Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Már a baloldal is támadja Horváth Csabát a zuglói médiabotrány miatt

Már a baloldal is támadja Horváth Csabát a zuglói médiabotrány miatt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szorul a hurok...

„Propaganda közpénzből” címmel írt egy cikket Várnai László zuglói képviselő, a CivilZugló vezetője. Írásához azt a Momentum által készített átfogó elemzést is csatolta, amiből az derül ki, hogy az ellenzék is túlzónak tartja a zuglói médiaköltést. Szerintük ráadásul a nyomtatott Zuglói Lapok, amire a legtöbb pénz megy el, Horváth Csaba polgármester személyes kampányújságjává változott – közölte cikkében a ]]>Metropol]]>. Mint írták, Várnai blogbejegyzése nem sokkal azután született meg, hogy a lap hírt adott arról, hogy Zugló önkormányzata évi negyedmilliárd forintot költ a kerület médiamegjelenéseire.

 

Ahogy azt ]]>lapunk is megírta]]>, Horváth Csaba, Zugló balliberális polgármestere három különböző adásba vásárolta be magát havi nettó 953 ezer forintért a kerületi adófizetők pénzén. Ezenkívül évi 219 millió forintért üzemeltetik az önkormányzat saját médiacégét, de külön megbízott végzi havi nettó 1,2 millió forintért az internetes közösségimédia-szolgáltatásokat is. Így nagyjából évi negyedmilliárd forintért készülnek el a Zuglóról szóló híradások.

A Metropol jelezte, hogy amikor a Hír TV riportere Horváth Csabát szembesítette a lap állításaival, a polgármester azt mondta, hogy az évi 250 millió forint nem médiaköltés, szerinte ő összességében évi 10 millió forintot költ médiára.

A polgármestert a riport után megkeresték kérdéseikkel, szerették volna megtudni, hogy az az évi 219 millió forint, amit az önkormányzat a médiacégének fizet ki, mi más, ha nem médiaköltés, de afelől is érdeklődtek, hogy a havi nettó 953 ezer forintból hogyan lesz évi 10 millió forint, kérdéseikre azonban egyáltalán nem kaptak választ.

Kiderült, hogy ellenzéki pártok, korábban a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, idén pedig a Momentum készített átfogó elemzést a zuglói médiáról. Nem kevesebbet állítanak benne, minthogy „a Zuglói Lapok továbbra sem tesz eleget a pártatlansági elvárásoknak. A leginkább szembeötlő az MSZP-s polgármester, Horváth Csaba aránytalanul sok szerepeltetése, mellyel mintegy személyes kampányújsággá változott a Zuglói Lapok.” Készítettek egy lebontást is arról, hogy az elmúlt három évben melyik képviselő hány alkalommal szerepelt a Zuglói Lapokban.

A lap jeleze, hogy míg Horváth Csaba 353 alkalommal, a fideszes Borbély Ádám például mindössze 15 alkalommal, az egykoron MKKP-s, ma már független Victora Zsolt 18 alkalommal, Várnai László pedig mindössze 36 alkalommal.

Várnai a blogbejegyzésében arra is kitér, hogy a sok-sok millióért szerkesztett Zuglói Lapokban szinte mindent Horváth Csaba fotójával illusztrálnak.

A polgármester a legutóbbi két, de majd minden lapszámban 5-7 fotóval szerepel. Természetesen nincs abban kivetnivaló, ha a polgármesterrel készült interjú mellett szerepel a portréja, de mára sikerült őt szinte minden címlapra odacsempészni, és minden rendezvényt az ő portréjával illusztrálni

– írja a képviselő, aki szerint a tájékoztatás sem a valóságot tükrözi, a kínos ügyekről, mint például ]]>Karácsony Gergely mintaházá]]>nak kudarca, egy szó sem esik a lapban.

 

„A legbizarrabb az, amikor a lényegében nem róla szóló cikkekhez, ahol a díjátadó személy mellékszereplő, is a nagy Ő-t szerkeszti be az »éljenrákosi!« gondolkodású főszerkesztő. Emlékserleget kapott a születésnapos iskola, de a fotón nem az iskola, az emlékserleg, esetleg a serlegnek örülő igazgató, netán a boldog gyereksereg látható – hanem az azt átadó polgármester. »Több száz család kapott tanszereket«, de még véletlenül sem a tanszereket, az osztást, az ajándékot kapókat mutatják, hanem a polgármestert. Nem nehéz észrevenni, a kép, a képaláírás szórendje is a polgármesterről szól, nem a meghallgatott, felköszöntött idősekről” – hozza a példákat Várnai.

Borítókép: Horváth Csaba, Zugló polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt 2020. június 24-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7719) Heti lámpás (322) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Vetítő (30) Egészség (50) Jobbegyenes (2825) Kultúra (9) Történelem (18) Autómánia (61) Életmód (1) Nézőpont (1) Politika (1582) Tv fotel (65) Tereb (146) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>