Ma 2023 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
Adventi üzenet ateistáknak és ripacsoknak

Adventi üzenet ateistáknak és ripacsoknak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ideje kiesni a bohóc szerepéből!

Mit szólnának vajon a gyűlölködők, ha csengőhang kíséretében megérkezne a figyelmeztetés: Advent van, ideje kiesni a bohóc szerepéből! Hogy honnan érkezne az üzenet és ki a feladója, annak nincs írott krónikája. Ora et labora! Imádkozz és dolgozz!

Az ezerötszáz éve megfogalmazott intelem ma is érvényes a hívő ember számára, egyensúlyban tartja a lelket, értelmet ad az életnek. De hol találnánk az ellenzék között ma hívő embert? Gyurcsányné épp most járta pávatáncát az unió üres üléstermében, és a magyarországi papság korlátlan hatalmát vizionálta. A legharcosabb, legagresszívabb iszlamista fundamentalizmustól nem retteg, nem félti a gyerekeit, csak a történelmi egyházak hozzák utódaira a frászt, miként mondókáját szokott, régi jó pártzsargonban elnyávogta. Mindenesetre le kellene lassítani a kényszeres akarást, a vad toporzékolást a hatalomért, életük bukásainak, sikertelenségeinek tanúiról leszállni kicsit. Mert a marni, tépni, ütni akarókat is Isten hordja a tenyerén, és vigyázza azokat is, akik talán egész eddigi életükben ki sem ejtették a nevét. Ez abból is tudható, hogy korunk bűnrossz ripacsai közül egyikük sem kapott még heves indulatkitöréseik közepette szívszélhűdést.

Mindig érdekelt, vajon mit ünnepelnek karácsonykor az ateisták. Talán rítusaink elleshetők, és a vallási ünnepek őket is megkísértették, ha máshol nem, a karácsonyvárás díszleteiben. Környezetük elragadtatását remélve megvásárolják a bolti csodák legdrágább adventi koszorúját. Hogy mire való, maguk sem tudják, így aztán hazaérve megingathatatlan közönnyel figyelik, ahogy csonkig ég mind a négy gyertya rajta. Valaki elmondhatná nekik, hogy a gyertya nemcsak világítóeszköz, hanem jelkép is: az élet fényének ősi szimbóluma. Ezeknek a heteknek a sötétjét ki sem bírná az emberi lélek, ha a karácsonyi gyertyák fénye át nem ragyogna rajtuk. A budai hegyek villasoránál görögtűzzuhatagok hullanak alá a teraszokról. Mennyei karnevál! Az átöltözött elit, gazdagságát fitogtatandó, így adja meg az ünnepi hangulatot, s már csak az hiányzik, hogy a Mikulás megrázza szakállát, és hullani kezdjen a hó. Ha tetszik, ha nem, az ablakba kitett fénypiramis is szimbólum, a betlehemi csillag szimbóluma. Valamint az ajándékozás szokásával is a pásztorok és a napkeleti bölcsek – a háromkirályok – példáját követik ateista honfitársaink.

Életünkben minden változás, változtatás ijesztő, hacsak nem célirányos. Itt az alkalom, kedves balliberális ellendrukkerek, vállalják tetteikért a felelősséget! A felelősséget semmiért nem vállalók örök életükre mozgalmi hőzöngők maradnak, negatív érzelmeikkel, kénsárga irigységükkel. A negatív érzelmektől pedig úgy szabadulhatnának meg, ha kiirtják magukból a hazug vádaskodást, mert a negatív érzelmek 99 százalékát ez teszi ki. Ez volna az adventi fogadalmak legszebbike.

Jeszenszky Zsófia -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (10) Flag gondolja (34) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Történelem (16) Kultúra (6) Vetítő (30) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (529) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Jobbegyenes (2680) Tereb (145) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Mondom a magamét (7091) Heti lámpás (276) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Gazdaság (689)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>