Ma 2020 július 05. Emese, Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.
Sargentinit utólérte a végzete

Sargentinit utólérte a végzete

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az MTVA feljelenti a lopás miatt - kezdhet aggódni...

Feljelentést tesz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt - közölte az MTVA sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

A GroenLinks holland baloldali párt a közelmúltban kampányvideót tett közzé Judith Sargentiniről "The Sargentini Report: A European struggle for democracy in Hungary" címmel. A felvételen ismeretlenek forrás feltüntetése, írásbeli szerződés alapján adott felhasználási engedély, valamint felhasználási díj megfizetése nélkül használtak fel több, az MTVA archívumába tartozó, szerzői jog által védett videoanyagot.

A videó készítői még a csatornák logóit is kitakarták, így a szándékosság vitathatatlan"

- áll az MTVA közleményében.

Kiemelték, a vonatkozó magyar és európai jogszabályok alapján a más által készített műsorszámok, felvételek szerzői jogi védelem alatt állnak és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonossal kötött felhasználási szerződéssel és a szerző nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.

Az MTVA honlapján közzétett felhasználási feltételek kifejezetten tiltják írásbeli felhasználási engedély nélkül az MTVA és jogelődjei által készített videoanyagok felhasználását.

Ha bárki a szabad felhasználást meghaladóan kívánja felhasználni a szerzői jogi tartalmat, úgy a jogtulajdonos tartalomértékesítőjével kell szerződnie"

- írták.

Hozzátették: a forrásjelölésüktől szándékosan megfosztott felvételek engedély nélküli felhasználásával ismeretlen személyek az MTVA-nak tényleges vagyoni hátrányt okoztak.

Mivel a büntető törvénykönyvbe ütköző jogsértés történt, az MTVA megteszi a szükséges jogi lépéseket és feljelentést tesz.

Pénteken az eset kapcsán a V4NA Nemzetközi Hírügynökség azt közölte: a Baloldali Zöldek a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak, amelyért akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Horváth József György - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Egészség (50) Irodalmi kávéház (489) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Heti lámpás (241) Gazdaság (652) Politika (1571) Tv fotel (65) Tereb (140) Nagyvilág (1450) Vetítő (37) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Belföld (5) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (1792) Mozi világ (440) Sport (729) Mondom a magamét (4632) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>