Ma 2024 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
Nagy Ervin: Békemenet – szent és profán

Nagy Ervin: Békemenet – szent és profán

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Most kell újra kiáltanunk azt, hogy “rabok legyünk, vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!”

Az ünnep mindig szent és profán egyben, de lehetőséget kínál arra, hogy egy pillanatra kitekintsünk véges és szegényes létünkből, hogy felemeljük közösen szívünket egy felettünk álló, nálunk, húsvér embereknél nemesebb cél érdekében. Hogy tegyünk a jövőért, cselekedjünk a közösségünkért, mely nélkül élni lehet ugyan, de nem érdemes. Nekünk, magyaroknak több ilyen pillanat is megadatik. Március 15-e, vagy október 23-a is, melynek közös és szent célja egy szóval megfogalmazható: függetlenség. Március 15-e a magyarság és Magyarország szuverenitásának ünnepe. És ennek megvédése a Békemenet kimondott célja.

Ma sincs másképp ez!

Ezért kell most, 2018-ban is a Békemenet. Ezért kell megmutatnunk, hogy nem hagyjuk magunkat szolgasorba taszítani. Mert ha van üzenete ennek a napnak mi aktuális, akkor az a “haza védelme az ellenségtől”. Csupán annyi változott, hogy a Habsburgok, a szovjetek és a kommunisták után, most más az “ellen”. De ma is globális erőkkel és olyan nagyhatalmakkal állunk szemben, melyek a függetlenségünket veszélyeztetik, és ma is vannak köztünk árulók, kik gúnyosan figyelik törekvésünket.

És a tét se nagyon változott:

tudunk-e a jövőben a saját sorsunkról saját magunk dönteni? Most kell újra kiáltanunk azt, hogy “rabok legyünk, vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!”

Sajnálatos azonban, ahogy ezt más ünnepek alkalmával is tapasztaltuk már, hogy a profán könnyedén kilöki életünkből a ritkán látott vendéget: a szentet. Pedig minden létező, ami „szent”, az „elkülönített” és „tökéletes”. Elkülönített az anyagi világtól, a rossztól, a pusztulótól. Tökéletes, mert szellemi és örök. A profán viszont mindenhol ott van. Megbúvik az életünk minden apró szegletében, betolakszik oda is, ahol a szenttel kellene találkoznunk. Belerágja magát az érzelmeinkbe, a szellemi tevékenységeinkbe. Mert önző és egyre csak növekvő.

Pedig a szent velünk él. De a mi választásunkon múlik, hogy meddig még.

A Békemenet lehetőség ma arra, hogy megéljük és tegyünk egy nagy lépést egy felettünk álló nemes és szent célért, az ország jövőjének függetlenségéért.

Ezért kell ott lennünk, ezért kell megértenünk és továbbadnunk a márciusi ifjak üzenetét. A független, büszke és összetartó magyarságért szóló szavakat és tetteket visszhangoznunk és követnünk a Hősök terén.

Nagy Ervin - ]]>www.polgarportal.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Sport (729) Történelem (18) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2824) Mozaik (83) Egészség (50) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Gazdaság (713) Autómánia (61) Tereb (146) Mondom a magamét (7710) Mozi világ (440) Belföld (11) Szépségápolás (15) Heti lámpás (322) Életmód (1) Nézőpont (1) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>