Ma 2021 január 19. Sára, Márió napja van. Holnap Fábián, Sebestyén napja lesz.
pukli-laszlo-2016-februar-13-foto-kettospont-magocsi-marton-abcug.jpg

Pukli István lovas szobra előtt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ha nem sikerült Gordonból valakit csinálni, és nem sikerült az ellenzéki konglomerátumból sem, akkor marad a civil szféra.

A világirodalomból már megtudhattuk, hogy az ördög és a Tenkes kapitánya nem alszik. Aztán az elmúlt huszonöt évben azt is, hogy az SZDSZ sem.

Most, amikor meghatódva állunk a felavatott szobor, Pukli István gimnázium-igazgató egész alakos szobra előtt, ahogy magabiztosan ül a lován, korhűen, mintha a zseni Fadrusz János alkotta volna, elmerenghetünk.

Kezdődött azzal, hogy Hillary Clinton és népes csapata éveken át pénzt és fáradságot nem kímélve próbálta felépíteni hazánk nagy politikusát, Bajnai Gordont. Ez a projekt annyira jól sikerült, hogy Bajnai nemhogy felépíttetett, hanem otthagyta az egészet (Együtt), hősiesen kiszállt (Együtt) a politikából. Aztán itt maradt a felejthetetlen André Goodfriend, az amerikai ügyvivő, aki aztán tényleg vitte az ügyeket. Elhintette a korrupció mérges magvait, zavaros NAV-kitiltások lebegtetése és egyéb ellenzékiekkel töltött vacsorák után angolosan távozott. De a magok kicsíráztak.

Aztán jött a szépséges Colleen Bell, aki egyébként egyre jobban érzi magát szép hazámban, volt már Hollókőn, a Hortobágyon, Bugacon, különböző borvidékeken, szóval kezdi már érezni ezt a furcsa magyar feelinget, legutóbb meg biciklizett is a végre megépült kerékpárúton a Fertő tónál, szóval úgy tesz, mintha jól érezné magát nálunk. Ő is vacsorázott eleget az ellenzék politikusaival, úgy tűnik, hiába. Aztán beszélt a MÚOSZ-ban a sajtószabadságról, beszélt a Corvinus Egyetemen a magyarországi korrupcióról, ami szerinte nagyon komoly aggodalomra ad okot. Azt mondta, hogy mindenütt, ahol a rendszerszintű korrupció hatékonyan aláássa a tisztességes kormányzást, termékeny talajt hoz létre a polgári nyugtalanság, a kormányzattal szembeni ellenállás.

Nem tudom, miféle polgári nyugtalanság termékeny talajáról beszél, csak a polgári kormányzattal szembeni ellenállása világos, hiszen a Horn-Medgyessy érában nyoma nem volt a korrupciónak, ráadásul virult a sajtószabadság, így nem is volt transzatlanti nyugtalanság. Most meg van.

De hogy jön ehhez a lovas szobor? Elég logikusan.

Szögezzük le, Hillary most nem ér rá, el van foglalva az elnökjelöltség fárasztó programjaival. De csapatai még dolgoznak. Rájöttek, hogy a hivatalos út, az ellenzék támogatása nem elégséges, mivel gyakorlatilag nincsenek Magyarországon hiteles, komolyan vehető és valamire esélyes ellenzéki pártok.

Ha nem sikerült Gordonból valakit csinálni, és nem sikerült az ellenzéki konglomerátumból sem, akkor marad a civil szféra. De nem ám a horgászok, a pékek, vagy a már nem létező bányászok. Olyat kell kitalálni, ami áttételesen milliókat érint. És megvan a nagy ötlet. A pedagógusok.

A nagy United States tiszteletben tartja ünnepeit, különösen a hálaadás napját, a pulyka ünnepét. A nagy United States mások ünnepeit, nemzeti ünnepeit kevésbé tartja tiszteletben, ezért kellett március tizenötödikére szervezni a nagy ellenállást, a pedagógus-sztrájkot. Csak jelzem a demokrata Clinton-csapatnak, hogy a nagy republikánus elnököt, Lincolnt 1865-ben lőtték le egy színházban, míg a mi Batthyány Lajos miniszterelnökünket a bécsi udvar végeztette ki 1849-ben.

Szóval összejött március idusán a nagy tüntetés, a tízezernyi résztvevő között alig volt pedagógus. Aki ott volt, kormányt akart buktatni a márciusi esőben. Elszántan, dühösen és elég nívótlanul.

Annyi szög bújt már ki a zsákból, hogy megszámlálni is nehéz. A liberális sajtó persze elemében van, a fekete ruhás tiltakozó nővér, aki vetkőzött és énekelt a performanszon, már Jeanne d'Arc, Pukli igazgató pedig maga Kossuth Lajos.

Hozsannákat zengenek bátorságáról, kitartásáról, keménységéről. Ami nem sikerült Gordonnal, az ellenzéki pártokkal, marad az utolsó remény, Pukli. Majd ő megoldja.

Mentségére mondom, hogy nevét visszaolvasva Ilku Pál, a kommunista vezérőrnagy, a pufajkások egyik főszervezője jön ki, aki évtizedeken át művelődésügyi miniszter volt.

Kevésbé mentsége, hogy igazgató létére nem tudja a két görög szó, a cosmos és a chaos közötti különbséget, mert jelenleg az utóbbit szolgálja.

Hogy miért, az a most tiltakozó pedagógusok tizenkét pontjából kiderül. Nézzük például az eufémisztikus harmadikat: Csökkenteni kell a tanulói terheket! Szép gondolat, jó gondolat.

És a kifejtés: A kötelező testnevelési órák számát heti ötről heti háromra kell csökkenteni... Gyönyörű! Hát nem az a baj, hogy testileg satnya a mai ifjúság?

Aztán: Az állami fenntartású iskolákban az önálló kötelező tanóraként szervezett erkölcs- és hittanórákat meg kell szüntetni... Gyönyörű! A minap ölte meg száz kézszúrással az anyját egy 16 éves lány szintén 16 éves barátjával, mert az asszony kizavarta a hálószobából a fiút. És a lány másnap faarccal még elment az iskolába.

Pukli mester lovas szobra előtt csak azt tudom mondani, hogy a harmadik pont az SZDSZ bűzös nemzetrontó lehelete.

Nem több, de sajnos nem is kevesebb.

(szék) - ]]>www.gondola.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (5) Szépségápolás (15) Gazdaság (656) Irodalmi kávéház (502) Egészség (50) Heti lámpás (249) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Történelem (14) Autómánia (61) Életmód (1) Tv fotel (65) Politika (1571) Vetítő (37) Jobbegyenes (1946) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1453) Kultúra (6) Mondom a magamét (5044) Tereb (140) Sport (729) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>