Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Szilveszteri mocsok a Kossuthon

Szilveszteri mocsok a Kossuthon

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Gyalázatos rádiókabaré. Elég volt!
Humor helyett egy "humorista" (képzelt?) családi nyomorának  kivetülésével indította szilveszter esti viccesnek szánt műsorát a közrádió.
Kovács András Pétertől (KAP) idézünk - nem keveset -, mert mondatai magukért beszélnek, ahogy az is, hogy ez adásba mehetett a Családok évében.
- "A család fontos (...) az egyetlen olyan stabil pont, ahol biztos lehetsz abban, hogy haragszanak rád."
- "Egy olyan lénnyel (feleség - a szerk.) kell együtt élned, akit nem érthetsz meg (...) szerintem ebből a szempontból a melegházasság egy sétagalopp."  (Dokumentáljuk. Ez a poén a Családok évében a Kossuth Rádió szilveszteri műsorában hangzott el 2018.12.31-én 21 óra 4 perc 8 másodperckor.)
- "Ez a házasság. Ez a házasság, nem méznyalás, nagyon komoly munka, és aztán ezt tetézi még a gyerek." (Nesze neked CSOK, gyermekvállalásra ösztönző programok, reklámok...!)

Fokozható?
Talán kis vallási provokációval? (Na nem, nem az iszláméval, annyira azért nem bátor a dumagép!)
- "Elmondom, hogy férfiszemmel mi a család, pláne karácsonykor. Ugye a karácsonyt szokták hívni a szeretet ünnepének is. Akinek van felesége és gyereke, az tudja, hogy ez így nem egészen pontos. A karácsony nem a szeretet ünnepe, az a család ünnepe. Szenteste a családoddal vagy, nem pedig azokkal, akiket szeretsz."
- "Férfiszemmel a család az a nőnek (anyának - a szerk.) és az utódoknak (gyermekeinek - a szerk.) egy olyan meghitt szeretet buboréka, ami körül apa téblábol. (...) Örökké kívülállónak érezzük magunkat mi férfiak, és ahonnan az egész karácsony dolog elindult, a Szent Családnál is pontosan ez volt a helyzet. A Szűzanya megszülte a megváltót, és egyiküknek sem volt semmi köze szent Józsefhez, de semmi, ugye és aztán Jézus mennybe ment, Szűzanya mennybe ment, Szent József meg..."
KAP-ot láthatóan nem zavarja a jegyesség, hogy a Jézus nevet Szent József adta, hogy Dávid öröksége is rajta keresztül szállhatott a Megváltóra, így poénkodott még egy rövidet a fogantatással, majd folytatta a mocskos, humorba csomagolt gyalázkodását.
- "...biodíszletként álldogál a betlehemi jászolnál, marha, bárány, Szent József, szamár. Vagy idegesen cigizett az istálló mögött, azt tudom még elképzelni."

Ezek után én is sok mindent el tudok képzelni a családot, benne az apa és az anya torz viszonyának kizárólagosságát felvázoló, majd humorosan homoszexuális megoldást kínáló dumás celebről.
Sok mindent el tudok képzeni családjáról is - amelytől nyilván szenved - és a velük szembe állított szeretteiről, akikből úgy tűnik merítkezik.
Sok mindent el tudok képzeni, de ennél a pontnál nem tudtam tovább hallgatni Kovács András Péternek, az egykori Károli Gáspár Református Egyetem oktatójának, jelenleg Karinthy-gyűrűs humorista celebnek a köznek szánt családellenes hablatyolását.
Mert érteni vélném én a viccet, ha fentiek közül bármelyik az volna, de kiérteni vélem a szándékot is, csak nem szeretem, mert ebben a töménységben azt már családellenes propagandának hívják.

Egyszerűen elkönyvelem hát, hogy a KAP gondolatait közkinccsé tevő közrádió szerint - nyilván a politikai korrektséghez való igazodás jegyében -, a család és a szeretet még vicc szintjén is alig kapcsolódik, a családi megértéshez, békéhez pedig ezek szerint a homoszexuális párkapcsolat lehet a legideálisabb.
Még hogy Magyarországon nincs sajtó- és szólásszabad(os)ság, meg elnyomják a másként gondolkodókat a közmédiában?!
Kíváncsian várom, 2019 (a közmédiában) minek az éve lesz, amit majd viccesen gyalázni lehet a leghallgatottabb Rádiókabaré adásban, mert az ideit, igen a fenti mocskot is - csak YouTube-on - két nap alatt már több mint 50 ezren hallgatták!

Kullai József

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Belföld (11) Tereb (146) Jobbegyenes (2823) Egészség (50) Mondom a magamét (7708) Történelem (18) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Mozaik (83) Tv fotel (65) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Gazdaság (713)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>