Ma 2020 november 23. Kelemen, Klementina napja van. Holnap Emma napja lesz.
Szomorú vasárnap

Szomorú vasárnap

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hétvégén, váratlanul ért minket a tragikus hír...

, miszerint a Momentum Mozgalom két elnökségi tagja lemondott az ötből. Biztos kaptak valami visszautasíthatatlan telemarketinges állásajánlatot, különben mi másért távoznának a tűz közeléből, a hatalomtól, a kétharmadnyi új tortától egy karnyújtásnyira.

A Momentum az első párt a világpolitika történetében, amelyik 1 százaléknyi szavazattal megnyert egy választást a választások előtt egy évvel. A Momentum már rég felfüggesztette a tér-idő kontinuumot, az euklideszi geometriát, a newtoni fizikát, a matematikát és a valóságot. Igazából eszkatológikus misztikus győzelem-avatarok ők. Hindu istenek és a Végítélet Angyalai egy személyben. Mással nemigen lehet magyarázni, hogy egy tökéletesen jelentéktelen réteg (Madách téren rozéfröccsözők) és a céltalan egyetemisták metszetében pozíciót foglaló párttal ilyen mértékben foglalkoznak bel- és külföldön egyaránt. A Magyar Narancs címlapsorozata még magyarázható némi mikroadomány továbbutalásával, de a Politico cikkeihez sorosozni kellene – ahhoz meg most nincs kedvem.

De most mintha megbicsaklana egy picikét ez a nagyszerű győzelmi sorozat. Csak reménykedhetünk, hogy nem a szokásos ügymenetnek leszünk ismét tanúi, mely szerint az ifjú, ártatlan, még nem lejárt szavatosságú pártok feltörekvő reménységei igazából Gyurcsánynak szeretnének plakátot ragasztani az aktuális Végső Összefogás nevében. Meg esetleg elcsípni néhány befutó helyet, amire nem lett volna esélyük, ha a Demokratikus Koalíció vagy a szocialisták ifjúsági szervezeteiből indítják karrierjüket.

A baloldalon bejáratott vezetéknevű Kádár Barnabás távozása nem valószínű, hogy földrengésszerű változásokat okozna, viszont Pottyondi Edina nélkül nem tudom, mi lesz velük. Ugye van ez a „Hívtok, megyünk” kampánya, amivel elméletileg a vidéken élőket próbálják meg felvilágosítani azokról a célokról, melyeket majd a vidékiektől kapirgálnak össze, de vázlatosan már felskicceltek a problématérképükre. Ezeket a vidéki célpontokat nagyon nehéz lesz megtalálni Edina nélkül, aki egyedüliként, valóban használható tudással jött haza a fejlett nyugatról – gyakorlott bringás futárként bármilyen célállomást megtalál GPS-koordináták alapján.

Maradt viszont Fekete-Győr András, akivel – mint azt megtudhattuk az Index és a Mancs cikksorozataiból – három évig volt terhes az anyja, utána hét évig szoptatta Soros György, már két évesen lefordította Hayek és Keynes levelezését, öt évesen vezényelte a Bécsi Filharmonikusokat, még hét se volt, amikor bebizonyította a Reiman-sejtést. Gimnáziumba is csak azért járt, hogy a segítse diáktársait.

Hogy végül ki döntött jobban, az, aki elmegy plakátot ragasztani Gyuriferinek a DK listájának 78. helyéért cserébe, vagy a megmaradt hármak, akik tovább sütik az új választói tortát, az jelen pillanatban még nem eldönthető. De valószínűleg a Fidesz.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Heti lámpás (245) Sport (729) Tv fotel (65) Belföld (5) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (491) Jobbegyenes (1902) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Tereb (140) Nagyvilág (1452) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (171) Gazdaság (655) Szépségápolás (15) Vetítő (37) Autómánia (61) Mondom a magamét (4928) Mozi világ (440) Politika (1571) Történelem (14) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>