Ma 2023 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
Temeti a Fideszt

Temeti a Fideszt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ezúttal Szelényi Zsuzsával, a CEU Demokrácia Intézetének programigazgatójával készített Orbán-mószeroló interjút a Hvg360.

 

Ezúttal Szelényi Zsuzsával, a CEU Demokrácia Intézetének programigazgatójával készített Orbán-mószeroló interjút a Hvg360. Ennek persze nincs különösebb hírértéke, a kormányfőt mószerolni alapvetés arrafelé, kivált, ha a nyilatkozó Soros Gyuri bácsi CEU-birodalmának fizetett alkalmazottja. (Megjegyzem, Szelényi 1994-ig a Fideszben politizált, csak ekkor ébredt rá, hogy rossz járatra szállt, neki igazából a túloldalon a helye.)

Hogy most jegyzetet fabrikálok Zsuzsa asszony szózata kapcsán, annak egyetlen oka, hogy egyik gondolatsora eltér az eszmetársak unalomig ismert, lapos marhaságaitól. Megtudjuk ugyanis, hogy a Fidesz – fogóddzunk erősen! – a 2019-es csúcs után hanyatlásnak indult. Bár 2022-ben még megnyerte a választást (méghozzá negyedszer is kiütéses kétharmaddal – P. Gy.), a pártnak meg vannak számlálva a napjai… A látnok asszony szerint, noha ezzel az agresszív, élősködő politikával nagyon nagyra lehetett nőni, a Fideszből hiányzik a természetes utódlási rendszer, ami pedig minden demokratikus pártban létezik. Ezzel nem törődtek a balgák… Márpedig Orbán Viktor nélkül nem fog működni ez a rendszer, nincs más, aki egyben tudná tartani a csapatot. Ráadásul a miniszterelnök nemzetközi politikája is zavaros és ellentmondásos, más képtelen lenne utánacsinálni. (Hősnőnk nemrég ekképp szörnyülködött: „A Fidesznél a liberális konzervatívoktól a szélsőjobboldalig terjed a spektrum. Bár a nagy európai jobboldali gyűjtőpártok is sokszínűek, a szélsőjobboldal sehol sem válhatott a konzervatív uniópártok részévé.”)

Summa summarum: ha nem vesszük is észre – meg a felmérések is az ellenkezőjét mutatják –, a Fidesznek harangoztak.

Borítókép: Szelényi Zsuzsanna (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Tereb (146) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (16) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Belföld (10) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Politika (1581) Heti lámpás (281) Jobbegyenes (2722) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Vetítő (30) Flag gondolja (34) Mozaik (83) Mondom a magamét (7246) Irodalmi kávéház (531) Gazdaság (693) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>