Ma 2021 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
Kultúra a köbön

Kultúra a köbön

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A kép az RTL Szenzációs négyes című műsorából származik.

Nem tudom, Önök hogy vannak vele, de ez szerintem túllép némi ízlésbeli határon. Nem akarok prűd lenni, de ezt nem hoznám be családom életébe.

Kialakult egy új világ. Ott vannak a celebek, egymásnak passzolgatják őket a csatornák.

Mivel egyiktől sem mérhető elvárás, hogy verset mondjon, vagy egy mondaton belül értelmezze az alany és az állítmány fogalmát, ez egy reklámilag kellőképp használható „performansz”.

Azt sem gondolnám, hogy bármelyikükkel érdemes lenne leülni a magyar történelem kérdéseit fejtegetni.

Mert mit mond? Semmit sem mond, vagy amit igen, az legyen az ő dicsősége. Nem mennék mélységekbe.

Irodalomról? Azt sem tudom, hogy mond-e nekik bármit a könyv fogalma. Olyanokkal, hogy hanglemez, végképp nem erőltetném az elméjüket.

Tudományról beszéljünk? Hát én sem akarom magamat fölöslegesen röhögtetni.

Sport? Teljesítmény? A tornaóra alól való felmentés megszerzése ennek számít?

Mi marad? A magánélet talán oda tartozik, ahova kell; azt megtartanám magamnak. Az egy eléggé kétséges művészeti tevékenység, ha valaki kiteszi a nemi szervét egy tévében.

Miről lehet még értekezni velük? Vessem fel, hogy ki a kedvenc celebje, avagy a csivavája időrendje tökéletesen biztonságban van?

Esetleg ott a divat? Szoktam nadrágot venni. A héten ez már kétszer is előfordult. De nem tüzelt fel a gondolat, hogy megdumáljam bárkivel a márkáját, a mostani trendhez való azonosulást.

Két nadrág volt, ők nem kérdezték meg tőlem, hogy van-e bármilyen kétségem az ő politikai vagy egyéb nézeteikkel kapcsolatban. Ez a diskurzus ezért gyorsan abbamaradt, mert a nadrággal való elvárásaimat már tisztáztam a kedves eladóval.

Ha divatmagazin lennék, természetesen „nyomatnám a témát”. Azonban ez az elfoglaltság nincs a napirendemben. Láttam a Burda újság méltán kiemelkedő mintáit annak idején, de miután fiúnak születtem, jobban lekötöttek az 1848-as forradalom és szabadságharc haditervei.  

Egyszóval ez a celeb-világ, amelyik egyre inkább kizárólag az altesti humorra épül…

Fogalmazzunk nagyon finoman: nem olyan „értékteremtő”.

fotó: rtl.hu

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (505) Kultúra (6) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Vetítő (30) Egészség (50) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Életmód (1) Mondom a magamét (5446) Heti lámpás (255) Nagyvilág (1456) Politika (1578) Tereb (138) Titkok és talányok (12) Gazdaság (659) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2079) Flag gondolja (33) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>