Ma 2022 augusztus 11. Zsuzsanna, Tiborc napja van. Holnap Klára napja lesz.
Nuggets-botrány

Nuggets-botrány

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Olcsójános apuka tanulságos esete az osztrák csirketallérral. - Tanulságos történet!

Csendben elsírod magad – sugallta újabb depresszív cikkében az Index.hu, amely ezúttal fagyasztott csirketallérokon keresztül jutott arra a következtetésre, hogy a magyarokat kutyába sem veszik a Nyugaton, és még a csirke-nuggetsekkel is átvernek bennünket az osztrákok. A botrány alapját egy oknyomozói fénykép képzi, amely bizonyítja, hogy a spáros olcsó/budget nuggets jobb minőségű osztrákiában, mint nálunk. Elsírtuk magunkat. Aztán kifújtuk a nózinkat, és elvégeztünk egy korrekt összehasonlítást, bár mi ugye csak propagandisták vagyunk. A tapasztalatoktól valóban elsírtuk magunkat. Jelesül a botrányt kirobbantó olcsójános apuka csóri gyermekei miatt…

A kinyomtatott interneten jutott el hozzánk az Index.hu legújabb híre, amely még a politikai uborkaszezonban is felemelheti reményeik szerint olvasótáboruk vérnyomását. Mi más is lehetne ennek alapja, minthogy a magyarok mindenből szart kapnak Nyugatról, esetünkben fagyasztott olcsósított csirke-nuggetset a Spar-tól.  ]]>A mű címe is ez]]>: “Összehasonlíthatod, mit adnak mélyhűtött csirekefalatként nálunk és mit Ausztriában, és csendben elsírod magad“. Ütős, mí? A botrány alapját oknyomozói alapossághoz mérten egy olvasói fotó alapozta meg, amelyhez felháborodott apuka kis történetet is mellékelt, amely szerint

baráti családdal gyerekestől kiutaztunk Ausztriába pár napra kirándulni. A gyerekek miatt vittünk magukkal sparos Budget chicken nuggets-et, de mivel kiderült hogy nem lesz elég, ezért az itteni Sparban is vettünk még egy zacskóval. A ķépeket csatolom, önmagukért beszélnek.

A képeken pedig jól látszik, hogy a magyariföldön beszerzett budget-kaja minőségében, színében és állagában, de még a panír vastagságában is csak gyenge utánzata az Osztrákiában árusított, nyugati testvérének. Az osztrákban ráadásul 66 százalék a hús, a magyariban meg csak 27. Egészen elképesztő! 

Mivel szerkesztőségünkben is kisebbfajta botrányt okozott, mennyire lenéz bennünket a rohadt osztrák multi, és hogy nekünk csak a szar jár, hát úgy határoztunk, foglalkozunk kell ezzel, már csak azért is, mert hatalmas küzdelmeket folytatunk amúgy is az unióval, hogy összetételében, minőségében ne a szarabb, sőt sok esetben drágább import termékeket, mogyorókrémet, meg kakaót juttassák a magyar vásárlóközönségnek, hanem amit odahaza is árulnak.

Ne dőljön be apunak!

No, viszont nézzük a szikár tényeket, hiszen mi bár csak propagandisták vagyunk, nem igazi újságírók, és ezt a cikket is Orbán Viktor közvetlen utasítására kellett megírunk, ennek ellenére nem mehetünk el amellett az egyszerű tény mellett, hogy egy fénykép, meg egy apuka leírása alapján – aki különben a gyerekeknek a legócskább panírozott hústerméket veszi, vásárlás előtt meg sem nézve, mire is ad ki pénzt – még nem lehet következtetéseket levonni.

Kezdjük az árral: az Index tényszerű újságírója nyilván nem kezeli kellő biztonsággal az internetet ahhoz, hogy bepötyögje, mennyibe is kerül az osztrák budget csirkenuggets, nos a spar.at szerint 600 gramm 3,89 euróba fáj, ami olyan 1.270 magyar forint. A magyari változat 719 forint, igaz csak 500 gramm, tehát a hasonló mennyiségű termék 863 forint lenne. Tehát olcsó húsnak híg a leve alapon silányabb a termék, de legalább olcsó. Szintén reggel, a Sparban tett látogatásunk alkalmával kerestünk egy olyan terméket is, amely hústartalomban megegyezik, vagy legalábbis megközelíti az osztrák budgethusit. Egy ilyen terméket találtunk, ebben 5 százalékkal több, azaz 67 százalék volt a csirke, ennek Kentucky Csirkemell a neve, pácolt húsból készül ráadásul, és 600 grammjáért 1.299 forintot kér el a Spar. Azaz, ha háborgó apuka nem a budget olcsóhúsra rabolt volna rá, akkor olcsóbbért, mint a spáros budget csirkenuggets még jobbat is adhatott volna a gyerkőcöknek

Olcsójánosok eledele

És akkor térjünk ki a gyártókra is. Az osztrák spáros budget-nuggets-et (aminél, mint írtuk, a Sparban találtunk olcsóbban jobbat) egy osztrák cég gyártja. A magyar spáros budget-nuggets-et pedig egy magyar cég. Érdekesség, hogy a fent említett Kentucky Csirkemellett (amely több húst tartalmaz olcsóbban) ugyanaz a cég gyártja a Sparnak, mint amelyik a budget csirkenuggets-et. Felmerül tehát a kérdés: hol van itt a probléma. tulajdonképpen? A Spar megrendelt egy budget terméket egy magyar gyártótól, a magyar olcsójánosok pénztárcájához igazítva, akik hajlandóak megvenni arányaiban olcsóbban a szarabbat is. A Spar emellett magyarországi boltjaiban árul olcsóbban jobb minőségű panírozott csirkehúst, mint az osztrák testvérboltokban, igaz nem saját budget termékként. Tehát felháborodott apukának esélye sem lenne ezt felismerni, mert alapból a budget-hez nyúl, még ha a gyermekeiről is van szó, akiket konkrétan olajban sült csirkés panírral etet a nyaralás alatt. Hogy értsük, az általa vásárolt olcsósított magyar termék a következő összetevőkből áll (fontos tudni, hogy a felsorolás a felhasznált alapanyagokat mennyiségük alapján rendezi sorba, még ha ki sincs írva százalékosan):

panír, gépi úton csontozott csirkemell, ivóvíz, étolaj, ízesítők satöbbi…

Ezzel szemben a Kentucky Csirkemell:

pácolt csirkemell filé, panír, étolaj, satöbbi…

Hát itt a különbség. Tehát, miután mindenki leülepítette magában a haragot, hogy az osztrákok direkte csesznek ki velünk, és nekünk a szarabb jár, akkor be kell látnunk, magunknak gyártjuk az olcsó vackot, és ami jobb, de amire meg sajnáljuk kiadni a több pénzt, azt is mi gyártjuk magunknak, olcsóbban, mint az osztrákok az osztrákoknak. Nincs kibaszás.

Ebben az esetben nincs.

Olcsójános apuka van, meg a pulykamérge. Az van. Meg a csóri gyerek, akit csirke ízesítésű olajban sült panírral etet. Az van. Meg van az a magyar hatóság, amelyik engedélyezi, hogy csirke nuggets-nek nevezzenek egy terméket, amelyre inkább igaz a fenti jellemző.

Ha valamin háborognék, akkor mondjuk ezen.

Forrás: index.hu/spar.at/PestiSrácok.hu; vezetőkép: 

Susánszky Mátyás - ]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Belföld (8) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1464) Politika (1581) Mozaik (83) Gazdaság (667) Történelem (15) Irodalmi kávéház (513) Életmód (1) Autómánia (61) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Heti lámpás (260) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6236) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Jobbegyenes (2380) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Egészség (50) Tereb (141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>