Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
Sorsdöntő pillanatban vagyunk

Sorsdöntő pillanatban vagyunk

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Életünk legfontosabb választása következik!

Már csak  7 nap van hátra, és itt az önkormányzati képviselő- és polgármesterválasztás. A közvélemény-kutatások a Fidesz-KDNP fölényét mutatják, ennek ellenére nem vagyok biztos abban, hogy minden önkormányzatban könnyen meggyőző sikert arathat a kormányzó pártszövetség által támogatott jelölt. 

Az ellenzék ugyanis mára ravaszabb, civilizáltnak maszkírozott arcát próbálja mutatni,  de ez ne tévesszen meg senkit. Milyen is az ellenzék igazi politikai arca?  Ők azok, akik itt lopakodó diktatúráról ordítoznak, a szólásszabadság és sajtószabadság korlátozásáról, miközben 2018-ban és 2019-ben is a választási plakátjaikon a Fidesz-KDNP jelöltjeiről készült gúnyrajzokkal kampányoltak országszerte, a  rágalmakról nem is beszélve. Akik a parlament folyosóján földre vetették magukat, mintha bántalmaznák őket, s a nemzeti ünnepeinken füttyögtek, mert meggyőző mondanivalójuk nem volt, ahogy most sincs!

A helyi önkormányzati munka gyökeresen  más, mint a nagypolitika,  itt van testközelben. Közbiztonság, munkalehetőség,  köztisztaság, s általában az életminőség. Meg piszlicsárinak tűnő apróságok: ilyen-olyan szomszédok,  szemetes járdák, parkolási tilalmakkal teli közterületek, zsúfoltság az orvosoknál, stb. 

A témák a hétköznapi élet ügyei, s a helyi hivatalok és hivatalos személyek problémái. No és egyes hosszabban regnáló helyi hatalmasságok ügyei vagy éppenséggel az, hogy nem látszik, mit is csinálnak. Közelről minden botlás, minden hiba nagyobbnak látszik. Hogy a másik is megbotlana? Lehet, de ki tudja?

Ki gondol bele abba, hogy mi lenne egy-egy városban, ha ellenőrzés nélküli migránsok özönlenének oda – az embereket ez egészen addig nem foglalkoztatja, amíg a bőrükön nem érzik. Adja az ég, hogy ne is érezzék. Bár ugye tudjuk,  hogy mindez nem az égieken múlik – nagyon is a földieken, mondhatni, ez a rögvalóság. Az erősödő gazdaság, a fiataloknak, nyugdíjasoknak  juttatott  pluszok.  Ami jó az természetes, amit egyszer megkaptunk, az már szinte természetes, mint nekünk időseknek az ingyenes utazás.

Nyilvánvaló, hogy nem egy ember, s nem csak a hivatalban lévő vezetők érdeme a fejlesztés, az egészségügyi intézmények, óvodák, iskolák  megújulása stb.,  hanem a központi kormányzat és a helyi erők együttműködésének eredménye.  Mindenkinek a maga helyén kell teljesíteni. A kormány és a helyi erők összmunkája igenis sikerrel járt. Persze újabb problémák is keletkeztek, például a környezetemben az utcák új forgalmi rendjét sokan kifogásolják velem együtt. Vagyis zajlik az élet…

A hatalomra vágyó ellenzéki pártok  meggondolatlan ígéretekkel hívnak minden baloldalit, szabadelvűt, zöld gondolkodásút és civilt, és mindazokat, akik valami miatt csalódtak a Fidesz-KDNP kormányzásában. A jobbat, a jót könnyű megszokni, elvárni, és még többet akarunk, lehetőleg azonnal. Ez azonban nem megy.

Kérek mindenkit, ha bizonytalan, hogy hová adja a szavazatát, gondolja végig, mi történt a környezetében, a városában, községében, kerületében!  Ki-ki nézzen körül szűkebb pátriájában, s azután döntsön!

A Fidesznek a legnagyobb előnye 2010 őszén volt,  64 százalék körül mérték a támogatottságát. Akkor taroltak a jelöltjeink, csupán néhány régi ellenzéki polgármester tudta megőrizni a székét a nagyobb városok közül.  A mostani előrejelzéseket átlagolva 51 százalék körül mérik a közvéleménykutatók a kormánypártok népszerűségét, ebből kiindulva élesebb verseny várható néhány megyeszékhelyen és kerületben is, mint korábban.

Győzelmet, sikert kívánunk a Fidesz-KDNP által javasolt és támogatott jelöltjeinknek!

Patakfalvy Katalin
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (665) Vetítő (30) Jobbegyenes (2345) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Sport (729) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (141) Politika (1581) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Autómánia (61) Heti lámpás (259) Egészség (50) Irodalmi kávéház (513) Mozaik (83) Történelem (15) Belföld (7) Nagyvilág (1465) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6154)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>