Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Márki-Zay csirkemájjal és zsírszalonnával böjtöl

Márki-Zay csirkemájjal és zsírszalonnával böjtöl

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Döbbenetes!

 

Nekünk a hús ugyanaz, mint az áruismeretben: a melegvérű állatok harántcsíkolt izomzata. Ez azt jelenti, hogy például a csirkemáj az már nem hús, sőt a zsírszalonna sem hús, meg a hal sem hús. Ilyeneket nagyböjtben is fogyasztok én is

– jelentette ki újabb zavaros videójában a baloldal miniszterelnök-jelöltje, miután egy bográcsban gőzölgő sertéspörköltet kevergetett.

A Karizmatikus.hu a hagyományos böjti fegyelemről azt írja, hogy ilyenkor nem szabad az emlősökből és madarakból származó húst és vért, hájat, szalonnát, velőt, agyat, szívet, májat, egyéb belsőségeket és az ezekből készült húskivonatokat és húskészítményeket (például kenőmájas, felvágottak), valamint húslevest, húslét és húst tartalmazó leveskockát fogyasztani. Halat ugyan szabad enni, de az a hidegvérű állatok csoportjába tartozik. Szabad sütéshez használni hájat, faggyút, önmagában fogyasztani azonban nem (zsíros kenyér vagy töpörtyű formájában). 

Márki-Zay szerint a böjt egy „kis kellemetlenség”, amit az ember vállal, ezért ő ilyenkor nem eszik húst és nem iszik alkoholt legalább negyven napig, bár utóbbi nagyon nehéz számára, mert ő borivó. Hogy a videó hol készült, nem derül ki, de Márki-Zaytól azt is megtudhattuk, hogy hihetetlen jó hőszigetelő a fa.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Sport (729) Történelem (18) Mondom a magamét (7546) Gazdaság (705) Életmód (1) Vetítő (30) Mozaik (83) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Egészség (50) Tereb (146) Tv fotel (65) Kultúra (7) Jobbegyenes (2788) Belföld (10) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>