Ma 2021 október 27. Szabina napja van. Holnap Simon, Szimonetta napja lesz.
Nyolc órás főpolgármester: aláírok, jövök-megyek

Nyolc órás főpolgármester: aláírok, jövök-megyek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Karácsony-féle demokráciafelfogás: hazudni, csalni reggel, éjjel, meg este.

Amikor csak teheti, aláír a vetélytársainak Karácsony Gergely, a baloldali előválasztásnak nevezett cirkuszi mutatvány egyik főszereplője. Budapest főpolgármestere a hvg.hu kérdésére közölte, hogy  két miniszterelnök-jelöltnek, Márki-Zay Péternek és Jakab Péternek már aláírt, és ha arra jár, a többiek ajánlóívét is aláírja, mert „ez a demokrácia.” Állítólag hasonló gesztust Karácsony felé is tesznek a bohózat további szereplői, Fekete-Győr András is aláírt már neki, és úgy tudni, pénteken Jakab Péter is lájkolja Karácsony ajánlóívét. Feltételezhető, hogy mindezt szigorúan a nyolc órás fővárosi munkáján kívül teszi. 

Tehát mindenki mindenkit alkalmasnak tart a miniszterelnök-jelöltségre, de így felvetődik a kérdés: a színjátékba statisztaként behúzott választópolgárok mi alapján döntsék el, ki az igazán alkalmas személy a feladatra? A demokratikus választások lényege a versengés, amiben nyilvánvaló, hogy minden jelölt önmagát tekinti a legjobbnak, hiszen ha nem így gondolná, el sem indulna. Miért kellene támogatnia bárkinek a vetélytársát? Persze ez a logika a valódi versengésekre, igazi jelöltekre vonatkozik, nem arra a bohóckodásra, amivel Gyurcsányék éppen megvezetni szándékoznak több százezer embert, elsősorban a saját híveiket. Amit Karácsony és társai tesznek, annak semmi köze a demokráciához, éppen ellenkezőleg, annak megcsúfolása. A baloldali választókat birkának nézik, hiszen előre levajazzák, háttéralkukkal egymás között leosztják a választókerületeket, és a miniszterelnök-jelölt személyéről is Gyurcsány Ferenc hozza meg majd a döntést.

Karácsonytól nem várhatjuk el, hogy értse a demokrácia mibenlétét, sőt kifejezetten téves elképzelései vannak róla. Emlékezzünk csak, hogy a közelmúltban a Die Zeit német lapnak fesztelenül beszélt arról, hogy tudatosan félrevezetik a magyar választókat a migrációs politikájukkal. Konkrétan azt mondta: „Hadd legyek őszinte: ezzel nem tudunk választást nyerni. A menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk, és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra.” 

Ez a Karácsony-féle demokráciafelfogás. Hazudni, csalni reggel, éjjel, meg este.  Hol nem létező nyelvvizsgáról, máskor kamu doktori címről, vagy éppen jövőbeli migrációs tervekről. A fővárost éppen most viszi csődbe, és ezt tenné az országgal is, mert a kormányzás sem napi nyolc órás munka. Fővárost és országot vezetni egyaránt szolgálat, hivatás. De ezt ők úgysem értik...

Kis Ferenc -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Történelem (14) Flag gondolja (33) Sport (729) Jobbegyenes (2135) Irodalmi kávéház (506) Autómánia (61) Tereb (138) Mondom a magamét (5660) Egészség (50) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Politika (1578) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (255) Titkok és talányok (12) Gazdaság (662) Belföld (6) Nagyvilág (1463)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>