Ma 2022 december 01. Elza napja van. Holnap Melinda, Vivien napja lesz.
Óriási a feszültség a Jobbikban, eltávolítanák Jakab Pétert a párt éléről

Óriási a feszültség a Jobbikban, eltávolítanák Jakab Pétert a párt éléről

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Jakabnak vége!

A Kontra forrása szerint – aki rálát a szervezet belső ügyeire – sok jobbikost felháborított, hogy a pártelnök, „lepaktálva a hatalommal”, felvette a csokot, de a protesthangulat kialakulásához a várakozásokon aluli előválasztási szereplés is hozzájárult. Az elmúlt napokban több ismert politikus is szervezkedni kezdett Jakab Péter ellen, de egyelőre még csak „formálódik az ellenállás”. Konkrét lépések csak ezután következhetnek – olvasható a Kontra cikkében.

 

Bizalmi szavazást ott kell kérni, ahol bizalmatlan a légkör. A Jobbikban teljes egység van, nincs semmiféle bizalmatlanság

– állította a mindap az ATV műsorában Jakab Péter, miután a műsorvezető a gyenge előválasztási szerepléséről kérdezte.

Lázongás a Jobbikban

Azért merült fel a téma, mert a baloldal belső versenyén szintén gyenge eredményt produkáló Fekete-Győr András bizalmatlansági indítványt nyújtott be maga ellen, aminek következtében később leváltották a Momentum éléről.

Ám a  Jobbik elnöke nem ezt az utat választotta, és felelősségvállalás helyett a politikai túlélésére kezdett el összpontosítani. Nem véletlenül, hiszen erősen kezd forró lenni a lába alatt a talaj. A Kontra információi szerint

az elmúlt hetek történései miatt komoly elégedetlenség alakult ki a párton belül, több ismert politikus is Jakab lemondását követelte.

A Jobbik belső ügyeire rálátó forrás szerint sokaknál az verte ki a biztosítékot, hogy a kormányt folyamatosan és erőteljesen támadó politikus felvette a csokot.

A Kontra segítője úgy kommentálta a helyzetet, hogy

a Fidesszel nem lehet lepaktálni, sem így, sem úgy. Ha anyagi előnyöket kínálnak, azt vissza kell utasítani. Ezek után hogyan tud Peti hitelesen rendíthetetlen kormányellenes politikusként mutatkozni?

Tudomása szerint Jakab nem tájékoztatta „a kilengésről” a Jobbik vezetését, amit nagy hibának tart. 

Nem kellett volna legalább a párt vezető testületeinek jelezni a dolgot?

 – tette fel a kérdést, kifogásolva, hogy a pártelnök az elmúlt időszakban vasmarokkal központosította a hatalmát, és tanácsadóin kívül nem hallgatott másra.

Hibát hibára halmozott

Az informátor azt is kiemelte, a protesthangulat kialakulásában szintén szerepet játszott, hogy Jakab az előzetes várakozásokkal ellentétben nem jutott be az előválasztás második fordulójába, vezetőként kudarcot vallott”. Szavaiból kiderült, hogy egyelőre még csak formálódik az ellenállás, konkrét lépések ezután következhetnek.

Mint ismert, a Kontra ]]>elsőként számolt be arról]]>, hogy a rendszeresen az Orbán-kormány kizsákmányolásáról beszélő Jobbik-elnök az igénybe vett csokkal az „Orbán-kormány haszonélvezője lett”.

A hír önmagában véve is kellemetlen volt, úgy meg pláne, hogy a Jobbik vezető politikusai derogáló hangnemben nyilvánultak meg a kedvezményről. Jakab egyik legfontosabb bizalmasa, Z. Kárpát Dániel parlamenti képviselő többször is arról értekezett, hogy a lehetőséget csak a kormánypárti vezérkar veheti igénybe, a földi halandókat elhajtja a bank.

]]>Legutóbb pedig arról írt a portál]]>, hogy Jakab a csok mellett felvehette a kormány lakásfelújítási támogatását is. Legalábbis erre lehet következtetni a politikus vagyoni körülményeiből: komoly tartozása mellett néhány milliós tartalékából teljesen felújította kívülről a miskolci családi házát – olvasható a Kontra cikkében.

Az eredeti cikk ]]>IDE ]]>kattintva érhető el.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2484) Gazdaság (669) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Életmód (1) Heti lámpás (260) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Sport (729) Tereb (142) Kultúra (6) Nagyvilág (1304) Egészség (50) Történelem (15) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (6465) Irodalmi kávéház (516) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Belföld (8)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>