Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
Márki-Zay a nemzetközi nagytőke trójai falova

Márki-Zay a nemzetközi nagytőke trójai falova

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ezt hívják csúnya lebukásnak!

Márki-Zay még arra sem képes, hogy egy találkozóját titokban tartsa, ha azt nem akarja a nyilvánosság orrára kötni. Bár Bajnai ex-miniszterelnökkel létrejött megbeszélését egyáltalán nem biztos, hogy nem a nyilvánosságnak szánta, ez esetben ugyanis nem megy el egy nyilvános étterembe trafikálni vele.

Arra azonban nem számított, hogy egy londoni újságolvasó hamarabb lefényképezi őket az asztalnál ülve, így hamarabb tudósította a nyilvánosságot a sajtó, mint ahogy ő tette – késve – Facebook oldalán.

Az már csak hab a tortán, hogy Bajnai nem sokkal később hazarepült Budapestre azzal a géppel, amelyen magyar újságírók is utaztak. Sok értelme tehát nem volt Márki-Zay londoni titkolózásának, mert ezt a megbeszélést itthon is megtehették volna.

A nagy kérdés persze, hogy miért éppen Bajnai Gordonnal akart tárgyalni Márki-Zay Péter. Azt a szánalmas magyarázatot hagyjuk, hogy egy jobboldali és egy baloldali ember természetes módon leülhet egymással tárgyalni. Márki-Zaynak annyira vérében van a hazudozás, hogy már maga is elhiszi, amit magáról állít, hogy ő egy jobboldali politikus. Miközben minden cselekedete a gyurcsányisták akaratával megegyező. Azt nem mondom, hogy baloldali, mert az emberek sanyargatása az közel sem baloldali cselekedet. Márpedig aki emelni akarja a rezsit, aki növelni akarja az adókat, aki fizetőssé tenné az egészségügyet, aki tanulatlannak nevezi a vidékieket, aberráltnak, fogyatékosnak a szavazókat, az minden, csak nem igazi baloldali ember.

Arról nem szólva, hogy szándékai folyamatosan a nemzetközi nagytőkét szolgálják. A rezsiplafon eltörlésével a közműszolgáltatók járnak jól, nem a magyarok. Az Orbán által Magyarországról kitessékelt közműszolgáltatók pedig alig várják a kormányváltást, hogy ismét bagóért megvegyék a magyar közműcégeket, megdrágítva a vizet, a villanyt, az áramot. Egyik idős erdélyi magyar ismerősöm panaszolta, hogy a gáz, a villany ára nagyon megugrott a korábbiakhoz képest. Még ki tud jönni a nyugdíjából, de ki tudja, hol állnak meg az áremelkedések, ha nincs olyam állami beavatkozás, mint Magyarországon?

Gansperger Gyula üzletember, aki harcostársa a volt kormányfőnek, mondta el az egyik Anonymus videón, hogy ennek a baloldalnak, akármit is mond Gyurcsány, minden pénz külföldről jön. Bajnai pedig, szintén Gansperger szerint az összekötő szerepet játssza. Bajnai feladata – sajtóhírek szerint – az informális tanácsadás mellett a külföldi kapcsolatok és pénzek becsatornázása a baloldali politikába.

Voltaképpen ne sajnáljuk, hogy nemcsak a szemfüles magyar újságolvasó örökítette meg Márki-Zay és Bajnai háromórás vacsoráját Londonban, hanem a miniszterelnök-jelölt is büszkén kiposztolt róla egy saját képet.

Mindenki láthatja immár hivatalosan, hogy MZP olyan emberrel egyeztet, aki rövid kormányzása idején hihetelen sok rosszat tett a magyarokkal. Durva megszorításai révén a közszférában két évre befagyasztotta a bértömeget, azaz béremelést csak elbocsátásokkal lehetett kapni. Visszavonta a 2009 második félévi keresetkiegészítést és elvette a 13. havi bért. Előre hozta a nyugdíjkorhatár emelését, visszavonták a nyugdíjkorrekciót és elvették a 13. havi nyugdíjat. A sort sajnos még hosszan lehetne sorolni. A lényeg azonban az, hogy Márki-Zay egy olyan ember ismeretségével büszkélkedik, aki eddig csak rosszat tett a magyaroknak. Nem véletlen, hogy valamennyi politikába való visszatérési igyekezete csúfos kudarcot vallott.

Milliók szurkolnak azért, hogy Márki-Zay még véletlenül se tehesse be a lábát a nagypolitika színterére. A magyarok vallják a mondást, hogy félnek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is. Hiába akarja MZP magát ajándékként feltüntetni, a baloldal trójai falovának ajtót mutatnak a magyarok.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (259) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (513) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (7) Mondom a magamét (6147) Életmód (1) Szépségápolás (15) Politika (1581) Tv fotel (65) Tereb (141) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Nagyvilág (1465) Sport (729) Autómánia (61) Gazdaság (665) Történelem (15) Mozi világ (440) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2341) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>