Ma 2021 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
szejm-365x330.jpg

Még a lengyel Bajnai Gordon feltűnése van hátra

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Megkapó az igyekezet, ahogy bizonyos think tankok köré gyűlt „civil” és ellenzéki szerveződések próbálnak pont ugyanazon a forgatókönyvön végigmenni mindenhol.

Újdonság persze ebben sincs, a kommunista pilot-projekt elvtársai a legfejlettebb ipari államban, Angliában képzelték el a proletárforradalom spontán kitörését, aztán elcseszett kísérletek hosszú sorozata következet, míg végül rátaláltak az ipart totálisan nélkülöző, paraszti-feudális cári Oroszországra.

Tüntetnek a sajtószabadságért, a demokráciáért és a közoktatás állapota miatt Lengyelországban. Az internetadó-ellenes tüntetés fájó hiányát valószínűleg a lengyel internetadó hiánya okozza – ezen még nem sikerült átlépni. Tulajdonképpen egy vállrándítást nem ér az egész, Varsó messze van, és csak innen, a magyari rögvalóságban csalódott, de a nemzetközi forradalmat lelkesen követő libnyafi sajtó prizmáján keresztül tűnik erősnek a lengyel ellenzék és mindent elsöprőnek az akarat. A képek, a felvételek nem ezt tanúsítják, tipikusan földközelből képezik fel a valóságot, sehol egy több százezres tömeg madártávlatból. De varsói barátaink se igyekeztek az ásításnál jelentőségteljesebb leírást adni a mozgalomról.

Mondhatnónk: a Békemenetnek ezért nem kell Varsó felé kanyarodnia. A magyari reakciók persze – ki mit várt – sokkal viccesebbek. Rögtön szolidaritástüntetést is szerveznek a megszokott tüntetőink a lengyel nagykövetség elé. Ha a ligetvédők is becsatlakoznak, lesznek kéttucatnyian, a Parlamentre talán már nem fordulnak rá a lengyel kormány megrendszabályozása után. Nem is foglalkoznék velük, ha nem jön szembe az ]]>event meghívója]]> és Freud.

„A magyar pártok képviselői is kifejezhetik szolidaritásukat, ahogy a lengyel parlamentben is az ellenzéki pártok is összefogtak a demokrácia érdekében.”

Kiemelem a fontos részeket a felületes olvasóelvtársak kedvéért.

„A magyar pártok képviselői IS kifejezhetik szolidaritásukat, ahogy a lengyel parlamentben IS az ellenzéki pártok IS összefogtak a demokrácia érdekében.”

Tehát: a lengyel rövidnadrágos újságírók szejmbeli kikövérlászlózása nem ok, hanem apropó. És nem a tüntetésre, hanem a randira. A szervezők pont úgy viselkednek, mint a túlmozgásos legjobb barátnő, aki mindenféle programokat szervez, hátha a összejönnek az ismerősei. Mert a szervezők valahogy így képzelik: kijönnek az ellenzéki politikusok, emeszpéstűl, dékástúl, péemestűl, stb., egymásra ismernek és ráébrednek hirtelen, a közös ügy árnyékában, hogy mégiscsak több ami összeköt, mint ami szétválaszt.

Igen, ezért tartotok itt…

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Gazdaság (657) Belföld (6) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Vetítő (37) Életmód (1) Mondom a magamét (5234) Politika (1578) Történelem (14) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1454) Heti lámpás (254) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Egészség (50) Irodalmi kávéház (505) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (729) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2009) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>