Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
Soros és lánya közös erővel támadják az igazságszolgáltatást

Soros és lánya közös erővel támadják az igazságszolgáltatást

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Már Gyuri bácsi kedves kislánya is beindult... Elképesztő!

Ahogy arról a Fox News ]]>beszámolt]]>, a Soros család változatlanul  pénzeli a „rendőrség megtérítését” támogató bizottságokat. Soros Gyögy és lánya, Andrea Soros Colombel két olyan szervezetet is finanszíroz, amelyek szélsőbaloldali politikusokat – többek között Cori Bush Missouri képviselőt – támogatnak a Lead the Way 2022 elnevezésű vállalkozáson keresztül. A Lead the Way 2022 közel 40.000 dollárt utalt át Bush kampánykasszájába ebben a ciklusban – írja a Tűzfalcsoport.

A Foxnews által csak „mély zsebű adományozó”-nak titulált Soros közel 30 millió dollárt tolt a kerületi ügyészségi választásokra országszerte, a mezőny legprogresszívebb jelöltjét támogatva.

A milliárdos spekuláns és hálózata egyik bevallott célja a büntetés-végrehajtás liberalizálása, a büntetési tételek csökkentése, egyes büntetőjogi tényállások teljes megszüntetése.

Az Egyesült Államokban már több esetben sikerült is érvényesíteni az akaratukat, mivel befolyással rendelkeznek a Demokrata Párt politikusai révén a törvényhozásra, illetve Soros számos kerületi ügyészi versenybe is beszállt kampánytámogatással, hogy az elképzeléseinek megfelelő jelölt nyerjen.

A pandémia alatt több tízezer bűnözőt engedtek szabadon Amerikában, a progresszív ügyészeknek köszönhetően pedig számos városban elharapódzott a bűnözés a megengedő büntetőpolitika miatt. Az utóbbi években pedig erőszakos Black Lives Matter-tüntetéssorozaton keresztül a rendőrség részbeni leépítését is sikerült elérniük, forrásmegvonás követelésével – emlékeztet a Tűzfalcsoport.

Ezt a rendőrségellenes hangulatot erősítheti Magyarországon több NGO is, erre következtethetünk például a Magyar Helsinki Bizottság által nemrég megjelentetett ]]>írásból]]>, amelyben a rendőrséggel szemben kártérítési pert nyert egyik ügyfelükről szól a beszámoló.

Cs. Zs. az akkor 23 éves budapesti egyetemista 2016 nyarán került szóváltásba rendőrökkel. A rendőrök azt állították, hogy vezetés közben mobiltelefonozott, ezt a fiatalember határozottan tagadta. Szükségtelenül fenyegetően léptek fel vele szemben. A vita eldönthető lett volna a cellainformációk és híváslista kikérésével, erre a rendőrség azonban később sem volt hajlandó. A szóváltás elmérgesedett, a fiatalembert elkezdték fenyegetni, az édesapját hívta, és amikor az arca felé kapva akarták telefonját elvenni, akkor Cs. befutott segítségért egy irodaházba, ahol apja cége működött. A rendőrök erősítést kértek, akik mintegy másfél perc alatt kirángatták a recepció mögül, leteperték, a hátára térdepeltek, és kezeit hátrabilincselték. Folyamatosan szidalmazták. Ezek után előállították a X. kerületi kapitányságra, majd elengedték.

Ha valaki a rendőri intézkedés során ellenállást tanúsít, esetleg megszökik, a rendőrnek nincs más választása, erőszakhoz kell folyamodnia. A rendőri erőszak (testi kényszer) célja ebben az esetben az volt, hogy a szökést megakadályozza, az ellenszegülést megtörje – teszi hozzá a Tűzfalcsoport.

Az ügyészség szerint jogszerűen cselekedtek a rendőrök az intézkedés során, így hét hónap után bizonyítékok hiányában megszüntette a nyomozást. Ezért Cs. Zs., a Helsinki Bizottság ügyfele a strasbourgi bírósághoz fordult. Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) pedig azt állapította meg, hogy a magyar állam megsértette a fiatalember emberi jogait. Az indokolás: nem csak a kínzás vagy hatósági bántalmazás sérti az emberi jogokat, hanem az is, ha az állam nem tesz meg mindent azért, hogy kivizsgálja a lehetséges bántalmazási ügyeket és megtalálja a felelősöket. Tehát az EJEB szerint a bizonyítékok hiánya nem megfelelő kivizsgálást jelent.

Az eredeti, teljes cikk ]]>ITT ]]>érhető el.

Borítókép: Andrea Soros Colombel (Fotó: Flickr)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (6147) Heti lámpás (259) Tv fotel (65) Belföld (7) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Gazdaság (665) Mozaik (83) Nagyvilág (1465) Irodalmi kávéház (513) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Jobbegyenes (2341) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Vetítő (30) Kultúra (6) Sport (729) Szépségápolás (15) Egészség (50) Tereb (141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>