Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Merkel és a tények

Merkel és a tények

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
„A hír igaz, csak nem osztogatás, hanem fosztogatás”

– Angela Merkel nagyjából ezen a szinten kezelte a chemnitzi eseményeket. Szerinte az történt, hogy migránsokat vertek „szélsőségesek”, és utána összemosott mindent mindenkivel. Ezt egy videó lett volna hivatott bizonyítani. Csak arról a saját hírszerzési főnöke is azt monda, hogy nagy valószínűséggel hamisított.

Az interneten évek óta pörgetnek rengeteg feldolgozást a Bukás című film egyik jelenetéről, ilyen-olyan karaktereket és monológokat beleképzelve. Én ezt nem nagyon szeretném utánozni a német kancellár kapcsán, mivel az ilyesmi egy idő után nem túl kreatív. Az ízlésesség részét meg végképp hanyagoljuk.

De azt igazán érdekfeszítő lenne felmérni, hogy Angela Merkel döntési mechanizmusa miképpen üzemel.

Az elmúlt esztendőkben azt a döntést hozta, hogy jöjjenek a migránsok. Aki csak akar. Egy idő után megreformálta ezen elképzelését, mert nyilvánvalóvá vált, hogy ez mégse akkora gondolat – na, nem azért, mert az káros a társadalomra, vagy az emberek nemtetszésével találkozik – pusztán azért, mert belebukhat.

Ismét csavart egyet, „nehogy már nekik legyen igazuk” alapon, amikor kijelentette, hogy Chemitzben pogromok és lázadások zajlanak.

Most képzeljenek el egy pillanatra egy berlini válság-kormányülést.

Merkel megkérdezi, mondjuk Michael Kretschmert, Szászország tartományi miniszterelnökét, hogy mégis, mi történt az egyik városában?

Ő elmondja, hogy ez csak egy jogos felháborodást követő tüntetés volt. Ahol kétségkívül megfordult néhány füles, de ahhoz képest egy derekas falusi lagzi egy akadémiai ülés záró előadása.

Utána Angela Merkel megkérdezheti Hans-Georg Massent, a belföldi titkosszolgálatok irányítóját. Mégis ez a szakmája, csak tudja, mi történt.

]]>Jerome K. Jerome]]> legendás regénye óta tudjuk, hogy Németországban nem valószínűek a lázadások, mert a hatóság tiltja az ilyesmit.

Mindezen információk alapján Angela Merkel nem azt közli, mi a valós helyzet, hanem amit „valamelyik tanácsadója” a kezébe nyom. Ami esetünkben az a bizonyos videó, ahol mindenki migránst ver, aki éppen ráér. És megkever mindent arról, hogy ki milyen színekben szerepelt a történetben.

Ami nem igaz, de jól hangzik. Meg nyilatkozat.

Valakiknek ezzel megfelel, csak kár, hogy amit mondott, az nem egy túl leleményes füllentés.

Fotó: tah.de

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Politika (1582) Jobbegyenes (2825) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7719) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Gazdaság (713) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Sport (729) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Mozi világ (440) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>