Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
Szabálytalanságok miatt megszűnhet a Jobbik?

Szabálytalanságok miatt megszűnhet a Jobbik?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Továbbra is nagy a káosz a Jobbik plakátkampánya körül és ez még sokba kerülhet a mozgalomnak.

"Példátlan, amit művel a Jobbik" – mondta Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, az M1 hírcsatorna reggeli műsorában. 

A szakember a Jobbik plakátkampányáról, illetve az ezzel kapcsolatos lépésekről beszélt. Mint ismeretes: gyanúsan törvénysértő a párt legújabb kampányénak finanszírozása, hiszen gyanúsan olcsón szerezte meg a Jobbik a felületeket. 

Kovács István elmondta, hogy azért példátlan a párt mostani tevékenysége, mert nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel az ellenőrzés lebonyolításában, az nem megoldás, hogy az összegyűjtött iratokat beviszik. 

"Nem lehet azt csinálni, hogy eltűnnek az iratok, majd amikor mi úgy gondoljuk, hogy megvannak, akkor beszaladgálunk, ez nem így megy" – fogalmazott az igazgató, aki ennél keményebb dolgokat is mondott. 

"Nagyon komoly szerepe van az ügyészségnek, a Jobbik számára itt már tényleg a lét a tét, mert az ügyésznek van joga arra, hogy kezdeményezze a párt megszűntetését a bíróságon. Nyilván az ügyészségnek kell döntenie ebben a kérdésben, egy idő után el kell gondolkodnia, hogy ha a párt nem változtat a magatartásán, akkor lépnie kell" – nyilatkozta Kovács István. 

Hozzátette: Vona Gábornak nyilvánosságra kellene hozni a kampánnyal kapcsolatos számokat, vagy ha ezt üzleti titoknak minősíti, akkor is tájékoztatnia kell az ÁSZ-t. 

]]>http://aktualis.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mozaik (83) Mondom a magamét (7536) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Történelem (18) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2786) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Egészség (50) Kultúra (7) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (312) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Belföld (10) Nagyvilág (1310) Sport (729) Nézőpont (1) Gazdaság (704) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>