Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
Nocsak, mégis van migráncskvóta?

Nocsak, mégis van migráncskvóta?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

És végül egy fontos megjegyzés: Soros ebben is benne van!

Mi más is lehetne az, ha egy olyan ügyben indít kötelezettségszegési eljárást az Európai Unió Bizottsága Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amely már a megszületése pillanatában halott volt és később politikailag még egyszer elhunyt meg amúgy is félreértettük, nem is kötelező, nem is betelepítési, hanem eljárás-lefolytatási kvóta…

Nem is nagyon értjük az egészet, hisz Merkeltől kezdve Junckerig – szinte mindenki elmondta már, hogy nem jó, működésképtelen, magyarul szart sem ér az az uniós konstrukció, amely letelepítési-, menekült-, vagy migránskvóta (értelmezés kérdése, hogy melyik meghatározást használjuk…) néven híresült el.

Hagyjuk is a fenébe! Pótcselekvéssel foglalkozni ugyanis nem más, mint hatványozottan pótcselekedni.

Az eljárás azonban elindult, mert bármekkora marhaság is az egész, még mindig érvényben van a jogi kötelezettség. Az unió pedig mindig, minden helyzetben unió marad! És hát meg kell élniük a bürokratáknak is valamiből. Az meg ugye nem járja, hogy a lábukat lógatják, vagy aktákat tologatnak, esetleg a klímát állítgatják egész álló nap.

Érdemes ellenben megemlékezni arról, hogy mit mondott az ellenzék színe-java (pártok, politikusok, „civilek”, újságírók, megmondó emberek) tavaly szeptemberében, a kötelező kvóta elleni népszavazás előtti hetekben.

Ha beütöm a gúgliba, hogy „nincs kötelező menekültkvóta”, több ezer találatot kapok. Nem is lehet teljes egészében felidézni azt a médiakampányt, amelyet az ellenzéki sajtó abban az időben – nyilván azért, hogy a népszavazás érdeklődés hiánya miatt kudarcos legyen – véghezvitt! Ami félig-meddig sikerült is nekik… Hisz ugyan 3,3 millió ember szavazott a kvóta ellen, de a részvétel nem érte el az ötven százalékot.

Csak két finomságra szeretném e helyütt felhívni a figyelmet! (A többit nézze meg mindenki maga!)

]]>Molnár Gyula]]>: „menekültkvóta ugyanis nem lesz. A népszavazásnak sincsen semmilyen következménye, akár eredményes lesz, akár nem, semmit nem számít.” (mszp.hu 2017.szpetember 27.) Az interjú címe is igen frappáns: „Nincs és nem is lesz kvóta”

Majd ugyanaz nap, Szolnokon, ]]>ugyanaz a Molnár Gyula]]> ezt mondta: „Már nem létezik az október 2-ai népszavazásban feltett kérdés, hetekkel ezelőtt az Európai Bizottság elnöke világossá tette: nem szerepel a szándékaik között sem, hogy kötelező betelepítési kvóta legyen Európában”

Aztán van itt ]]>egy nagyhírű filozófusunk is, Gazsi]]>. TGM így fogalmaz a Kettősmérce blogocskáján, 2016. szeptember 26-án: „Ezért – hacsak a magyar kormány nem bolondul meg teljesen, és még ilyen képtelen körülmények között is megtartatja a „népszavazást” (amely okafogyott, amelynek nincs többé tárgya)” TGM szerint azért nincs, mert nincs kvóta… „De persze ha a magyar kormány megőrül, és lefolytatja mégis a „népszavazási” procedúrát, amelyben nyilván már csak azok vesznek részt, akik nem olvasnak újságot nyomtatásban vagy interneten, és nem hallgatnak híreket, akkor persze azt javaslom, hogy senki ne menjen el, hogy majmot csináljon magából és a közvetlen demokrácia egyetlen megmaradt, elvben tiszteletet érdemlő intézményéből. Akkor: bojkott. Ám erre aligha lesz szükség, hiszen A NÉPSZAVAZÁS nyilvánvalóan ELMARAD.)”

Utólag, megkérdezhetjük, hogy akkor ki csinált itt magából majmot? TGM? Az MSZP? Juncker?

És végül egy fontos megjegyzés: Soros ebben is benne van!

Dimitrisz Avramopulosz uniós migráncióügyi biztos azután jelentette be a pótcselekvést, miután Soros Györggyel tárgyalt. Nyilván Soros György sincs, vele foglalkozni is pótcselekvés, amúgy is jó ember, rengeteg kiskutyás, bébifókás társadalmi célt támogat.

Persze most ugyanazok kezdenek nyafizni, hogy Magyarország szégyenpadra került a kötelező kvóta be nem tartása miatt, akik tavaly szeptemberében azt állították, hogy nincs is kötelező kvóta.

Egy kötelezettségszegési eljárás három-négy évig tart… Jelenleg is több száz hasonló folyik unió-szerte mindenféle jogos, vagy piszlicsáré ügyek miatt. A kötelező kvóta megállapodása szerinti számokat (Belügyminiszterek Tanácsa határozta meg), amit a magyar belügyminiszter egyébként nem írt alá, illetve a magyar kormány a szlovákkal együtt megtámadta az uniós bíróságon, egyetlen ország sem tartotta be pontosan, mert nem is lehet (ld. Észtország kalandjait az unatkozó arabokkal).

Ennyit a pótcselekvésről és ennyit a baloldali ellenzék hitelességéről…

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (704) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7536) Belföld (10) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Életmód (1) Kultúra (7) Autómánia (61) Sport (729) Jobbegyenes (2786) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Tereb (146) Vetítő (30) Történelem (18) Heti lámpás (312) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>