Ma 2020 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
Nagy Attila Tibor nagyon lejáratta magát

Nagy Attila Tibor nagyon lejáratta magát

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem szégyelled magad Tibor Attila? Emberek ez ám a függetlenség!

Minél nagyobb a válság, annál nagyobb az ellenzéki győzelem. Ilyen egyszerű ez. Vagy mégsem?

„Minden válság lehetőséget kínál a hatalom ellenzékének, és veszélyt jelent a hatalomnak. A kormányzás minden hibája felnagyítódik válsághelyzetekben, mert a kormányzati igazgatás működési zavarai még inkább láthatóvá válnak a lakosság számára. Nem véletlen, hogy a válságok sok kormányt, de olykor még politikai rendszert is el szoktak sodorni.

A 2008-as világgazdasági válság után nemcsak, hogy megbukott az akkori baloldali kormány, hanem 2010-től új politikai rendszer – a NER – kezdte meg működését. Most pedig ez a rendszer került legalább olyan kihívás elé a koronavírus-járvány és a nyomában járó gazdasági válság miatt, mint amilyen a 2008-as válság volt. Ráadásul már túl vagyunk a ciklus felén, és a válságkezelés – ez ma már látszik – akár 2022-ig , azaz a következő választásig is elhúzódhat.

Márpedig válság idején a hatalomnak nem könnyű népszerű intézkedéseket hoznia (inkább a lakosságot sújtó megszorítások a jellemzők), így az ellenzék ölébe hullhat a hatalom. A koronavírus-válság sajátossága, hogy nemcsak a növekvő munkanélküliség, szegénység, hanem az elhunytak miatti gyász, majd düh is az Orbán-rendszer ellen fordulhat. A hullahegyek nem jó ajánlólevelek egy hatalom számára az újraválasztásért folytatott küzdelmében. Ha válság van, ellenzéki győzelem is van. Minél nagyobb a válság, annál nagyobb az ellenzéki győzelem. Ilyen egyszerű ez. Vagy mégsem?”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (4938) Politika (1571) Kultúra (6) Belföld (5) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Életmód (1) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Történelem (14) Autómánia (61) Nagyvilág (1452) Jobbegyenes (1908) Gazdaság (655) Titkok és talányok (12) Vetítő (37) Mozi világ (440) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (492) Heti lámpás (246) Sport (729) Tv fotel (65) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>