Ma 2021 május 08. Mihály napja van. Holnap Gergely napja lesz.
Márki-Zay: Orbánnak Dobrev Klára a lottóötös

Márki-Zay: Orbánnak Dobrev Klára a lottóötös

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nagy pofont osztottak ki Klárikának!

Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András latolgatta az ellenzék esélyeit a 2022-es országgyűlési választás, valamint az előválasztás kapcsán.
 

A két miniszterelnök-jelölt a VálaszOnline-on ]]>vitázott]]> az ellenzék helyzetéről.

Dobrev és a népszerűség

Első körben szóba került az IDEA Intézet kutatása, ahol Márki-Zay Péter hangsúlyozta azt ]]>a nem először megfogalmazott]]> kritikát, hogy  az intézetet a Demokratikus Koalíció finanszírozza.

Dobrev Klára első helyezésének vonatkozásában azonban úgy érzem, nem tekinthető megbízhatónak ez a kutatás”

– mondta Hódmezővásárhely polgármestere.

A vitában kitértek arra is, hogy Márki-Zay még nem döntött arról, melyik párt frakciójába ülne be. Mikor újságírói kérésre Fekete-Győr András nem volt hajlandó meggyőzni vitapartnerét, hogy üljön a Momentum frakciójába, Márki-Zay azt válaszolta: „nem lenne pedig nehéz dolgod.”

Jobbikos populizmus

Arra a kérdésre, hogy meg lehet-e különböztetni manapság a Jobbikot a DK-tól és az MSZP-től, Fekete-Győr azt mondta, bízik benne, hogy mindhárom párt miniszterelnök-jelöltjei „konkrét, világos” programot tesznek majd közzé.

Tény, hogy Jakab Péter a DK-sok körében is nagyon népszerű. Az sem látszik egyelőre, hogy a Fideszből kiábrándult jobboldaliakat meg tudja-e szólítani”

– válaszolt erre a kérdésre Márki-Zay.

„Elnézést, András!”

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy szerinte „egyáltalán nem áll jól az ellenzék”. Hozzátette: „országosan sem látom azt a potenciált egyetlen pártjelöltben sem – elnézést, András! –, hogy akár csak az összes ellenzéki pártszavazót meg tudja szólítani.”

Dobrev Klára még az elkötelezetten ellenzéki szavazótábornak is csak a hatvanegy százalékát tudná. Ő Orbán Viktor számára a lottóötös”

– vélekedett a hódmezővásárhelyi polgármester. 

Fekete-Győr ezzel egyetértésben úgy vélekedett: „nem nehéz levonni a következtetést” hogy a „Fidesz annak örülne, ha Dobrev Klára lenne a kihívó.”

Előválasztás kontra vírus

Márki-Zay Péter szerint „ha a kormányon múlik”, elmossa a vírus az előválasztás, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy

egyes ellenzéki pártok is örülnének persze ennek a forgatókönyvnek.”

Mint mondta, ezek az ellenzéki pártok „tárgyalóasztalnál több helyet tudnának kiharcolni maguknak, mint az előválasztáson”. A Momentum elnöke szerint júliusra javulni fog a járványhelyzet, és biztosan lesz előválasztás.

]]>„Orbánnak Dobrev Klára a lottóötös” – Márki-Zay és Fekete-Győr előválasztásról, elszámoltatásról]]>

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Életmód (1) Mozaik (83) Tereb (140) Történelem (14) Mondom a magamét (5280) Egészség (50) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Vetítő (37) Jobbegyenes (2020) Nagyvilág (1454) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (505) Belföld (6) Heti lámpás (254) Politika (1578) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Sport (729) Gazdaság (657)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>