Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
Orbán nem az egyetlen európai vezető, aki látja, mi történik!

Orbán nem az egyetlen európai vezető, aki látja, mi történik!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

De akkor miért is nem védi meg senki Európát?

— Adj’ Isten! Rég láttam Józsi bá’ —köszönök át a kerítésen. 
— Ebben a korban már nem az ember diktál, hanem az egészsége —válaszolja a szomszéd, majd legyint. Jelzi, hogy erről nem szeretne beszélni.
— Nem tudom olvas-e valamit mostanában? Hogy látja, jobbra fordulnak-e a dolgok? — kérdem.
— Fenét jobbra — fakad ki az öreg —, már azoknak is homályosul a látásuk, akik eddig sasszeműek voltak.
— Kire gondol?
— A Bayerra! Eddig kötelező olvasmányom volt a blogja, és tudtommal még azoknak is, akik legszívesebben likvidálnák. De ez a professzoros anyag?! Erre nem is tudom, mit mondjak.
— Komolyan? Mi baja vele?
— Ez a professzor, amelyik ]]>okoskodik benne]]>, vagy hülye, vagy minket néz hülyének. Azt állítja, hogy Orbán Viktor az egyetlen európai vezető, aki reálisan látja az ukrajnai helyzetet, ami nem igaz.
— Már miért ne lenne igaz? — okvetetlenkedem.
— Hát csak azért nem, mert azokkal az információkkal, amelyekkel Orbán rendelkezik, meg még többel is, rendelkezik a francia, a német, a brit, a lengyel vagy az olasz európai vezető is. Komoly karriert futottak be, vagyis nem teljesen hülyék a szakmájukhoz… — mondja és mélyen a szemembe néz.
— De akkor miért nem állnak Orbán mellé, meg az ésszerűség mellé? Miért nem védik meg Európát?
— Na látod! Ez az igazi kérdés, ami kimaradt! — mondja Józsi bá’, miközben felemeli a mutatóujját — Erre pedig a válasz az, hogy az európai vezetők vagy a háborúk emberei, ezért kiszolgálják azokat, akik a Biden, az Ursula van még Lejjebb és a Zelenszkíj nevű bábokat mozgatják, vagy vaj van a fülük mögött, ezért ugyanazok a markukban tartják őket. Régen ötödik hadoszlopnak nevezték ezeket.
— Vagy egyszerűen be vannak tojva? — toldom meg.
— Ezt nem mondanám, persze akadhat köztük akár olyan is. De mindegy is, megyek ültetek még egy kis pénzt, hátha fiallik. Jó napot! — mondja és odébb áll.

Pénzt ültet Józsi bá? Gondolkodom… Hát persze, hogy pénzt ültet! Mert a hagymán, sárgarépán és paradicsomon keresztül, minden más, ami a kertben megterem, nem kér pénzt a piacon, az áruházban. Meg még egészséges is…

Hiába, tud valamit az öreg!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Sport (729) Gazdaság (711) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2815) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Tv fotel (65) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Egészség (50) Mondom a magamét (7657) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (319) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>