Ma 2024 július 15. Henrik, Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
Német miniszter szemlézett a Pride-on

Német miniszter szemlézett a Pride-on

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Új sztárja van a pesti demokratáknak: 

Michael Roth német EU-ügyi miniszter nem csak a Budapest Pride-ra jött el, hanem randizott migránssegítő „civilekkel” és a Momentum vezetőivel is. Ja, és persze megvédte Sorost.

Kellemes dolog, ha az embernek a munkája a hobbija. Így lehetett vele Michael Roth német EU-ügyi miniszter, amikor a hétvégén Budapestre látogatott. A szociáldemokrata politikus felvonult a Pride-on, majd lenyomott néhány tárgyalást is.

Van ezzel bármi baj? A dolog első része természetesen irreleváns. Roth miniszter szabadideje legfeljebb a férjére, a szintén ]]>Michael névre keresztelt Herr Klöppnerre]]> tartozik. Mi csak remélni tudjuk, hogy a miniszter úr megfelelőnek találta a magyar főváros LMBTQ közösségének vendégszeretetét.

A német miniszter ]]>látogatásának többi része]]> azonban már nem magánügy, az mindannyiunkra tartozik. Michael Roth ugyanis – függetlenül attól, hogy vizitjét minek címkézte és számlázta otthon – nem magánemberként, régi országos haverként, kedves német kamerádként tárgyalt Budapesten. Még csak nem is pártpolitikusként, mert akkor minek találkozott volna Takács Szabolcs EU-ügyekért felelős államtitkárral?

Michael Roth, mint miniszter, mint Angela Merkel kancellár és Németország képviselője találkozott Kovács Andrással, a Menedék Egyesület vezetőjével, valamint Urbán Ágnessel, a Mérték Médiaelemző Műhely képviselőjével is.

A két szervezetben két közös platform biztosan van.

Egy: aktív résztvevői a magyar kormány elleni megmozdulásoknak. 
Kettő: Soros György különböző érdekeltségeitől kapnak pénzt.

S a német állam képviselője velük tárgyal Budapesten. Úgy, mint civil, „független szakértőkkel”. Miben is „értenek szakot”? Hát mi másban, mint a migráns-kérdésben, és a magyar civil szervezetekre vonatkozó törvényben. A német miniszter az ő „független” véleményük alapján alakítja ki álláspontját rólunk…

Aztán Michael Roth összefut a Momentum Mozgalom vezetőivel. Egy német miniszter – hivatalos minőségben – megbeszéléseket folytat egy parlamentben sem lévő magyar ellenzéki párt képviselőivel.

Hasonlót Edmund Veesenmayer, a Harmadik Birodalom nagykövete, majd Gauleitere engedett meg magának.

Herr Rothnak egyébként nem idegen a „birodalom teljhatalmú képviselőjének” szerepe. Pár éve Angela Merkel Athénba küldte rendet teremteni, „meggyőzni” Alekszisz Ciprasz kormányfőt, hogy ne hepciáskodjon az EU és az IMF diktátumával kapcsolatban. Sikerült. A görög nemzet azóta is hálás neki érte, Athénban százezrek vonultak utcára, hogy személyesen adják át jókívánságaikat Gauleiter Roth-nak.

De vissza Budapestre. Miről tárgyal Roth a Momentumosokkal? Idézzük Fekete-Győr Andrást: „a találkozójukon a Momentumról és a párt törekvéseiről volt szó”.

Könyörgöm: miért érdekel egy német minisztert bármi is a Momentum törekvéseit illetően? És főleg, mi köze van hozzá? Vagy a szemét Orbán-rezsim „rendszerszintű korrupciójához és oligarchakormányzásához”? Amiről véleményt is alkot a magyar fővárosban.

Esetleg arról van szó, amit érteni vélünk? Michael Roth német szociáldemokrata miniszter beleavatkozik a magyar belügyekbe? Helytartóként viselkedve legitimálja a Soros György pénzelte „civileket”, majd kvázi Németország támogatásáról biztosítja a Momentumot?

Vagy rosszul értjük, és Herr Roth német miniszter nem is Németországot képviseli?

Figyelemreméltó mindenesetre, hogy pesti szemle-útját Michael Roth egy „jópofa” facebook bejegyzéssel zárta arról, hogy őt mennyire megijesztik a Soros-plakátok, amelyek minősítésére egyszerűen „nem talál szavakat”.

S mi milyen szavakat találjunk arra, amit Budapesten csinált?

Fotó: facebook.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Mondom a magamét (7712) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Politika (1582) Életmód (1) Egészség (50) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Történelem (18) Tereb (146) Gazdaság (713) Heti lámpás (322) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Belföld (11) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2824) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>