Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
Sok a rejtély Medgyessyék legdurvább korrupciós botránya körül

Sok a rejtély Medgyessyék legdurvább korrupciós botránya körül

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Keményen leszedte a sápot D-209 és kedves neje...

A baloldalhoz kötődik az évszázad legnagyobb korrupciós botránya, azonban egyelőre rengeteg a gyanús részlet, hiszen a hatóságok még mindig nem hallgatták ki Medgyessy Péter volt miniszterelnököt, emiatt pedig továbbra is homályos, miként került születésnapi ajándék címen több száz millió forintnyi euró a volt kormányfő feleségének a számlájára.

A szocialisták volt miniszterelnökéhez köthető egyik cég 2006-ban, a 2-es és a 4-es metró­­vonalra beszerzett francia Als­tom metrókocsik szerződésének megkötése után, tanácsadás címén akkori áron 180 millió forintnak megfelelő eurót kapott a társaságtól – írja a ]]>Magyar Idők]]>. A francia multi két részletben, 2007 márciusában és 2008 januárjában összesen 597 ezer eurót utalt a volt kormányfő érdekeltségében álló AssistConsult Kft.-nek tanácsadási díjként.

A társaság szinte a teljes összeget továbbutalta a volt miniszterelnök családi vállalkozásának, az M. P. Euro­pa Tanácsadó Kft.-nek. A pénz nagy részét ezután több évre befektették.

Ez volt az a cég, mely 2010 legelején az alstomos pénzekből ismeretlen jogcímen több mint kilencmillió forintot utalt át Medgyessyné Csaplár Katalin magánszámlájára. Ráadásul ugyanebben az évben október 29-én további 60 millió forint már születésnapi ajándék megjegyzéssel érkezett meg az egykori miniszterelnök feleségéhez. Azonban Medgyessy feleségének a számlája ezután sem pihenhetett, hiszen 2011-ben, továbbra is ismeretlen jogcímen, újabb 46 millió forinttal lett megterhelve.

A volt miniszterelnök korábban beismerte, hogy létezett kapcsolat közte, felesége és az Alstom között, azonban hozzátette: a maga részéről lezárta az ügyet.

Való igaz, hogy tanácsadói szerződése volt cégem utódjának a francia multinacionális társasággal. A díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke”

– mondta egy korábbi interjújában a volt kormányfő.

Az Egyesült Királyság Jelentős Csalások Elleni Hivatala, azaz az SFO több Alstom-vezetőt is megvádolt azzal, hogy 2006 januárja és 2007 októbere között bűnszervezet tagjaként összesen 2,3 millió eurónyi összeget juttattak a BKV tisztviselőinek, ügynökeinek, hogy befolyásolják a budapesti közlekedési céget az általuk gyártott szerelvények megvásárlása érdekében.

Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vizsgálja. A szervezet szóvivője szerint a 2016 szeptembere óta tartó nyomozás során eddig öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként. Az Alstom-üggyel, a 4-es metró körüli visszaélésekkel, valamint több más korrupciós üggyel is gyanúsított Terner Géza ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, azonban Izraelbe menekült a büntetőeljárás elől.

Az Alstom-ügy minden idők legnagyobb korrupciós botránya Magyarországon, amelyben a nyomozás és a különböző bizottságok által lefolytatott vizsgálatok alapján egyértelmű, hogy a felelősség a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányokat és a Demszky Gábor által irányított MSZP–SZDSZ-es városvezetést terheli"

– fogalmazott korábban Budai Gyula fideszes politikus. 

Bokor Gábor - ]]>www.888.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Kultúra (7) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7536) Tv fotel (65) Történelem (18) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Sport (729) Belföld (10) Politika (1582) Szépségápolás (15) Heti lámpás (312) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2786) Egészség (50) Mozi világ (440) Gazdaság (704) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>