Ma 2020 július 06. Csaba napja van. Holnap Apollónia napja lesz.
Német terrorista-import

Német terrorista-import

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Németország teljesen elhülyült?

A német hatóságok tegnap végre kitoloncolták Oszama bin Laden egykori testőrét, mivel iszlamistákkal tartott kapcsolatot, merényleteket készített elő. Azonban közben egy bíróság arra a következtetésre jutott, hogy a derék Sami A.-t esetleg megkínozhatják szülőhazájában, Tunéziában. Ezért most vissza akarják hozni, talán különgépet is küldenek érte. Értem persze, hogy ez a „politikai korrektség”, de ennyi erővel kollektív öngyilkosságot is elkövethetnének a németek.

A nyugati civilizációért oly sokat tett Oszama bin Laden egykori testőrét kiutasították Németországból. Ez jó és érthető hír. Az ugyan nem világos, hogy 2005 óta miképp élhetett Bochumban, közben iszalmista terroristákkal üzletelve – de ez legyen a német állambiztonság problémája. Lehet, hogy volt egy politikai utasítás, miszerint az ország kedves és jóarcú vendégeit békén kell hagyni.

Most végre feltűnt, hogy Sami A. – amúgy mi a túróért nem lehet leírni a nevét?  – kapcsolatot tart fenn az Iszlám Állammal és németországi iszlamista terroristákkal. (Újabb kérdőjel. Miért is vannak Németországban terroristák, főleg, hogy a jelek szerint tud róluk a hatóság?)

De a lényeg a lényeg, végre csak lebukott bin Laden ex-testőre. „Az alkotmány- és államvédelmi nyomozók biztosak abban, hogy Sami A. több terrortámadás értelmi szerzője volt” – írja a Bild. Akit már évek óta potenciális fenyegetésként tartottak számon…

Ha ez egy kevésbé fejlett demokráciában fordul elő, a terroristát valószínűleg letartóztatás közben eléri egy kósza lövés. Ez tudom, hogy egy roppantul politikailag inkorrekt megjegyzés volt, és ha nagyon ráérek, ezért igen csúnyán is fogok magamra nézni a tükörben.

Mondjuk Sami A. esetében ez nem fordulhatott volna elő. A titkosszolgálatnak voltak adatai arról, hogy terroristákkal tart kapcsolatot, sőt, merényleteket készít elő. Ám nagyon kulturáltan nem zavarták meg ezeket a megbeszéléseket, nem rohanták le a merénylőket. Ne zavarjunk már senkit sem az önmegvalósításban!

Ehelyett megvárták, amíg Sami A. befárad a bochumi rendőrőrsre, ahol terrorista múltja miatt elvileg rendszeresen kellett jelentkeznie. Egy ilyen szép alkalommal vették csak őrizetbe. Mondhatnánk, hogy így biztonságosabb volt. Csak úgy mellesleg érdekelne, hogy az addig eltervezett merényletekből idő közben hány lépett befejező szakaszba, mert a hatóságok „nem akartak vért ontani”? Terrorista vért.

Azonban Németország túlfejlett jogállam, ezért bármiféle intézkedés és büntetés helyett a hatóságok úgy döntöttek, hogy csak kiutasítják Oszama bin Laden volt közvetlen munkatársát, gyakorló merénylet-előkészítőt. Legyen így, bajlódjon vele saját hazája, Tunézia.

Ebben is van ráció. Ám mielőtt a férfit kitoloncolták volna, a kérdésben dönteni hivatott gelsenkircheni bíróság csütörtök este úgy határozott, hogy Sami A.-t nem szabad visszaküldeni Tunéziába, mert nincs rá garancia, hogy ott nem fogják megkínozni. Azt elfogadták, hogy terrorista, de nehogy már odahaza baj érje ezért…

Mondjuk, engem aztán végképp hidegen hagyna, hogy egy terroristával mit csinálnak hazája hatóságai, de a píszí nem erősségem.

És itt jön a történet abszurd komédiába illő része. A bíróság illetékese nyilván nagyon civilizált ember, ezért telefonon sem akart senkit zaklatni csütörtökön nyolc után. Ezért reggel átküldött egy faxot az illetékes düsseldorfi hatóságnak, hogy van egy ilyen döntés. Fax 2018-ban? Miközben tudta, hogy Sami A.-t péntek reggel egy charterjáraton viszik Tunéziába, aki az értesítés időpontjában amúgy már a gépen ült.

Most emiatt megy a paláver. „A kitoloncolás súlyosan jogsértő volt, és sérti a jogállamiság alapelveit” – tudatta a bíróság. Ezért most a terroristát valószínűleg visszahozzák Németországba, talán még különgépet is küldenek érte.

Biztos vagyok benne, hogy a német állam bőkezűen kárpótolni is fogja a hányattatásaiért. Esetleg lesz egy újabb bírósági döntés, amely szerint Sami A. nem is terrorista, csak kreatívan értelmezi a modern munkavállalást.

Németország teljesen elhülyült?

fotó: wz.de

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (652) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Egészség (50) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Tereb (140) Mozi világ (440) Politika (1571) Autómánia (61) Heti lámpás (241) Vetítő (37) Nagyvilág (1450) Mondom a magamét (4635) Kultúra (6) Belföld (5) Szépségápolás (15) Történelem (14) Irodalmi kávéház (489) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (1792) Sport (729) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>