Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Ölelkezne Gyurcsánnyal?

Ölelkezne Gyurcsánnyal?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Páratlan lehetőséggel csábítja a május nyolcadikai újabb „rendszerváltó tüntire” a magyarokat Gyurcsány Ferenc.

Ő is ott lesz. Lehet vele ölelkezni, szelfizni, igény szerint meg is simogatja bárki buksiját. Ez jó ideig vissza nem térő lehetőség, hiszen itt a nyár, az ellenzék vezetőit hívják a trópusi paradicsomok, kipihenendő az orbáni diktatúra elleni harcot. A tüntetésen egyébként állítólag egészségügyi zacskókat is osztogatnak, ha valaki mégis nehezen bírná Gyurcsány ölelését.

Józsi csepeli boltos merengve szemezett egy doboz sörrel. Munkaidőben nem szokott inni, de hát hétvége volt, meg meleg. Ráadásul a hajnali „roham” már lement, kiszolgálta a munkába indulókat szimpla és bélelt kávéval. Tulajdonképpen pár órára be is csukhatta volna a boltot, de otthon a fűnyíró fenyegető tekintete várta.

Józsi így a sör mellett döntött. A doboz kedélyesen pattanó hanggal nyílt, és hősünk már kortyolt volna, amikor két vevő lépett be. Józsi kissé csalódottan, de azért a szakmájához illő kedvességgel kérdezte: mit parancsolnak?

A középkorú úriember és a viháncoló lány szinte egyszerre mondták: Üzenetet hoztak! Józsi elkedvetlenedett, önzetlen vagy fizetett hittérítők a legritkább esetben vásároltak bármit. Azonban ezeken nem volt rajta a szabvány fekete nadrág, fehér inggel, decens nyakkendővel. Így hát némi érdeklődés támadt benne.

– És aztán ki üzent?

– A magyar demokrácia!

Józsi csepeli boltos ezen egy kicsit meghökkent. Úgy tudta, hogy az említett intézménnyel már április 8-án lerendezte mindenféle ügyeit, azóta úgy inkább dolgozott és élt volna. A „vendégek” viszont folytatták.

– Magának, mint minden demokratikus elkötelezettségű polgárnak, május 8-án a Kossuth téren a helye! Hogy megmutassuk újra, mi vagyunk a többség!

Józsi megengedő mosollyal visszakérdezett.

– Ezt nem a választásokon kellett volna megmutatni?

A férfi és a lány megint egyszerre csattant fel, szikrázott a düh a tekintetükből.

– Ezeket a választásokat elcsalták, manipulálták! Meg az ellenzék nem volt egységes, de most egységben fogjuk megbuktatni a diktatúrát! Momentumos és jobbikos egymás kezét fogja majd, és Márki-Zay is ott lesz, hogy szóljon a néphez! Bizony!

Józsi a tévében már látta a hódmezővásárhelyi polgármestert. Először azt hitte, hogy nem is híradóra, hanem a valamelyik kereskedelmin futó „telefonálj gyorsan, és nyersz tízezer forintot, ha megmondod, mi Magyarország fővárosa” típusú mobilegyenleget lenyúló vetélkedőre kapcsolt.

A csepeli boltos úgy érezte, hogy élőben nincs kedve találkozni ezzel a demokratának sminkelt vállalkozási karakterrel. Kellemetlen tapasztalatai is voltak az ügyben: lányának egykor udvarolt egy hasonló fiatalember, annak is vagy negyvenhárom kötőjel és ipszilon volt a nevében, és nagyon jellegzetesen ábrázolta, hogy a Föld nevű bolygó csak miatta forog. Egy vasárnapi ebéd közepén ezért Józsi szimplán kivezette háztartásából, az úriember az árokban landolt, lánya igen hamar belátta apja döntésének helyességét.

Józsiban Márki-Zay nevének említésére erős kényszer ébredt arra is, hogy a „vevőkkel” is hasonló eljárást alkalmazzon. De hát az üzlet az üzlet – hátha vesznek legalább egy buborékmentes vizet. Vagy energiaitalt. Olyanfajtának nézet őket. Ezért kedvesen visszakérdezett.

– Tehát mivel szolgálhatok?

– Legyen demokrata! Jöjjön tüntetni! Legyen európai polgár! Ott lesz mindenki. Még Gyurcsány Ferenc is! Gondoljon bele, készíthetnek közös szelfit! Tehet valamit a sajtószabadságért, a jogállamért, az ellenzéki összefogásért! Mikor lesz még ilyen alkalma az életben?!

Józsi elszántan remélte, hogy soha. Morózusan válaszolt.

– Esetleg vásárolni is tetszenek?

– Vásárolni?! Mi a magyar demokráciát áruljuk Önnek!

Józsi erre közölte, hogy most éppen ebédszünetet tart, így a kedves vevő, ha nem óhajt vevőként funkcionálni, akár el is hagyhatja a boltot. A „demokrácia megmentői” felháborodott arccal távoztak a helyiségből.

Józsi csepeli boltos idegrendszerét nyugtatva a dobozos sörhöz nyúlt. Ami már felmelegedett. Józsi kurucosat káromkodott.

Idejönnek, semmi hasznuk, és a sörnek is annyi a hülyeségeik miatt. Legyen ezekkel demokrata ám a…

A Kedves Olvasó ide bármilyen kifejezést beilleszthet.

Csak nyugodtan, nem lát nyomdafestéket!

fotó: youtube.com

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Autómánia (61) Mozaik (83) Sport (729) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Egészség (50) Életmód (1) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Heti lámpás (322) Jobbegyenes (2825) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (713) Mondom a magamét (7719) Történelem (18) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>