Ma 2022 január 19. Sára, Márió napja van. Holnap Fábián, Sebestyén napja lesz.
Orbán Viktor a személyét ért korrupciós vádakról is beszélt

Orbán Viktor a személyét ért korrupciós vádakról is beszélt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Köszönjük Viktor!

A miniszterelnök a Kossuth rádióban sugárzott szokásos pénteki interjúban kérdésre válaszolva a személyes korrupció lehetőségéről is beszélt. Ezt mondta: „Van az ön kérdésének egy személyes része, talán ezt rendezzük el először. Így megy nem is tudom, hány évtizede.

Ha a baloldal egy veszélyes embert lát – nem akarok dicsekedni, de az én esetemben erről van szó –, akkor megpróbálja levadászni. 1989-ben vettem részt egy zalaegerszegi lakossági fórumon, amelyet megelőző napon ott az akkori kommunisták is tartottak lakossági fórumot, ahol már a kommunistáknak a szónoka azt mondta, hogy nem olyan fiatal vezetőkre van szükség, mint jómagam, aki fehér Mercedesszel jön haza Oxfordból. Ehhez képest éppen az elhasznált banánokat ettem ott a szűk kis ösztöndíjamból, ez már akkor látható volt.

A baloldalnak van egy ilyen reflexe, tudja, hogy a baloldali politikusokat ezzel a váddal kell támadni. És ez már 89-ben is így volt, és azóta így megy. Hatékony. Mert, ugye, mit gondolnak az emberek erről? Az emberek természetesen mindig magukból indulnak ki. S azt nem tudják, persze, hogy most éppen történt-e korrupció, vagy nem.

De hogy történhetett volna, az biztos. Ahogy az öreg székely mondja a viccben, amikor megkérdezik tőle: »Mondja, kend, maga szerint iszik-e a hal vizet?« »Azt nem tudom, hogy iszik-e, de hogy módja volna rá, az biztos.« Az emberek innen indulnak ki. Hatalom, pénzről való döntés, hát biztos.

Tehát ezért a baloldal jól érzékeli azt, hogy a jobboldaliakat korrupcióval érdemes támadni. Persze az ember aztán kiáll az igazáért, megvédi magát, a végén választást nyer, én is azért ülök most itt. Tehát ez nem egy istencsapása, amit ne lehetne elhárítani, de ez egy jól bejáratott rendszer.”

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (256) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1464) Vetítő (30) Belföld (6) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Egészség (50) Politika (1579) Flag gondolja (33) Történelem (14) Életmód (1) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (663) Mondom a magamét (5827) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Tereb (139) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2201) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Irodalmi kávéház (509)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>