Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
243bdb0cafc26510a13c0a56c90ecc19.jpg

Tóth Gy. László: Fékek és ellensúlyok Szaúd-Arábiában

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában Szaúd-Arábia ENSZ-nagykövete vezet egy szakértői bizottságot. Fajszál bin Hasszán Trád nagykövetet a legkevésbé sem zavarja, hogy 2014-ben hazájában történt a legtöbb lefejezés.

Ali Mohammed al-Nimr holttestét a lefejezés után keresztre feszítik és közszemlére teszik

Az áldozatok többnyire síita vallásúak, ugyanis a szunnita Szalman király nem kedveli elhajló muzulmán testvéreit. Lefejezésre vár Ali Mohammed al-Nimr, egy 21 éves joghallgató, akit még kiskorúként tartóztattak le kormányellenes szervezkedés vádjával. Nagybátyját, aki síita vallási vezető volt, tavaly végezték ki. Ali Mohammed al-Nimr holttestét a lefejezés után keresztre feszítik és közszemlére teszik. Hadd szórakozzon a sok Amerika-barát vérszomjas barbár! Közben Szaúd-Arábia ENSZ-nagykövete New Yorkban küzd az emberi jogokért, a liberális demokrácia letéteményeseként elkönyvelt Egyesült Államok támogatását élvezve.

A Szaúd-Arábiával szomszédos Jemen gyilkos polgárháború helyszíne. Itt síita húszik folytatnak kegyetlen harcot a már megbuktatott kormányerők ellen. Ez utóbbiak támogatása érdekében ez év márciusában Szaúd-Arábia is fegyveres támadást indított a síita húszik ellen. Miközben a harcoló felek egymást gyilkolják, a jemeni lakosság harmada éhezik. Szakértők szerint 7-8 millió embernek lenne sürgősen szüksége élelmiszersegélyre. Különösen tragikus a helyzet Jemen harmadik legnagyobb városában. Muhannad Hádi, a WFP (az ENSZ világélelmezési programja) regionális igazgatója szerint Taíz városában elfogytak az élelmiszerek, százezrek éheznek, a humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében a harcoló feleknek be kellene engedniük az életmentő segélyszállítmányokat. Legutóbb öt héttel ezelőtt sikerült élelmiszereket bejuttatni a városba. Az emberek szenvednek az éhségtől, a helyzet egyre reménytelenebb és átláthatatlanabb.

Abban persze biztosak lehetünk, hogy a világ egyik leggazdagabb országának katonái aligha éheznek. De vajon mi az oka annak, hogy az USA és az általa szervezett és működtetett emberjogi és civilszervezetek világszerte hallgatnak? És mit szól mindehhez Colleen Bell amerikai nagykövet, a szappanoperák, továbbá a fékek és ellensúlyok rendszerének szakértője?

Tóth Gy. László - A szerző politológus

]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Történelem (16) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7244) Jobbegyenes (2722) Irodalmi kávéház (531) Tereb (146) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Gazdaság (693) Sport (729) Szépségápolás (15) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Autómánia (61) Mozi világ (440) Kultúra (6) Politika (1581) Heti lámpás (281) Tv fotel (65) Flag gondolja (34) Mozaik (83) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>