Ma 2022 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
Orbán határt véd, Juncker nyalókát osztogat

Orbán határt véd, Juncker nyalókát osztogat

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Orbán Viktor nagyon nem hülye ember.

Sőt, még csak nem is naiv, ezt talán még legelszántabb ellenfelei és ellenségei sem állíthatják róla. Így meggyőződésem, hogy tökéletesen tisztában volt azzal, milyen választ kap Junckeréktől, amikor felvetette: az Európai Bizottság igazán beszállhatna a magyar határvédelem költségeibe, mivel az a határ – ugye – uniós gyepű is.

Gyanítom, így tegnap nem is érte meglepetés. A magyar kezdeményezésre meglepő gyorsasággal reagált az Európai Bizottság. Az alapvető válaszuk persze a szokásos volt: mellébeszéltek.

Alexander Winterstein, a brüsszeli testület illetékes szóvivője nyilatkozott. Itt egy másodpercre álljunk meg: Illetékes? Ez komoly? Arra is van már gazdagon fizetett okostojás állás, hogy valaki reagáljon a Jean-Claude Juncker fülcimpájának átmérőjére vonatkozó kérdésekre?

De ne mosolyogjuk el a kérdést, nézzük inkább Winterstein illetékes úr nyilatkozatát. Ő azt mondta, hogy „megvizsgálják” a magyar felvetést, és nagyon örülnek, hogy Budapest szolidaritásról beszél végre!

Azonban egy biztos: határkerítésre egy fillért sem adnak!

Na, most ez olyan, mintha hirtelen megújíttatnák velünk a lakásunkra vonatkozó, betörés elleni biztosításunkat. S a roppant elegáns biztosítási ügynök azt mondaná, hogy csak abban az esetben él az új szerződés, ha lebontjuk a kerítést, leszereljük a bejárati ajtót.

Továbbá a fosztogatót lekváros fánkkal köszöntjük – a megfelelő lekvárlista, és annak kizárólagos beszerzési helye a szerződésben -, és elbeszélgetünk vele társadalompolitikai kérdésekről. Ha utána kitöltetünk vele egy űrlapot arról, hogy milyen szociális megrázkódtatások hatására akarja elvinni tévénket, akkor díjkedvezményt is kapunk.

Ja, a tévé ellopásában természetesen ne akadályozzuk meg, az nem felelne meg az európai normáknak. De akkor kapunk kártérítést a plazmáért? Áh… Ugyan, kérem! Az első szerződésben még az volt, hogy igen, de most a szerződés megújításáról beszélünk. Azonban ez sokkal jobb, itt már a biztosító szolidaritást is vállal. Velünk? Csacskaság. Természetesen a betörővel, hiszen ő gyengébb fél, neki van szüksége a tévénkre. Na, így működnek most Junckerék!

Most hasonlatokat hagyva, felejtsük el az idióta, széplelkű brüsszeli halandzsát is! Rövidtávon a migráns – és így akár terrorista – akkor nem jön be Európába, ha nem engedjük! A határzárnál erre jobb megoldást még nem találtak ki.

Nos, ez az, amit egy fillérrel sem hajlandó támogatni az Európai Bizottság, amelynek költségvetését amúgy nem az Úristen, avagy a Brüsszelben egyre trendibb Allah dobja össze, hanem az európai országok. Így mi is! Normális világban ezt nem kérni kellene, ez jár.

De Brüsszel inkább ad pénzt bármilyen ökörségre: például, hogy a tranzitzónában építsünk szép szökőkutakat, vegyünk nemi identitásuknak megfelelő színű nyalókákat a migránsoknak. A határ valóságos védelme mellékes, azt „külön ki kell vizsgálni”.

Sejtette Orbán, hogy ez lesz a gyors válasz? Azt hiszem, igen. Reménykedett gyors segítségben? Ugyan! Amikor százezrek ostromoltak minket, segített valaki? Se most, se történelmileg. Soha, senki. Csak magunkra számíthatunk.

Azonban akkor legalább öntsünk tiszta vizet a pohárba: mondják ki nyíltan! Tegnap, némi mellébeszéléssel ez kezdődött el. Kiderül, a folytatást milyen pr-köntösbe tudják öltöztetni.

Tegnap kibújt még egy nyúl a bokorból.

Ujhelyi István MSZP alelnök úgy érezte, hogy ez az a pillanat, amikor gyorsan le kell nyilatkoznia, hogy szerinte Magyarországnak egy fillér sem jár az unió költségvetéséből „Orbán hatalmi játékainak finanszírozására”! A hatalmi játék, az ugye a magyar határ védelme.

De az igazi csak ezután jött. Ujhelyi úr, a nagyszerű progresszív baloldali hazafi jelezte, hogy levelet írt a parlamenti pártok elnökeihez. Ebben lényegében azt követeli tőlük, hogy tegyenek esküt a „szuper-Európa” mellett.

Ez a „szuper-Európa”; mint ahogy ez a kiemelkedő függetlenségi szocialista politikus is kiemelte, a német-francia tengely kizárólagosságának elfogadását jelenti. A gyarmati lét megünneplésére talán még a tizenkilencedik századi Afrikában sem kértek fel ilyen pofátlanul.

Meglepődtünk? Aligha. De valóban, kezd már egy kicsit unalmas lenni, hogy ezek folyamatosan a píszí EU-legyezőjük mögé bújva vicsorognak Magyarországra. Mutassák meg az igazi arcukat!

Fotó: meh

]]>Máté T. Gyula - ]]>]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (7) Tv fotel (65) Heti lámpás (259) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Történelem (15) Autómánia (61) Vetítő (30) Mozaik (83) Életmód (1) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Jobbegyenes (2340) Kultúra (6) Gazdaság (665) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (513) Szépségápolás (15) Tereb (141) Mondom a magamét (6144) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1465)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>