Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Salvini a baloldalnak: Vége a gyöngyéletnek!

Salvini a baloldalnak: Vége a gyöngyéletnek!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Bravó Matteo! Veled vagyunk!

A volt belügyminiszter közölte, készen áll a kormányzásra és a kikötők hermetikus lezárására – Luigi Di Maio távozik az Öt Csillag Mozgalom éléről.

Utolsó hetébe ért az Emilia Romagna-i és calabriai tartományi választások kampánya, Matteo Salvini volt belügyminiszter bíróságra készül, hívei pedig böjtölnek. Eközben tovább apadnak az ötcsillagosok.

Teljes erőbedobással folytatja az Emilia Romagna tartományi kampányát Matteo Salvini, miután pártja, a Liga szenátorai mentelmi jogának megvonása mellett szavaztak. „Boldog vagyok – jelentette ki –, talán a történelem egyetlen politikusa vagyok, aki örül annak, hogy a hónapok óta tartó fenyegetések, támadások, gyalázkodások után végre az igazság dönthet.”

A szenátus hivatalosan februárban dönt az ügyében. A volt belügyminiszter köszönetét fejezte ki azon olasz állampolgároknak, akik az iránta való szolidaritásból böjtölnek. A Liga vezére bejelentette, hogy ő is csatlakozik a böjtölőkhöz, egy olyan Olaszország nevében, melynek jogában kellene állnia, hogy megvédje határait, kultúráját, biztonságát és identitását. „Az illegális bevándorlás megállítása nem jog, hanem kötelesség” – nyilatkozta a volt belügyminiszter videoüzenetben a Facebook-oldalán.

Beszélt arról is, a baloldal üzletággá változtatta a bevándorlást, nem szolidaritásból, nagylelkűségből vagy keresztény szeretetből harcol a kikötők megnyitásáért, hanem üzleti érdekből, csalásból, pénzéhségből, az illegális bevándorlás mögötti milliárdok magkaparintásáért.

Különösen is nagy port kavart a napokban letartóztatott Fabio Loscerbo ügyvéd esete, aki a Demokrata Párt által indított Stefano Boneccini elkötelezett támogatója.

A bolog­nai ügyvéd az illegális bevándorlás haszonélvezője, okiratokat hamisí­tott, hogy tartózkodási engedélyhez juttassa a bevándorlókat. „Vége a gyöngyéletnek, készen állok a kormányzásra, a kikötők hermetikus lezárására, és páncélos őrzésére” – üzente a migrációs csomagját eltörölni szándékozó baloldalnak Salvini. Arról is beszámolt, hogy a tartományi választási kampány során számos baloldali szavazóval találkozik, kommunista párttagokkal, szakszervezeti vezetőkkel, akik vasárnap a Ligát választják.

Közben a kormányon lévő Öt Csillag Mozgalom (M5S) további vérveszteséget szenvedett. Nem csak szavazóbázisa csökkent a felére, hanem belső konfliktusok is felemésztik. Luigi Di Maio, a frakció vezetője a párt korábbi felszólítására a külügyminiszteri tárcát választotta, és lemondott a párt irányításáról. A napokban további két párttag, Nadia Aprile és Michele Nitti is a függetleneket tömörítő úgynevezett Vegyes Csoportba (GM) távozott.

Jánosi Dalma (Róma) - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Heti lámpás (313) Mozaik (83) Gazdaság (709) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Jobbegyenes (2804) Életmód (1) Politika (1582) Belföld (11) Kultúra (9) Történelem (18) Mondom a magamét (7603) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>