Ma 2022 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Örüljünk-e a Tóta W.-ítéletnek?

Örüljünk-e a Tóta W.-ítéletnek?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Megadja zseniálisan osztotta ki a ballib megmondóembert!

A bíróság – egyelőre nem jogerősen – elítélte Tóta W. Árpád publicistát emberi méltóságot sértő kijelentéseiért. De van-e okunk örülni?

Tóta W. Árpád magyarokat gyalázott az egyik írásában. Ez akár lehetne breaking news is, ám a szerzőt ismerve ezek nagyjából a mindennapjai, tehát fölösleges rajta megdöbbenni.

A bíróságon Tóta arra hivatkozott, hogy ironizált, ám ezt mentségül nem fogadták el. Persze első blikkre egy jobboldalinak van miért örülnie, hiszen a bíróságok rendre jobboldaliakat ítélnek el, amiért azok ilyen-olyan politikusok, közéleti szereplők méltóságát sértik meg (lásd a Bayer–V1G-ügyet vagy a Bayer–Hadházy-ügyet). Legalább törlesztünk, ugye.

Második ránézésre nem biztos, hogy ez a fejlemény annyira örömteli. Mégis meddig terjed az a „méltóság“, amit szigorúan tilos megsérteni? Örüljünk akkor a jobboldaliak állandó feljelentésének is, mert Bayer Zsolt cicomás jelzőket aggat a liberálisokra? Meddig fognak elmenni a bíróságok a safe space-ek kialakításában, hogy mindenki féltve őrzött méltóságát mindenáron megvédjék?

Félreértés ne essék, Tóta természetesen kretén sülebimbó, és az „irónia“ mögött nyilvánvalóan a szokásos hungarofóbiája húzódik meg. De szerencsésebb eset az, ha az a helyzet megmarad, hogy Tótára lehet azt mondani, „kretén“ sülebimbó, anélkül, hogy az elkövető bíróságra rohangálna az érintett méltóságának sérelme miatt.

Más esetben mindenkiből mártírt csinálunk a saját oldalán.

Ahelyett, hogy Tóta azt kapná, amit megérdemelne: hogy árkot röhögjenek köré. Mert ugyanolyan szánalmas, mint a hippinosztalgiában élő nagypapa, aki az unokájának hetente levetíti Woodstockot és „lazulás“ címszó alatt spanglival kínálja. Az unoka unja, a nagypapa társasági közröhej tárgya.

A safe space nélküli közélet és a szólásszabadság iránti kívánalmunkban legyünk következetesek. Az mindenkinek jár, még ennek a sülebimbónak is. Főleg azért, mert a jobboldaliak a rendszerváltás óta eltelt évtizedek során igencsak megacélosodtak a sértésekkel szemben. Harminc éve másról sem szól a „fenegyerek“ libsi sajtó, mint a magyarokon és a keresztényeken való gúnyolódásról. Teljesen fölösleges megsértődni, a kiöregedett hippiket köznevetség tárgyává kell tenni az Úristen eredeti rendelése szerint.

Megadja Gábor - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1465) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (513) Mondom a magamét (6080) Titkok és talányok (12) Sport (729) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (664) Kultúra (6) Jobbegyenes (2312) Tv fotel (65) Tereb (141) Flag gondolja (33) Belföld (6) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Heti lámpás (259) Történelem (15) Politika (1581) Egészség (50) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>