Ma 2021 január 21. Ágnes napja van. Holnap Vince, Artúr napja lesz.
3ef5c014d1fe6374a50b89749691a0d8.jpg

Merkel öröksége

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Angela Merkelt eddig komoly, felelős politikusként tartották számon, de a menekültválság lehet a maga Waterlooja vagy Watergate-je, ha hamarosan nem adja ki a parancsot az Európai Unió külső határai­nak lezárására.

Egyszer el fog érkezni az az idő, amikor Angela Merkel, a németek Muttija, Európa őrangyala kijelenti: eddig jöjj és ne tovább! Ebben egészen biztosak lehetünk.
Mert ha nem, az két dolgot jelenthet. Azt, hogy a német kancellár asszony elvesztette józan eszét, de azt is, hogy a leggazdagabb és legerősebb európai állam tíz éve hatalmon lévő vezetője teljesen alkalmatlan arra, hogy egy országot vezessen. Angela Merkelt eddig komoly, felelős politikusként tartották számon, de a menekültválság lehet a maga Waterlooja vagy Watergate-je, ha hamarosan nem adja ki a parancsot az Európai Unió külső határai­nak lezárására.

Ma már minden józanul gondolkodó európai ember számára világossá válhatott, hogy a külső határok lezárása nélkül (pontosabban a zöldhatárok lezárása nélkül – ne feledjük, a legális határátlépőhelyeken bárki bármikor átjuthat!) ez a mostani válság, Európa második világháború utáni történetének legsúlyosabb válsága, nem fog megoldódni. Sőt az az életvitel, azok a társadalmi normák, amelyeket eddig ismertünk, amelyek életünk természetes részévé váltak, örökké megváltozhatnak. Csak reménykedhetünk abban, hogy ezt már Merkel is belátta, és hezitálását, „Wir schaffen das” mentalitását, csökönyösségét, kudarcra ítélt politikájához való ragaszkodását végre legyőzi a tisztánlátás és a logika. Javasolnék egy Jägermeistert vagy egy jó pofa bajor világost a német kancellár asszonynak.

Németország nélkül ugyanis nehezen valósítható meg a közös európai menekültpolitika. Németország nélkül nehezen valósítható meg bármilyen európai politika, ahogy azt az elmúlt években már nagyon szokszor tapasztalhattuk. Amíg azonban Berlin kötelező kvótarendszerekkel és látszatmegoldásokkal bíbelődik, addig Európa ostroma folytatódik, és az Európai Unió tagországai kénytelenek saját kezükbe venni sorsukat. Azt, hogy az EU gyakran működésképtelen, korábban is sejtettük. Az azonban most már mindenki előtt bebizonyosodhatott, hogy Európának nincs válságmegoldó képessége, és valószínűleg soha nem is volt. Margaret Tha­tcherek, Helmut Kohlok és hasonló nagy formátumú nyugati politikusok már rég nincsenek. Csak találgatni tudjuk, ők hogyan reagáltak volna ebben a helyzetben.

Az idő múltával, az események feltorlódásával teljesen nyilvánvalóvá válhatott mindenkinek, hogy a magyar kormány szolgáltatta az eddigi egyetlen reális megoldást a menekültválságra. A magyar kerítést ért korábbi horvát, szlovén, osztrák vagy német bírálatözön ma már nevetséges és abszurd. A menekültek balkáni útvonalát érintő országok vezetői mosolyogva, büszkén jelentették ki, hogy megbirkóznak a bevándorlók áradatával, a menekülteket pedig pokrócokkal, meleg étellel, wifivel és minden földi jóval kínálják majd. Hányszor emlékeztettek bennünket, hogy Magyarország visszatért az 1930-as évekbe, újra megkezdődtek a deportálások, újabb holokausztra kerülhet sor. Mélyen megalázó és sértő mondatok, de a Werner Faymann típusú politikusoktól mást nem is vártunk.

Aztán az áradat szépen lassan elérte Horvátországot, Szlovéniát, Ausztriát és Németországot. A bevándorlók pedig étel helyett könnygázt kaptak. Befogadás helyett elutasító magatartást. Nem olyan rossz ötlet a kerítés. Ezt maga az osztrák külügyminiszter is beismerte tegnap. Az Európai Néppárt kongresszusa is határozatot fogadott el arról, hogy Európa külső határait meg kell védeni. Az, hogy ez meg is történjen, egyetlen emberen múlik. Hogy Angela Merkel tényleg vezetőnek, „államférfinak” született-e, vagy csak a középszerű politikusok sorát bővíti, hamarosan kiderül.

]]>www.magyaridok.hu]]> - Kottász Zoltán

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Tv fotel (65) Kultúra (6) Heti lámpás (249) Jobbegyenes (1948) Nagyvilág (1453) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5048) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Történelem (14) Tereb (140) Mozaik (83) Politika (1571) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (5) Gazdaság (656) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (729) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (502)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>