Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Nem vicc: Horn hazaárulózik

Nem vicc: Horn hazaárulózik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

 

Nincs megelégedve az Orbán-kormány munkájával Horn Gábor SZDSZ-alapember. (Ez jó hír, képzeljük el, mi lenne, ha tetszene a hajdani országprivatizáló embernek.) A Republikon Intézet vezetője a Hírklikk érdeklődésére beszélt fejfájásairól.

A legnagyobb baj, magyarázta, hogy Orbán Viktor a polgári világ számára tarthatatlan és kezelhetetlen politikai szereplővé vált, ráadásul ahelyett, hogy szalonképessé próbálna válni, tudatosan tovább rombol mindent. Nemhogy szófogadóan teljesítené a brüsszeli parancsokat (most például engedelmesen átírná a költségvetést, kivezetné a rezsicsökkentést), kimegy a legszélre, abban reménykedve, majd történik valami az EP-választáson, megerősödik az általa vezetettnek gondolt szélsőjobb, visszajön Donald Trump stb. Az is agyrém, amit a külpolitikában művel a kormányzat, magyarázza Horn: „Ma már nincs olyan »barátunk«, akivel ne vesztünk volna össze.” (Emberünk sosem ment a szomszédba egy kis ökörségért. Egy ízben kijelentette, a kormányfő kihasználja az itthoni antiszemita érzelmeket: „A zsidó származású »spekuláns« jól megtestesíti, a két világháború között használt nagy kövér zsidó jelképet.” A szellemóriást az sem zavarta, hogy Magyarország remek kapcsolatot ápol Izraellel. Lehet, hogy Benjamin Netanjahu is hadilábon áll a zsidókkal?)

Summa summarum, a szőrös bölcs szerint „az a kormányzás, amely szembemegy a magyar társadalom érdekével, megfosztva azt EU-ezermilliárdoktól, felér a hazaárulással”. Mondja ezt az az ember, aki pártja országlásakor kijelentette: „Fontosabb az, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, annál, hogy mi lesz az országgal.”

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Borítókép: Horn Gábor (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Életmód (1) Belföld (11) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7725) Gasztronómia (539) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2825) Kultúra (9) Gazdaság (713) Sport (729) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Történelem (18) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>