Ma 2020 június 05. Fatime napja van. Holnap Norbert, Cintia napja lesz.
Orbán Viktor és a kitartás példája

Orbán Viktor és a kitartás példája

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Csoda történt

a piacvezető, liberális osztrák Die Presse című újságban Orbán Viktornak igaza volt és bocsánatkérést érdemel címmel jelent meg véleménycikk Christian Ortner tollából.

Az írás fő tétele: a 2015-ös magyar migrációs politikát bíráló nyugat-európai politikusoknak ideje volna bocsánatot kérniük Orbán Viktor miniszterelnöktől. Különösen Werner Faymann akkori osztrák kancellárnak, aki a magyar kormányt a Hitler-rezsimhez hasonlította a kerítés építése és a migránskérdés kezelése miatt, illetve Angela Merkelnek, aki ma már a külső határok védelme érdekében lép fel, de annak idején, amikor Orbán ugyanerről beszélt, arrogánsan leszólta és elutasította.

Természetesen örülnünk kell ennek, hiszen a közmondás szerint jobb későn, mint soha, s elégtételnek is tekintheti az Orbán-kormány és személy szerint a miniszterelnök ezt a cikket, azzal együtt, hogy az igazi elégtétel mégiscsak az lenne, amit a cikk írója is hangsúlyoz: a nyugati fősodratú politikusoknak, s az unió akkori – és részben mai – vezetőinek kellene egyértelművé tenniük, hogy amit ma tesznek és cselekednek, az már, ha még mindig lassan és akadozva is, de az Orbán-kormány kezdettől következetes, migrációt megállítani akaró politikáját követi.

Természetesen ne legyünk naivak, és ne gondoljuk azt, hogy mondjuk Frans Timmermans bizottsági alelnök vagy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter, a zöldek, a liberálisok és a szocialisták, valamint a CDU liberálisai ne akarna továbbra is visszatérni a bevándorolásbarát, migránssimogató irányzathoz, s ne lenne továbbra is aktív az unióba már nagyon mélyen beivódott Soros-hálózat. Vagyis a migrációval kapcsolatos törésvonal mentén zajlik tovább a küzdelem az unión belül, de az kétségtelen, hogy egy lassú elmozdulás mégis megfigyelhető, különösen a görög határ menti válság következtében.

Mégis, mi lehet a tanulsága számunkra a Die Presse – mondjuk így – áttörést mutató cikkének?

Szerintem egyetlen nagyon fontos dolgot kell kiemelnünk, s ez elsősorban az emberi tartásra vonatkozik.

Orbán Viktor személyesen és a kormánya példát mutatott: a következetesség és a bátorság példáját, ami modellül szolgálhat minden, magát nemzetinek, kereszténynek, konzervatívnak tartó embernek. A miniszterelnök ugyanis már 2015 tavaszán eldöntötte, hogy a migrációtól meg kell védeni Európát és Magyarországot, mert az iszlám betelepedése a földrészünkre egyet jelent Európa végével. Ebben a célban eltökélt maradt akkor is, amikor mindenhonnan támadták az unión belül és kívül is az úgynevezett fősodratú, globalista és liberális körök, politikusoktól a médián keresztül a Soros-hálózatig.

Egy időben valóban fennállt annak a veszélye, hogy teljesen elszigetelődünk az unióban, mert eleinte bizony még az egyébként velünk egyetértő politikusok sem mertek támogató nyilatkozatokat tenni, félve a globalisták retorzióitól. Egy ideig egyedül álltunk a vártán, védve határainkat, tűrve az ellenünk irányuló kőkemény kritikákat, eljárásokat, megbélyegzéseket. Azután, kitartásunknak köszönhetően, a V4-ek határozottan mellénk álltak, majd később mások is, de ezt éppen azért merték megtenni, mert mi egyetlen pillanatig sem adtuk fel, s modellt adtunk a többi nemzetnek, hogy így is lehet.

Hogy is mondta Winston Churchill? „Soha, soha, soha ne add fel!” (Never, never, never give up)! Ezt tettük, illetve ezt tette az Orbán-kormány.

És ez példaértékű azoknak, akik ugyan nemzeti és konzervatív értékrendet vallanak, de még mindig félnek a globalista-liberális fősodortól, még mindig tartanak attól, hogy „ők ülnek a zsűriben”, ők osztják a pénzt, valójában tehát még mindig ők uralkodnak élet és halál felett. Tehát jobb, ha nem húzunk ujjat velük, végül úgyis ők győznek. Márpedig jelentem: ha az ember könnyen feladja a látszólagos túlerővel szemben a céljait, akkor nem is hitt bennük igazán.

Nagy örömmel és hangsúllyal kimondom nekik: már nem kell félni, már nem kell azt hinni, hogy még mindig a liberálisok ülnek a zsűriben. Egy rebellis ország rebellis miniszterelnöke és kormánya európai szinten mutatta meg, hogy át lehet törni a globalisták, brüsszeliták, sorosisták hálózatain, s meg lehet törni a megtörhetetlennek tűnő fölényüket.

A kormány példája legyen példa a nemzeti értékrendű egyéneknek is.

Fricz Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Belföld (5) Sport (729) Tereb (140) Mondom a magamét (4569) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (651) Heti lámpás (240) Egészség (50) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (1771) Életmód (1) Politika (1571) Irodalmi kávéház (486) Vetítő (37) Mozaik (83) Autómánia (61) Nagyvilág (1450)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>