Ma 2021 október 22. Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
Szóval stílusosan …

Szóval stílusosan …

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
Nagy Blanka 19 éves diák ismét megszólalt (de minek).

Emlékeznek, ő az, aki azzal vívta ki a baloldali ellenzék elismerését, hogy ordenáré szavakkal illette a magyar köztársasági elnököt. Most a HVG-ben Kövér László házelnöknek ír: „annyit üzennék: álljanak hátrébb eggyel, és hagyjanak fel a politikával.”

Előbb persze megvádolja a kormányon lévő Fideszt, hogy „megkeserítik a jövőnket, ellehetetlenítenek minket azáltal, hogy lopnak, csalnak, hazudnak. Kizárják a generációmat azokból a döntésekből, amik minket érintenek igazán. Ellopják a pénzt, amit a jövőnkbe tudnánk fektetni.

Romba döntik az oktatási rendszert, az egészségügyi rendszert pusztán azért, hogy valahol a világban bulizhassanak egy nagyot.” Aztán öltöny-nyakkendős politikusokról ír, akik földesúrnak képzelték magukat, majd két bekezdéssel lejjebb már azt: „Maguk egyszerű, öltöny-nyakkendős csalók, akik azt hiszik, hogy övék a világ.” Az is hatásos, ahogy beleszövi a szövegbe, hogy „térdre csuhások”, majd ugyanezt megismétli, már a Fideszeseknek címezve.

Bizonyára sok bolsevik érzelmű olvasó szíve megmelegszik erre – éljen a tudományos szocializmus! Kövér László nyilván nem fog válaszolni erre az írásra. Eszembe jut a sasról és a legyekről szóló szállóige, mindenki ismeri. A romba döntött oktatási rendszer törmelékein, a romok között – nyilván egyedüli kivételként, talán egyedüli túlélőként – mégis fölnevelkedett ez a Nagy Blanka. Nagyjából még fogalmazni is megtanult – vagy netán a segítői tudnak fogalmazni? Hátha van még rajta kívül is néhány túlélő, akik más véleményen vannak, mint ő.

Sőt, a nemzetközi tanulmányi versenyeket sorozatban megnyerik. Ha jól emlékszem, a modern politikai rendszerek egyik lényeges vonása a pluralizmus, a különböző politikai erők versengése – majd ennek intézményesítéseként a szabad választás. Éppen ebben a hónapban is volt ilyen, s mit tesz Isten, sokan a jelenlegi kormánypárt jelöltjeire szavaztak.

Örömmel olvastam írásában, hogy ő is találkozott egy Fideszt támogató úriemberrel. Nagy Blanka „párbeszédet” akar. Komolyan gondolja, hogy egy olyan trágár és ordibáló, gyűlölködő személlyel amilyen ő, akinek a szájából csak szenny, és tényekkel nem alátámasztható vádaskodás folyik, lehet párbeszédet folytatni?

Szinte látom, ahogy Nagy Blanka rágja a ceruzáját (vagy nézegeti a klaviatúráját), s a mellette álló, illetve a Messenger/chat lehetőségével valahol másutt ülő segítőinek az unszolására egyre erősebb szavakat használva vádolja a kormányt. Konkrétum ugyan nincs az írásában az általános fröcsögésen kívül, mivel az már azzal a veszéllyel fenyegetne, hogy annak utána is lehetne nézni.

Nem a börtönjárt baloldali Hagyó Miklóst, a 4-es metró 2010 előtt elsíbolt 70 milliárdját emlegeti, vagy a jelenben a saját pártjának is vállalhatatlan Lackner Csaba 100 millióját, hanem általában a kormányon levőket. Nem a 2006-ban rendőrrohamot vezénylőket, a szemkilövőket emlegeti – talán nem is tud erről, úgy látszik, tényleg rossz tanárai lehettek… Sokan hazulról hozták zsigeri gyűlöletüket, elfogultságukat – a vérükben van. „Szóval stílusosan” üzen Nagy Blanka.

A stílus maga az ember – miközben ő a „logikus érvek által felépített diskurzus” hiányát a kormánypártnak rója fel, addig a parlamentben obszcén táblákat mutogat az ellenzék egyik véleményvezére, Hadházy. Ez és az ehhez hasonló performanszok furcsa módon kiesnek a látóköréből. Meg még sok minden, ami az utóbbi 10 évben fejlődött, épült, szépült itthon. Szánalmas, sajnálatra méltó. Ahogy azok is, akik bedőlnek – vele együtt – az őt is legyőző uszításnak. Azt hiszem, Kövér László is erre gondolhatott.

Patakfalvy Katalin

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Jobbegyenes (2133) Mozaik (83) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1578) Sport (729) Egészség (50) Flag gondolja (33) Történelem (14) Heti lámpás (255) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Nagyvilág (1463) Autómánia (61) Mondom a magamét (5649) Gasztronómia (539) Gazdaság (662) Mozi világ (440) Belföld (6) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (506) Tereb (138)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>