Ma 2021 április 17. Rudolf napja van. Holnap Andrea, Ilma napja lesz.
Marquis de Zay

Marquis de Zay

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Márki-Zay B-közép számára van egy jó hírem.

„Az emberi ostobaság az egyik legfontosabb erő a történelemben, mégis hajlamosak vagyunk nem venni róla tudomást.” (Yuval Noah Harari)

Előrebocsátom: ez a cikk nem Márki-Zay Péterről szól. Hanem az emberi ostobaságról. Persze e szűrőn átengedve az előbbi mondatot, vannak átfedések, de ez más lapra tartozik. Ami viszont pontosan erre a lapra tartozik, az egy különös lap, jobban mondva oldal, s annak még különösebb bejegyzése. A „minden mindennel összefügg” mottóját követve, az ellenzéki elmebajnak egy újabb szövete feslik fel, pont a mi szemeink előtt. 

Ez valami vicc?

A Facebook-oldal a hangzatos „Magyarorszag miniszterelnökének Márki-Zay Pétert” (sic!) nevet viseli, s jelenleg 3116 kedvelővel rendelkezik. Ennyien tehát biztosan Márki-Zayt szeretnék miniszterelnöknek. S ennyi őszinte ember közt is a legőszintébb az oldal működtetője, aki nem mismásol, nem köntörfalaz, nyíltan kimondja a rögvalót. Akár még a magyar helyesírás szabályainak ellenében is:

Oldalunkról: Ezt az oldalt nem Marki Zay Peter vezeti ,o kijelentette hogy nem akar miniszterelnok lenni de mi nagyon szeretnenk! Nagyon!! Ezert vagyunk itt!!

Én mint olvasó persze már azzal is kiegyeznék, ha a működtetői jogokkal rendelkező szellemi kútfőhuszár kerítene valahonnan egy magyar nyelvű billentyűzetet. Mert ha ebbéli vágyai is ugyanakkorák lennének, mint az, hogy Márki-Zayt a legfőbb közjogi méltóságok közé emelje, elkerülhetné az abbéli gondolatokat, hogy ez valami vicc, hogy ez amolyan mém oldal. 

Ám a bejegyzéseket olvasgatva arra jutottam, hogy ennek biza a fele se tréfa. Ezek az emberek (a posztolók s a kommentelők egyaránt) oly mértékben járatják csúcsra a stupiditást, hogy az már-már dürrenmatti magasságokba emeli viselkedési rendellenességeiket. Amikor pedig megláttam azt a bizonyos bejegyzést, hirtelen úgy éreztem, valamiféle párhuzamos valóságba siklottam át véletlenül, egy simicskányi méretű féreglyukon. Egy olyan helyre, ahol bármi megtörténhet, és bárminek az ellenkezője is. 

Isten, haza, Márki-Zay

A fotón, melyet Köteles László komlóskai polgármester posztolt saját oldalára, Márki-Zay (a polgármester társaságában) egy katolikus templomban, égő gyertyával kezében látható. A hiperrealisztikus ábrázolásmódot az oldal megosztója egy felirattal vezette át a szürreálisba. Ezt írta az általa megosztott fotóhoz:

„Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában:
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában! Ámen.”

No most, ha ez az idézet egy revizionista politikus képe alá lenne biggyesztve, a szemem se rebbenne. Kivéve talán akkor, ha ismerném az illetőt, és tudnám, hogy amit tesz, az képmutatás. Ellenben amikor egy kormánybuktató, orbántakarodjos, O1G-s figura settenkedik be az irredentizmus ismeretlen terepére, az mindig meghökkent. 

Nyilván nem feltételezem Márki-Zayról, hogy képmutatásból járna templomba, s ott kampánycélokból fotóztatná magát. Ennyire aljas nem lehet. Ellenben, ha hívő ember, akkor nem kellene hazudnia. S legfőképp a kormányt támadó kijelentései okán mondom ezt. Ha tehát valóban rendszeres templomjáró, akkor a politikájában nem mond igazat. 

Seeing the bigger picture

Muszáj ezen a ponton megemlékeznünk az eredeti kép megjelentetőjéről, Köteles Lászlóról, aki tavaly áprilisban a Gémesi György alapító-pártelnök neve által fémjelzett Új Kezdet Párt színeiben próbálkozott, de 2014-ben még függetlenként nyert Komlóskán. Később aztán pártelnöke szemére olvasva annak minden vélt vagy valós bűnét, viharos gyorsasággal távozott. Így vált számára az Új Kezdet régi végzetté.

Aki esetleg nem lenne képben a calici vírus nagyságú magyarországi mikropártok egyikeként vegetáló Új Kezdettel kapcsolatban, annak számára álljon itt egy – a párt méretéhez és befolyásához mindenben igazodó – nyúlfarknál alig hosszabb ismertető. Gémesi az Új Kezdetet 2016-ban jegyeztette be, majd 2017-ben jelentette be, hogy választási szövetséget kíván kötni az LMP-vel. Később ebből a szövetségből az LMP folyamatos belbotrányai miatt kivált. A pártnak jelenleg egyetlen képviselője, Hohn Krisztina ül az Országgyűlésben, ő is az LMP színeiben. 

Ebből a kis zanzából mindenki számára világossá válik, hogy Márki-Zay Pétert ugyanolyan súlytalan és jelentéktelen politikusok dongják körül, mint amilyen ő maga is. Rajongóinak tábora pedig méltó módon igazodik hozzájuk. Ami biztos, hogy az éleslátás egyiküknél sem fog túl sok vágási sérülést okozni. Ami pedig még biztosabb, hogy tudatos ártás tekintetében hónapokon belül gőzerővel indulnak majd be, hogy valamelyik jelentősebb ellenzéki csapathoz csatlakozva, Árpád-sávos, jobbikos, LMBTQ-s és DK-s lobogók alatt ordítsák nyáladó szájjal az orbántakarodjot. Jobb, ha már most hozzászokunk, hogy róluk fognak szólni a hírek és velük lesz tele a sajtó. 

***

Azért a Márki-Zay B-közép számára van egy jó hírem is. Már csak keveset kell aludni 2022-ig, amikor is imádatuk tárgyát először a miniszterelnöki tisztre találhatják a legalkalmasabbnak, hogy tervük borítékolható bukása után a köztársasági elnök címére is jelöljék. Addig meg gyertyával a kézben imádkozhatnak azért, hogy vásárhelyi mandátumát bukás nélkül tudja kitölteni. Bár azt hiszem, itt az ima kevés lesz…

Varga-Bíró Tamás - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Kultúra (6) Jobbegyenes (2008) Belföld (6) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (505) Sport (729) Életmód (1) Történelem (14) Nagyvilág (1454) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Tereb (140) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Titkok és talányok (12) Gazdaság (657) Heti lámpás (254) Mondom a magamét (5232) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1578) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>