Ma 2021 december 08. Mária napja van. Holnap Natália napja lesz.
stalinism-open-russia-1024x579-675x443.jpg

Szabad sajtó

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Történt, hogy az ominózus G-day során Simicska Médiamogul Lajos ajkait, a tőle megszokott, alkohollal némileg átitatott proletár őszinteséggel a következő szavak hagyták el: „Akkor most bemegyek és kibaszom az összes orbánistát!

„Kelj föl rab-ágyad kőpárnáiról,
Beteg, megzsibbadt gondolat!”
Vörösmarty Mihály: Szabad sajtó

És lőn. Azt, hogy ki az „orbánista” nyilván ő döntötte el, valamely csak általa ismert szempontok alapján. Bizonyára segített, hogy az „orbánistákat” eladdig ő fizette, nevezte ki, mi több biztatta, hogy legyenek minél inkább azok. A nevezettek kirúgása után jöhettek az újak, az anti-orbánisták. Ha a trendek maradnak, akkor nemsokára jöhetnek a „vonaisták” is – cuki kiskutyákkal természetesen. Mert így megy ez.

Nem tudok megszabadulni a kérdéstől, hogy mi van akkor, ha Orbán és Simicska egyszer csak összefutnak valami kocsmában és néhány sör kíséretében kibékülnek, mint réges-régi barátok. Akkor mi lesz? Médiamogul Lajos bemegy és kivágja az összes „anti-orbánistát”, vagy „vonaistát” – akik éppen ott vannak és újra „orbánistákkal” tölti fel a személyi állományt? A hozzá tartozó TV-k, rádiók és újságok pedig ismét hangot váltanak? Miközben senkinek nem sül le a bőr a képéről.

Történelmi pillanatnak voltunk tanúi a G-day alkalmával. Lelepleződött ugyanis a haladó demokráciák egyik nagy hazugsága az un. „független sajtó” mítosza. Ez a leleplezés, valaminő dominó-hatásra emlékeztetően, azóta is tart.

A következő érdekes eset a VS.hu nevéhez fűződik. Kiderült, hogy a nevezett kiadvány 500 millió forintot kapott az MNB valamelyik alapítványán keresztül. Felrepültek hírek arról, hogy a tulajdonos Matolcsy unokatestvére, ez mondjuk azóta sem bizonyosodott be, de a lényeg, hogy már mindenki így tudja. Az alapvető kérdést azonban senki nem tette fel: miért támogat az MNB – élén Matolcsyval – egy ennyire véresszájúan kormányellenes, gyakorta a gyalázkodáson túlmenően is hazudozó kiadványt ilyen rengeteg pénzzel? Méghozzá a VS időről időre Matolcsyt személyében is elmondta mindennek. Nevezték wudu közgazdásznak, kuszaszeműnek, mindennek aminek kellett.

Azután felvették azt a pénzt, amit tőle kaptak és boldogan elköltötték.

Ezek után annyira mazochista dolognak tűnik a pénzügyi támogatás, hogy nem véletlenül kezdődtek az unokatestvért emlegető hírek, mert nem lehetett másképpen elképzelni. Az unokatestvére azonban csak a kérdés átfogalmazásához vezet: miért tartja fent az unokatestvér a meglehetősen véresszájú portált?

Azután a haladó Orbán gyűlölet zászlóshajója az Index következett. Kiderült, hogy a FIDESZ-közelinek tartott Spéder nevű ember a tulajdonosa. Na, most erről a Spéderről az Indexen eddig egy szó nem hangzott el. Számukra nem létezett. Továbbmenve, én eddig más helyeken sem hallottam róla olyas kijelentéseket, melyek kijárnak a haladó sajtóban a fideszes „oligarchák” számára.

Azon az Indexen, amely egyébként egyetlen alkalmat sem hagy ki, hogy szájára vegye Mészáros Lőrincet, vagy Tiborcz Istvánt, mint „oligarchákat”.

Apropó, nem tudom megfigyelték-e, hogy ha valamely honfitársunk jócskán meggazdagodott és a baloldalhoz köthető, akkor „üzletember”, ha nem, akkor „oligarcha” a haladó sajtóban. Hogy Spéder egy gazember, az nyilvánvaló, ha igaz, hogy titokban felvételt készített másokkal folytatott beszélgetésekről. Továbbá hülye is, ha azokat megtalálták.

Az Index tett egy gyenge kísérletet a bizonyítvány magyarázatára és megjelentetett egy cikket a főszerkesztő tollából. Ebben roppant őszintén beszél a sajtó függetlenségéről: „A válasz egyszerű és elsőre talán közhelyes: azért, mert a világon egy szerkesztőség sem foglalkozik a kiadójának üzleti ügyeivel. Biztos lehet persze akár ellenpéldákat találni, de a főszabály ez, és nem véletlenül.” Ez tiszta beszéd. Ha tehát ha az ISIS felvásárolja az Indexet, akkor nyilván az ő ügyeikről sem fognak írni, hiszen „a világon egy szerkesztőség sem foglalkozik a kiadójának üzleti ügyeivel.”

Hát, az üzleti ügyekkel lehet hogy nem foglalkozik, de ezek után hosszú értekezés következik arról, hogy: „Nagyjából a Rajk-per óta nehéz lenne ehhez fogható karaktergyilkosságot felmutatni a magyar médiatörténetben” – mondja ezt az Index főszerkesztője és nem sül le a bőr a képéről, vagy nem gyullad ki a billentyűzet. Persze egy Indexes billentyűzet valószínűleg már megfelelően edzett karaktergyilkosság tekintetében. Bagoly mondja a verébnek. A kérdés azonban itt is a levegőben függ: miért tart fenn egy „Fidesz-közelinek” nevezett valaki egy ennyire vadul kormány-, fidesz- és orbánellenes kiadványt?

Én elhiszem, hogy az Index – mint 80-90%-ban bulvár-média – akár nyereséges is. Bizonyára mérhetetlen számú kattintást eredményez, hogy a nép megtekinthesse VV-akárki ivarszerveit. Akkor meg a Fideszben – amihez közeli – miért nem szóltak Spédernek, hogy hátrébb az agarakkal? Miért nem ment be és rúgta ki az összes anti-orbánistát, mint tette azt Médiamogul Lajos az orbánistákkal?

Ha így megy tovább, kiderül, hogy a 444-et maga Mészáros Lőrinc pénzeli a felcsúti haciendáról és a sajtó watchdog funkcióját pedig betölti Nárcisz kutya. Itt állunk hát megválaszolatlan kérdések garmadájával.

Én – némi töprengés után – azt hiszem szolgálhatok egy megfejtéssel. Úgy áll a dolog, hogy az ellenzék béna és magától képtelen jól működő karaktergyilkos médiát fenntartani. Mert ugye szükség van ellenzéki sajtóra, még megszólnának a hiánya miatt. Ezért volt kénytelen Orbánbasi – a sötét Jediken keresztül – gondoskodni erről is. Így lett önmaga ellenzéke is és innen látszik: mégiscsak a haza atyja ő.

]]>http://aristo.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Egészség (50) Mondom a magamét (5741) Szépségápolás (15) Belföld (6) Mozi világ (440) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Jobbegyenes (2167) Kultúra (6) Gazdaság (663) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (138) Irodalmi kávéház (509) Nagyvilág (1463) Heti lámpás (255) Életmód (1) Politika (1578) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>