Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Márki-Zay nem hajlandó bocsánatot kérni

Márki-Zay nem hajlandó bocsánatot kérni

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez elképesztő!

A minap nagy port kavart, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje szitokszóként használta a fogyatékos szót. Sokan szólították fel bocsánatkérésre, ez azonban nem történt meg eddig.

Márki-Zay vasárnap esti élő adásában Péterfi Judit vigyázó jelenléte ellenére is páros lábbal taposott bele a fogyatékkal élőkbe.

Amint arról a 888.hu is beszámolt, a baloldali miniszterelnök-jelölt ezúttal a fideszeseket fogyatékos propagandistának nevezte. Nyilvánvaló, hogy sértő módon használta a „fogyatékos” jelzőt.

Több érdekvédelmi szervezet is felháborodott a kijelentésen és bocsánatkérésre szólította fel Márki-Zay Péter. Többek között:

  • Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ),
  • Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke,
  • Autisták Országos Szövetsége,
  • Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége,
  • Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum,
  • Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége,
  • Siketvakok Országos Egyesülete,

A Fidesz európai parlamenti képviselője, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége elnöke, Kósa Ádám a 888.hu-nak adott nyilatkozatában szégyenteljesnek nevezte Márki-Zay Péter megnyilvánulását.

Vasárnap este hamarabb találtak meg a visszhangok, mint maga a kijelentés, hiszen ezek az élő bejelentkezések nem akadálymentesek számomra. Olvasva az elhangzottakat, már volt időm egy kis távolságtartással tekinteni erre, bár nem volt könnyű érintett személyként. Szégyenteljesnek tartom ezt a megnyilvánulást, bár úgy gondolom, hogy korábbi hasonló kirohanásaiból egyenesen következett”

– fogalmazott a politikus portálunknak.

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Autómánia (61) Tv fotel (65) Mozaik (83) Heti lámpás (306) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7429) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2764) Egészség (50) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Nagyvilág (1309) Gazdaság (699) Életmód (1) Irodalmi kávéház (535) Kultúra (6) Történelem (17) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>