Ma 2024 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
Migránsfalva

Migránsfalva

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Zöldségek iránti önzetlen elkötelezettségem okán nekem is írnom kell a zöldek európai paralamenti frakciójának elnöknője, Ska Keller ötletéről.

A minap megjelent hír szerint az elnökasszony a menekültek nagyobb csoportjainak Kelet-Európai áttelepítését szorgalmazza, mégpedig úgy, hogy a lakosságcsere során egész szíriai falvakat kellene átköltöztetni, például Lettországba. A képviselőnő elmondta: egyértelművé vált, hogy a menekültek szívesebben mennek oda, ahol már honfitársaik is élnek, akik segíthetnek nekik az integrációban és a beilleszkedésben. „A szíriai falu ötlete egy lehetőség, amit fel tudunk használni. Például akkor, amikor a szír menekültek nem akarnak egyedül egy olyan országba települni, ahol még nincsenek letelepített honfitársaik.”

A politikus szerint az intézkedés elősegítené a bevándorlók integrációját. Valójában persze nem, és ezt mi, közép- kelet-európaiak meglehetős nagy pontossággal tudjuk. Hiába élnek idegen környezetben egyes népcsoportok, integrációjukat gyakorlatilag kizárttá teszi, ha zárt közösségekben, etnikai tömbökben, kisvárosokban, falvakban, vagy akár falutöredékekben a sajátjaik között élhetnek. Ez az együttélés a megtartó ereje a határon túli magyaroknak, vagy volt a nálunk élő németeknek, szlovákoknak, szerbeknek, amit el nem csereberéltük a nagyrészüket a világháborúk utáni össznépi elmezavarunkban.

De egész Európában nagy divatja volt ennek a lakosságcserének becézett kitelepítési programoknak, példának okért nemrég ugyanezek a mindenen meghatottan könnyező liberálisok győztesnek szavaztak meg az euróvíziós dalfesztiválon egy ukránérzelmű krimi tatárt, aki arról énekelt, hogy mennyire rossz volt, mikor Sztálin Kazahsztánba telepítette őket a hit-és egyéb testvéreikhez. Pedig – Ska Keller óta már tudjuk – Sztálin csak jót akart, az nem kitelepítés volt, hanem maga a gondoskodó szeretet.

Nem is érdemes erről sokat beszélni, annyira nyilvánvaló.

Hanem arról talán lehet pár szót mondani, miféleképpen tehetnénk otthonosabbá szír barátaink számára Európai új hazájukat. Nos, következzen néhány szerény javaslat, remélve, hogy az európai zöldek némelyiket felkarolják, s – kötelezettségszegési eljárás fenyegető rémének árnyékában – rá is illesztik Európára.

  1. A születő szíriai falvakat a szíriai (illetve a menekültek származásának megfelelően, afganisztáni, feketeafrikai, stb.) építészeti megoldásokkal kell létrehozni, egyúttal erőteljes időjáráskutatási programot kell indítani, hogy a vályog, homoktégla, pálmalevél stb. konstrukciók – klímánkon óhatatlanul bekövetkező – erózióját megfékezzük.
  2. A mikrokörnyezet kialakítása során kellő mennyiségű homokot kell biztosítani a menekültfalvak közelében, hogy a befogadottak igazán otthon érezhessék magukat.
  3. A falvakat el kell látni a szükséges mennyiségű kecskével, szamárral, tevével, szíriai aranyhörcsöggel, datolyapálmával, fügefával, hogy csak a legfontosabbakat említsem. A megfelelő flóra és fauna kialakításával garantálható, hogy új polgártársaink semmit se nélkülözzenek szeretett Európánkban.
  4. Nem hiányozhatnak a mecsetek, a hozzájuk tartozó imámok és müezinek, saria-bíróságok, ítéletvégrehajtók, illetve a korszerűen felszerelt műtők az esetleg szükségessé váló csonkolásokhoz, előre kiásott gödrök a megkövezésekhez, s a célszerűen kialakított közösségi terek, ahol a megbotozásokat, lefejezéseket végignézheti az ilyesmire szomjazó közönség.
  5. A befogadó államokat az Európai Unió kötelezze arra is, hogy hagyományaik ápolásának céljából biztosítsa az új lakosok számára a megfelelő szolgáltatásokat és bevásárlási lehetőségeket. Nyilvánvaló embertelensége miatt elfogadhatatlan volna, ha a szír, afgán, pakisztáni stb. falvakban a nők nem juthatnának hozzá a megfelelő csador-, nikáb-, burka- választékhoz, vagy esetleg több ezer kilométeres utazásra kellene vállalkozniuk, ha kislányukon egy egyszerű, hétköznapi klitoriszmetszést szeretnének megejteni.
  6. Ugyancsak el kell várni a befogadó országoktól, hogy a migránsok anyaországaihoz hasonló életkörülményeket teremtsenek az érkezőknek. Ennek keretében a fogadó ország hadserege és/vagy rendőrsége legyen köteles minimum háromhavonta felprédálni a falut, megerőszakolni a gyereklányokat, kicsit kegyetlenkedni a férfiakkal, esetleg időnként megbombázni a települést, szigorúan az otthonosság elvárása mentén.
  7. Természetesen jogok nincsenek kötelességek nélkül. Ezért a befogadott migránsokat is kötelezni kell arra, hogy biztosítsák a maguk és szűkebb-szélesebb környezetük számára a hagyományaiknak megfelelő életkörülményeket. Ennek keretében minden szír falu legyen köteles évente legalább egy robbanóövvel kellőképpen felszerelt öngyilkos merénylőt az európai polgárok rendelkezésére bocsájtani.

De ezt talán maguktól is megteszik…

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Tv fotel (65) Heti lámpás (322) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2824) Autómánia (61) Nézőpont (1) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Kultúra (9) Belföld (11) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7710) Gazdaság (713) Egészség (50) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>