Ma 2022 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
Szeviép-ügy öngyilkossággal – Botka és Ujhelyi a háttérben?

Szeviép-ügy öngyilkossággal – Botka és Ujhelyi a háttérben?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nagyon durva fejlemények!

A bíróság a Szeviép Zrt. első fokon is súlyosan elítélt főszereplőiről beszél, a közvélemény pedig Botkáról és Ujhelyiről, a szegedi régió két hétpróbás szocialista „ma született bárányáról”, akiket az öngyilkossággal, ötszáz család tönkremenetelével, sokak tartós egészségkárosodásával végződött ügy hátterében lévő főszereplőinek gondol. Csak reménykedni lehet abban, hogy talán nem is sokára lehull a lepel, s az ő közreműködésükkel kapcsolatban is tisztán lehet látni.

A Szeviép-ügy elsőrendű vádlottját öt év két hónap fogházra, a másodrendűt hat év börtönre, a harmadrendűt öt év két hónap börtönre ítélte első fokon a Szegedi Járásbíróság. Az útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó – már felszámolás alatt álló – Szeviép Zrt. egykori vezetőit a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett, különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettben mondták ki bűnösnek. A bíróság 2010 augusztusában rendelte el a felszámolását, amely alatt hozzávetőleg 6,5 milliárd forint hitelezői igényt vettek nyilvántartásba.

A vádlottak azzal a technikával okoztak jelentős vagyonvesztést, hogy igazgatósági tagként, egyhangú döntéseikkel 2007-től rendszeresen és nagy összegben nyújtottak kölcsönöket az ésszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes módon – a teljes egészben vagy részben a zrt. tulajdonában álló gazdasági társaságoknak, valamint magánszemélyeknek – köztük éppen az egyik vádlottnak – és sportszervezeteknek. A több esetben likviditási problémákkal küzdő társaságok annak ellenére kaptak hitelt, hogy már a kölcsönadáskor jelentős tartozást halmoztak fel a céggel szemben, így a visszafizetésre nem volt reális esélyük.

Azt a bíróság sem tudta megválaszolni, hogy hova lett ez a rengeteg pénz. Az mindenesetre tény, hogy ennek kiderítésére Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, a károsultak képviselője újabb büntetőeljárásokat kezdeményez. Elsőként a Szeviép Zrt. egyik leányvállalatának irányítója, a Biztonsági Üzem Kft. vezetője ellen tesz feljelentést. A dolog pikantériája, hogy B. Tamás Ujhelyi István korábbi sofőrje volt, aki ma már szintén önkormányzati alkalmazott is, hiszen az önkormányzati tulajdonú közlekedési vállalat repülési üzletágvezetője. Botka László mindennek ellenére tagadja, hogy neki vagy a városnak köze lett volna a Szeviép-botrányhoz.

A helyi Fidesz értékelése szerint azonban Botka László környezetében egyre több az elítélt. A közelmúltban éppen Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin főjegyzőt, Kalmár Gábor kabinetfőnököt ítélte a bíróság börtönbüntetésre első fokon hűtlen kezelés miatt, akik mindezek ellenére továbbra is helyükön maradtak. Több mint negyvenmillió forint kárt okoztak a városnak azzal, hogy 2008 és 2012 között 307 esetben adtak ki ingyenes parkolóbérletet olyanoknak, akik nem voltak arra jogosultak. Ha Botka nem akar falazni nekik és meg akarja tartani a Polgármesteri Hivatal, illetve saját maga maradék jó hírét, ha van még egyáltalán ilyen, akkor haladéktalanul felmenti az első fokon már elítélt városvezetőket.

Abban csak reménykedni lehet, hogy a másodfokú ítéletek és az újabb büntetőeljárások révén lehull a lepel, és kiderül, valójában hogyan viszonyul Botka László polgármester és az ország egyik legmigránspártibb, tehát legmagyarellenesebb, önmagát ennek ellenére „hazafinak” mondó Ujhelyi István a választóikhoz. Tartok tőle, komoly csalódást fognak okozni szimpatizánsaiknak, akik jóhiszeműen meg vannak róla győződve, hogy ez a két ember kiteszi értük a szívét-lelkét.

Horváth K. József - ]]>https://leander.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Tv fotel (65) Tereb (141) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Nagyvilág (1465) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Mozaik (83) Életmód (1) Heti lámpás (259) Mondom a magamét (6062) Mozi világ (440) Történelem (14) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Politika (1581) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2307) Gazdaság (664)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>