Ma 2021 augusztus 02. Lehel napja van. Holnap Hermina napja lesz.
Salvini nem enged

Salvini nem enged

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Matteo nem viccel! Sírnak a ballibek!

Matteo Salvini olasz belügyminiszter továbbra sem engedélyezi a német nem kormányzati szervezet (NGO) Sea Watch hajójának belépését az olasz felségvizekre, annak ellenére, hogy a civilhajó pénteken megérkezett a dél-olasz Lampedusa szigetének térségébe. A hajó fedélzetén 52 migráns tartózkodik.

Matteo Salvini kijelentette, szerinte a Sea Watch „játszik” az emberéletekkel. Elfogadhatatlan, hogy a legközelebbi, biztonságos kikötő helyett, az NGO a legmesszebbi part, vagyis Olaszország felé vette útját napokat töltve a tengeren – jegyezte meg az olasz belügyminiszter. Matteo Salvini, úgy vélte, a civil szervezet nem emberéleteket akar menteni, hanem politikai célokat követ.

A Liga olasz kormánypárt vezetője hangsúlyozta, hogy továbbra sem engedélyezi a Sea Watch 3 nevű hajó belépését olaszországi vizekre. Matteo Salvini hozzátette, hogy az olasz ügyészségeket terheli felelősség, mivel korábban hagyták szabadon elmenni a hatóságok által lefoglalta hajót. A Sea Watch 3 május 18-án a szicíliai partokon kötött ki 47 emberrel: a helyi ügyészség kezdetben lefoglalta a hajót, amely június elsején újra elhajózhatott.

A 2014-ben, a földközi-tengeri mentésre alakult Sea Watch pénteki közleménye szerint a hajó Lampedusától 16 tengeri mérföldre található. Az 52 fős csoportot szerdán a Líbiához tartozó kutatási és mentési tengeri övezetben (SAR-zóna) vették fedélzetre. A líbiai parti őrség Tripolit jelölte meg a legközelebbi biztonságos kikötőként, de az NGO elutasította, hogy az embereket visszavigye Líbiába. A Sea Watch hangsúlyozta, hogy Líbia háborús térség, és a mentési helyszínhez legközelebbi biztonságos partnak Lampedusa számított.

A vitával kapcsolatban állást foglalt Natasha Bertrand az Európai Bizottság szóvivője is, nem biztonságosnak nevezve Líbiát. A római kormánytól kedden elfogadott migrációs-biztonsági intézkedések értelmében Matteo Salvini csütörtökön elrendelte, hogy az olasz hatóságok tartóztassák fel a Sea Watch hajóját, ha a vizi jármű átlépi az olasz tengeri határokat. Ebben az esetben pénzbírsággal sújthatják és lefoglalhatják a hajót, és az új rendeletek szerint most már a belügyminiszter hatáskörébe tartozik a lefoglalt hajók esetleges „szabadon engedése”.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (659) Politika (1578) Tereb (138) Irodalmi kávéház (505) Mozaik (83) Sport (729) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1456) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (6) Egészség (50) Heti lámpás (255) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2085) Kultúra (6) Történelem (14) Mozi világ (440) Életmód (1) Mondom a magamét (5469)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>