai, gazdasági és katonai vezető szerepének felszámolása. Céljaik elérése érdekében az érintett nagyhatalmak (Kína, Oroszország, India stb.) semmitől sem riadnak vissza: a lokális háborúk, a megszállások, a terrorakciók és a különböző büntetőintézkedések ugyanúgy a kelléktár részei, mint a megegyezések, az alkudozások, a legkülönbözőbb összetételű és mélységű szövetségkötések. Miután a játszma sokszereplős, a folyamat egésze szinte átláthatatlan, a végeredmény pedig megjósolhatatlan. Ennek következménye, hogy a médiumok általában csak egy-egy jelen idejű eseményre koncentrálnak, mellőzve az ezzel a párhuzamos történéseket.

A 2015-ben zajló történelmi események közül valószínűleg nem az Európába irányuló népvándorlás a legjelentősebb, de kétségkívül ez az egyik leglátványosabb és a leginkább kézzelfogható, ezért a médiumok szinte kizárólag ezzel foglalkoznak, sokszor azt a látszatot keltve, hogy közeleg a világvége.

Az nyilvánvaló, hogy az Afrikából és Ázsiából érkezők számát korlátozni kell, mert Európa az európai népek hazája, és a kontinens nem képes más civilizációjú és vallású tömegek befogadására és ellátására. De jelenleg mindössze néhány százezer illegális migráns helyzetét kell tisztázni, akik nagy részét visszaküldik, mert nem menekültek, hanem illegális gazdasági bevándorlók. A helyzet mégis sokkoló és fenyegető, aminek legfőbb oka, hogy az Európai Uniót teljesen felkészületlenül érte ez az előre látható népvándoroltatás. Miközben Orbán Viktor és David Cameron már korábban jelezték a veszélyt, az EU még csak egy akciótervet sem dolgozott ki a várható problémák kezelésére.

Napjaink eseményeivel kapcsolatban valószínűleg az a legérdekesebb kérdés, hogy mi lehet az ésszerű magyarázat arra, hogy a világ legkülönbözőbb országaiból éppen 2015 tavaszán indultak tömegek Európába. Az arab tavasznak nevezett zavargásokra és hatalmi átrendeződésekre 2011-ben került sor. Tunéziában, Egyiptomban, Jemenben, Líbiában és az amerikaiak által tönkretett Irakban a helyzet azóta lényegében változatlan. Akkor tört ki a Szíriában ma is zajló polgárháború. A káosz és a hatalmi űr következményeként lépett színre az Iszlám Állam nevű szörnyszülött, de az ő megjelenésük már nem váltott ki jelentős menekülthullámot.

Nehéz elfogadni a gondolatot, hogy az Afganisztánban, Líbiában, Szíriában, Irakban, Eritreában, Szomáliában, Jemenben, valamit a többi arab és afrikai országban élőknek éppen 2015 tavaszán jutott véletlenül eszükbe, hogy pénzzé tegyék mindenüket és az embercsempészekre bízva magukat, elinduljanak Európa felé. Amint az a velük folytatott beszélgetésekből kiderül, jelentős részüket alaposan félrevezették, amikor elhitették velük, hogy Európában nagy jólét és biztonság várja őket.

Ebben a vonatkozásban különösen érdekes a koszovói menekültek története: néhány hónapja valóságos emberáradat indult az autonóm albán tartományból Nyugat-Európa felé. Az illegális migránsok nagy része azóta hazatért, újak nem érkeznek, miközben Koszovóban semmi sem változott. Ugyanolyan nehéz az élet, mint sok más helyen, de Koszovó biztonságos hely, politikai, vallási vagy etnikai okokból senki élete sincs veszélyben. Nem túl egyszerű kizárólag az embercsempész bandák működésével magyarázni a történteket?

Nagy a valószínűsége annak, hogy ez a szervezettnek tűnő invázió a nagyhatalmi játszmák része, aminek a célja a zavarkeltés, valamint Európa és az itteni nemzetállamok gyengítése. Európának kötelessége a valódi üldözöttek mellett a térség államaiból érkező keresztény menekültek befogadása, akik már egyetlen iszlám országban sem érezhetik magukat biztonságban. Megdöbbentő tény, hogy a keresztények még a magyarországi menekülttáborokban sem merik vállalni kilétüket.

Az európaiak egy része nem érti, hogy Allah hívei miért Európában keresnek menedéket, miért nem fogadják be őket testvéreik, a gazdag öböl menti olajállamok. De az a kérdés is felvethető, hogy miért nem segít a probléma rendezésében a politikai csúcsragadozónak számító Egyesült Államok, miután az Irakban, Szíriában és Afganisztánban létrejött tragikus helyzet előidézésében a dilettáns és felelőtlen amerikai külpolitikának meghatározó szerepe volt.

Ám Európa jövője szempontjából talán még a menekültkérdés rendezésénél is fontosabb, hogy milyen megállapodás születik a transzatlanti szabadkereskedelmi partnerségről zajló tárgyalások során. Ha az EU képviselői folytatják önfeladó és bizonytalankodó tárgyalási stílusukat, akkor megtörténhet Európa elrablása.

Tóth Gy. László - A szerző politológus

]]>www.napigazdasag.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (145) Heti lámpás (276) Gazdaság (689) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (34) Szépségápolás (15) Életmód (1) Vetítő (30) Autómánia (61) Egészség (50) Politika (1581) Kultúra (6) Mozaik (83) Mondom a magamét (7100) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1309) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Történelem (16) Sport (729) Irodalmi kávéház (529) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2681) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>