Ma 2022 augusztus 18. Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.
Torta helyett lócitrom

Torta helyett lócitrom

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Máma már nem hasad tovább? Dehogynem!

Tovább is van, mondjam még? A Ballik című mulatságos szappanopera legújabb epizódjában a nemzeti oldalról a globalista mocsárba dezertált és ezért törvényszerűen rothadásnak indult egylet indoklás nélkül visszahívta az Országgyűlés alelnöki tisztségéből az előző pártvezetőt, a fénylő intellektusnak aligha nevezhető Sneider Tamást, helyére pedig Balczó Zoltánt jelölték. Ám a csere a házszabály szerint csak Sneider lemondásával vagy a képviselőcsoportból történő kizárásával lehetséges, és mivel eddig egyik sem történt meg, a tisztogatásból garantáltan újabb derűs morzsálódás lesz – a szokásos üzengetés már meg is kezdődött. Máma már nem hasad tovább? Dehogynem!

Ez az eset még szórakoztatóbb is, mint az előző. Történt ugyanis, hogy Varga-Damm Andrea, a bundagyűjetménye után a háta mögött Bundás Andinak nevezett képviselőnő irháját most képletesen szólva kilyukasztotta a pártvezetés. Vadai Ágnes, Szabó Tímea és más effélék puszibarátnője, a párt Simicska-korszakában a Ballikba keveredett ügyvédnő mint témafelelős javaslatára a Gyurcsány vezényelte hazafiatlan népfront jakabinus frakciója tévedésből megszavazta a nemzetbiztonsági törvénynek a kibertámadások elleni védelmet erősítő módosítását.

Lett is ezután döbbenet és kétségbeesés, düh és fogcsikorgatás, miből hahotázásra ingerlő közlemény kerekedett. Ebben azt bizonygatták égre-földre düllesztett szemmel, hogy ők bizony sohasem adták volna a nevüket a törvénymódosításhoz, ha megfelelően tájékoztatják őket annak tartalmáról.

Ebből pedig mindjárt két dolog következik.

Az egyik az, hogy a Ballikban úgy nyomkodják a parlamenti szavazógombokat, hogy fogalmuk sincs, miről szavaznak. Ez persze sok mindent megmagyaráz, érthetőbbé teszi például, miért óbégat elszántan a valósággal köszönőviszonyban sem lévő hülyeségeket egy-egy törvényjavaslat kapcsán Jakab Péter. 

A másik tanulság pedig az, hogy ezeket a komédiásokat mérhetetlenül feldühítette, hogy tévedésből magyar érdekűen szavaztak. Mit szól majd a Spinoza-ház, pláne a szorgos globalista násztánccal meghódítani vágyott Brüsszel?

Ennek megfelelően a Ballik-vezérkar sürgősen mandátuma visszaadására szólította fel Varga-Dammot, aki természetesen nem tette ezt meg, így következhet a képviselőcsoportból és a pártból való kizárása. Ami viszont könnyen a mellette kiálló veszprémi pártszervezet feloszlását is jelentheti. És a folyamat nem áll meg.

Hiába álmodott nagyívűnek gondolt stratégiát február elején a 24.hu portálon („az egyik cukrászmester, Gyurcsány Ferenc azt mondta, legyen egy nagy, összellenzéki torta, amiben a DK a mazsola. (…) Az a megoldás, hogy a Jakab pékmester süt egy másik tortát, amiben nincs mazsola”), eltekintve attól, hogy a pékek nem tortát, hanem kenyeret, kiflit, zsömlét és más effélét sütnek, az irreális vágyálmokat kergető, az Országházban korábban a miniszterelnök székébe belehuppanó és onnan elégedett infantilizmussal pislogó pártelnök társasága a valóságban egyre messzebb kerül a zihálva vágyott hatalomtól. 

A Ballik a példátlan árulás szükségszerű következményeként tovább zsugorodik és morzsálódik. Jakab nem tortát süt, csak egy foszladozó lócitrom körül ugrál izgatottan pogácsaszaggatóval a kezében.  

Ágoston Balázs - ]]>www.demokrat.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (513) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Egészség (50) Tv fotel (65) Mozaik (83) Autómánia (61) Nagyvilág (1464) Gazdaság (667) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (260) Szépségápolás (15) Történelem (15) Vetítő (30) Sport (729) Jobbegyenes (2388) Politika (1581) Belföld (8) Mondom a magamét (6251) Flag gondolja (33) Tereb (142) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>