Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
Orbán Viktor testalkatán viccelődött az izléstelen Horváth Zoltán

Orbán Viktor testalkatán viccelődött az izléstelen Horváth Zoltán

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hol a pofátlanság határa?

A jó ízléssel egyáltalán nem, de kormánygyűlölettel annál inkább megáldott Horváth Zoltán, volt HVG-s címlapszerkesztő, az ATV egyik megmondóembere számára elérkezett a pillanat, hogy mindkét fenti tulajdonságát ismét megcsillogtassa. A gúnyolódás apropóját az adta, hogy Kínában betiltották a híres Micimackó-sztori filmes adaptációját, a Barátom, Róbert Gida című mozit, amelyet nálunk is vetítenek. Okát azzal magyarázzák, hogy még 2013-ban készült a sétáló Hszi Csin-ping kínai és Barack Obama amerikai elnökről egy fotómontázs, ahol a politikusokat Micimackóként és Tigrisként ábrázolták. A kínai cenzorok Micimackót vélhetően azért próbálják eltüntetni szem elől, mert sok kínai számára a figura elnökük karikatúráját jelentheti.

Nos, e történet apropóján kezdett beszélgetésbe a három résztvevő – Lendvai Ildikó, Horváth Zoltán és Vágó István –, amelynek az elején Horváth azonnal megtalálta azt a mesefilmet, amelyet hasonló okokból itthon lehetne betiltani. Horváth ezt találta mondani. „Ha arra gondolunk, hogy – az én olvasatomban – most mindenki idézze maga elé szeretve tisztelt miniszterelnökünket, ahogy a pulpitus felé halad, hát én a Maci Laci-filmeket biztosan betiltanám”.

Az asztaltársaság nagy nevetéssel reagált az Orbán Viktoron gúnyolódó kiszólásra.Lendvai érezte a büdöset, hogy senkit sem illő külső hasonlóság alapján nevetség tárgyává tenni, ezért aztán egy másik mesefigura felé terelte a szót. Az idevágó illemórai tananyagot Cyrano orrmonológjának utolsó két sora szolgáltatja. „Mert magamat kigúnyolom, ha kell, / De hogy más mondja, azt nem tűröm el!”

Tudja ezt jól Horváth is, de valahogy úgy érzi, hogy neki, a gyerekszoba hiányára utaló megmondóembernek – a kettős mérce jegyében – ezt is szabad. Tévedni méltóztatik Szerkesztő úr!  Ilyet egyetlen úriembernek sem szabad megtenni, de mivel e jellembeli fogyatékossága ellenére az ATV rendszeresen meghívja, ezért úgy érezheti, hogy neki igenis szabad.

Szemlátomást éppenséggel volna rajta is mit gúnyolni, de egyetlen normális embernek nem jut eszébe, nagyon helyesen, hogy ilyesmire vetemedjen. Pedig, íme a bizonyíték, nem érdemli meg a tapintatot.

Tavaly szeptemberben a 444 – ki más? – volt Horváthoz hasonlóan bárdolatlan s gúnyolódott Orbán hasán, nyilván azért, hogy a kampányban tovább kontrasztosíthassa a portál által róla folyamatosan festett dehonesztáló képet.

Még szerencse, hogy a liberális aljaskodásoknak a magyarok nem ülnek fel. Nekik az tetszik, amit Cyrano módjára maga Orbán Viktor mond: "Szalonnát, vörösbort és jóféle füstölt kolbászt szoktam fogyasztani. Fogyókúra helyett inkább a sportoláshoz való visszatérésben bízom.”

Lehet így is tájékoztatni.

Kedves Horváth Zoltán, ugye a jó pap is holtig tanul. Bár nem tudom, hogy a jóízlés-mentes, de legalább fokozottan kormánygyűlölő liberáliséknál ismerik-e a kétségtelenül keresztyénire hajazó közmondást.

Horváth K. József; ]]>leander.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Egészség (50) Belföld (11) Tereb (146) Kultúra (9) Életmód (1) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Mondom a magamét (7660) Heti lámpás (319) Jobbegyenes (2816) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Sport (729) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (711) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>